Strona Główna

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

Serdecznie zapraszamy do odwiedzenia naszej strony ataksja.org.pl
Strona Forum korzysta z plików cookies w celu realizacji usług zgodnie z Polityką Prywatności
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookies w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.

Poprzedni temat «» Następny temat
Ewa z Wrocławia - SCA1
Autor Wiadomość
Ewa 

Wysłany: 2008-08-07, 17:03   Ewa z Wrocławia - SCA1

Właśnie odebrałam wynik badań. Niestety nie jest dobry. Jeszcze nie mam objawów. Mam 26 lat. Forum pokazała mi mama: elak. Ona też choruje. Dobrze, że chociaż siostra jest zdrowa. W jakiś sposób spodziewałam się takiego wyniku, ale i tak nie jest mi łatwo go przyjąć. Na szczęście mam gdzie szukać wsparcia.

Ela 

Wysłany: 2008-08-07, 17:26   

:-( razem łatwiej. Gusia robi tu bardzo dobrą robotę, bo szuka ciągle nowych rozwiązań. Dużo nadziei to daje. Jak chorowała moja mama, a Twoja babcia, to nie było zadnych możliwości. Długie lata czekała żebym ją wyleczyła, a ja nie wiedziałam, co odpowiedzieć na to.

Niech nasza droga będzie wspólna. Niech nasza modlitwa będzie pokorna. Niech nasza miłość będzie potężna. Niech nasza nadzieja będzie większa od wszystkiego, co się tej nadziei może sprzeciwiać.
— Jan Paweł II

gusia256 
Administrator

Wysłany: 2008-08-18, 09:01   

Ewo,
Przykro mi z powodu twoich otrzymanych wyników. Mam nadzieję, że znajdziesz siłę, by przezwyciężyć przygnębienie.
Wiele zmieniło się od czasu, gdy mojemu mężowi postawiono diagnozę (on też spodziewał się takiego wyniku). Wtedy - w 2005 niewiele osób słyszało o SCA. Stoarzyszenie dopiero powstało i raczkowało. W internecie hasło ataksja rdzeniowo-móżdżkowa nic nie mówiło.

Teraz przeglądam internet i jestem zaskoczona, jak z miesiąca na miesiąc pojawia się coraz więcej informacji o badaniach i to takich z pozytywnymi wynikami.

Mężowi powtarzam, że lek w końcu znajdą, a jego zadaniem jest w jak najlepszej kondycji dotrwać do tego momentu.

Tobie też życzę wytrwałości, wiary i optymizmu. Jeśli masz naturę swojej mamy - dasz radę! :)

Ewa 

Wysłany: 2008-08-19, 18:04   

Na razie jeszcze nie mam objawów, więc udaje mi się nie myśleć o chorobie. Jeśli wszystko pójdzie, jak bym chciała, to za niecały rok zamieszczę na stronie obszerną pracę o SCA1 (mój licencjat - o ile znajdę promotora, który się zgodzi na ten temat).

gusia256 
Administrator

Wysłany: 2008-08-19, 19:49   

Wow!
Gratuluję pomysłu. Jeśli będziesz potrzebować pomocy w materiałach itp - pisz.
Już jestem ciekawa twojej pracy.
Życzę powodzenia.

franek 
Administrator

Wysłany: 2008-08-20, 12:08   

Ja też życzę powodzenia

Pozdrawiam
Franciszek Gajek

Ewa 

Wysłany: 2008-08-21, 10:15   

To jeszcze nic pewnego, najpierw musi się promotor zgodzić na taki temat, a z tego co wiem, nikt się podobnymi rzeczami u nas nie zajmuje, więc może być ciężko.

Ela 

Wysłany: 2008-08-22, 09:34   

Często w życiu pozornie niemożliwe sp-rawy stają się możliwe :-)

Niech nasza droga będzie wspólna. Niech nasza modlitwa będzie pokorna. Niech nasza miłość będzie potężna. Niech nasza nadzieja będzie większa od wszystkiego, co się tej nadziei może sprzeciwiać.
— Jan Paweł II

kasia 

Wysłany: 2010-03-10, 13:35   

czesc kuzynko! mam zamiar cie zmobilizowac:) codziennie staram sie chodzic na basen do wroclawskiego aqua parku(jest super bo jest jacuzzi, basen solankowy) wiec nie tylko sport ale tez rekreacja po cwiczeniach. bilet na 2h koszt. ok 25-7 zl ale w karnecie 10wejsc za 190 zl wiec sie oplaca. w najblizszym czasie bede miala mlyn ale na ok20.00 mozemy chodzic(czynny jest do 22.40) wiec spokojnie sie wyrobimy:)
czekam na entuzjastyczna odpowiedz...

[ Dodano: 2010-03-10, 13:36 ]
czesc kuzynko! mam zamiar cie zmobilizowac:) codziennie staram sie chodzic na basen do wroclawskiego aqua parku(jest super bo jest jacuzzi, basen solankowy) wiec nie tylko sport ale tez rekreacja po cwiczeniach. bilet na 2h koszt. ok 25-7 zl ale w karnecie 10wejsc za 190 zl wiec sie oplaca. w najblizszym czasie bede miala mlyn ale na ok20.00 mozemy chodzic(czynny jest do 22.40) wiec spokojnie sie wyrobimy:)
czekam na entuzjastyczna odpowiedz.

Ela 

Wysłany: 2010-03-10, 13:55   

Dzięki, Kasiu, wiedziałam, że mogę liczyć na Ciebie.
Ewa, mogę Ci zasponsorować, napisz tylko, czy się zgadzasz :-)

— Jan Paweł II

Ewa 

Wysłany: 2010-03-11, 19:08   

Cześć Kasia.
To świetny pomysł :-) . Samej nie bardzo mi się chce, ale z Tobą będę chętnie chodzić, tym bardziej, że lubię pływać, a nasz aquapark jest faktycznie świetny. Skoro starasz się chodzić codziennie, to i ja się ta postaram już od poniedziałku. Do zobaczenia w wodzie :-)

Odpowiedz do tematu