|
chora Agata |
| Autor |
Wiadomość |
AGATA

|
Wysłany: 2010-11-18, 22:47 chora Agata
|
|
|
Witam! Może i na mnie już czas. Mam 46 lat i od kwietnia 2009 roku mam stwierdzoną ataksję typu 1-SCA1,jak narazie jestem czynna zawodowo (pracuję w żłobku z dziećmi) i nie daję się jak tylko moę.Największe problemy mam z chodzeniem, ale z podporą i silnym ramieniem męża jakoś sobie radzę. Wchwili obecnej jestem na zwolnieniu lekarskim i poddaję się rehabilitacji,naprawdę fajna sprawa i mam nadzieję , że postawi mnie trochę na nogi. A tak przy okazji mam pytanie,może ktoś ma jakiś nie skomplikowany sposób nabycia koenzymu w dawce 300 albo 400 mg.będę wdzięczna za każda wskazówkę i propozycję.Tym czasem pozdrawiam bardzo serdecznie. |
_________________ POZDRAWIAM GORĄCO Agata |
|
|
|
 |
franek
Administrator

|
Wysłany: 2010-11-18, 23:56 Re: chora Agata
|
|
|
| AGATA GOLECKA napisał/a: | | A tak przy okazji mam pytanie,może ktoś ma jakiś nie skomplikowany sposób nabycia koenzymu w dawce 300 albo 400 mg. |
Nie skomplikowany to raczej trudno. Trzeba kupować w USA - najlepiej przez znajomych .
Lub w Polsce - proszę "poszperać" na forum są tu adresy i sposoby działania |
_________________ "Życie nie po to jest by tylko brać"
Pozdrawiam
Franciszek Gajek |
|
|
|
 |
Ela

|
Wysłany: 2010-11-19, 07:37
|
|
|
| Fajnie, że jesteś z nami, niedawno zamawiałam, koenzym, mam 5 opakowań, al;e po 600 mg, jedno mogłabym Ci przesłać, jeśli niczego innego nie znajdziesz. |
_________________ Ela
Niech nasza droga będzie wspólna. Niech nasza modlitwa będzie pokorna. Niech nasza miłość będzie potężna. Niech nasza nadzieja będzie większa od wszystkiego, co się tej nadziei może sprzeciwiać.
— Jan Paweł II |
|
|
|
 |
Monika FF
|
Wysłany: 2010-11-19, 10:54
|
|
|
| A dobrze że jesteśmy przy koenzymie .Daje wam to coś??tak na serio?? Ja nie biore nic juz jakiś czas i tak samo się czuje |
_________________ Monika |
|
|
|
 |
anna2627
|
Wysłany: 2010-11-19, 22:09
|
|
|
Nie widzę u męża żadnej poprawy po koenzymie , po rehabilitacji PNF Choroba postępuje bardzo |
_________________ Anna |
|
|
|
 |
franek
Administrator

|
Wysłany: 2010-11-19, 22:29
|
|
|
| Dziennie "zjadam" po 1 tabletce 400 mg, nie wiem czy lepiej czy gorzej bo przyjmuję je prawie od początku. Nie mam możliwości porównania. Nie przerywam spożywania bo nie kosztuje to dużo |
Pozdrawiam
Franciszek Gajek |
|
|
|
 |
AGATA

|
Wysłany: 2010-11-20, 11:53
|
|
|
Poprawy to pewno nie będzie żadnej , bo koenzym nie ma leczyć tylko spowolnić rozwój choroby.Ja też biorę ją od początku i trudno powiedzieć o jakiejś poprawie.
Mam pytanko do osób zainteresowanych spotkaniem, czy ktoś wie , czy ten termin jest aktualny i gdzie to ma być? Chętnie wzieła bym udział w takim spotkaniu, a Instytut jest dość obszerny i ciężko będzie odnaleźć grupę.
Pozdrwienia |
|
|
|
 |
franek
Administrator

|
|
|
|
 |
Monika FF
|
Wysłany: 2010-11-22, 11:27
|
|
|
| nie pytałam o poprawe tylko czy coś to daje ,no ale np.diete cerebrozydową (jak nazwy nie pomyliłam ) ktoś zna?? Zajada ktoś surowy móżdzek wieprzowy itd.?? |
|
|
|
 |
franek
Administrator

|
Wysłany: 2010-11-22, 12:37
|
|
|
| Monika FF napisał/a: | | Zajada ktoś surowy móżdzek wieprzowy itd.?? |
Brrr :( |
Pozdrawiam
Franciszek Gajek |
|
|
|
 |
Monika FF
|
Wysłany: 2010-11-22, 14:15
|
|
|
| Panie Franku ,no brrrr ale stosowałam jakiś czas właśnie móżdzek i powiem że zjadliwy,najgorsze było mielenie bo wygladało okropnie ,później mrozi się i zjada po malutkiej kostce dziennie. NIC TO NIE DAJE. Bałam się o to że robaki ,że bakterie ale z dwojga złego wybrałam móżdzek .Znam osoby ktore stosowały też to i bez rezultatów.No jedynie to z 2kg w góre. A wogóle stosuje ktoś tą diete lub Kwaśniewskiego?? |
|
|
|
 |
anna2627
|
Wysłany: 2010-11-22, 18:02
|
|
|
| Monika FF napisał/a: | | nie pytałam o poprawe tylko czy coś to daje ,no ale np.diete cerebrozydową (jak nazwy nie pomyliłam ) ktoś zna?? Zajada ktoś surowy móżdzek wieprzowy itd.?? |
Co ma dawać? Co miałaś na myśli pytając "czy coś to daje?" jeśli nie poprawę czy pogorszenie? |
_________________ Anna |
|
|
|
 |
stasia21
|
Wysłany: 2010-11-22, 22:43
|
|
|
Dietę Kwaśniewskiego stosował mąż z powodu cukrzycy . Efekty szybko schudł, obniżył cukier ,że nie musial brać lekow, ale po około 3 lat stosowania ,dietę musiałam odstawić, bo zrobił się blady ,cukier zaczął wariować, a mąż coraz mniej jadł i w końcu przestraszyłam się tej diety. Obecnie stosujemy tylko elementy diety Kwaśniewskiego tj piekę chleb dla męża, jemy wszystko
Osoby które mogą wszystko jeść i nie patrzą na wagę zalecanych składników i na ilość zjadanych owoców i warzyw, to myślę ,ze można stosować
Przepisy są ok. |
|
|
|
 |
Monika FF
|
Wysłany: 2010-11-23, 09:59
|
|
|
| no cene znamy ,sposób sprowadzenia też,nieprzynosi to ani + ani minusów ,więc może spowalnia?? bardziej chodziło mi o psychike tutaj ,czy daje poczucie że biorąc to będzie dobrze?? niechciałam nikogo urazić ,poprostu mam psychologiczno -filozoficzne podejście do życia stąd zdażają się moje dziwne pytania jak i odpowiedzi . Jeżeli pytam o coś ,nieznaczy to że neguje .Pozatym brałam kiedyś koenzym wiem jakie ma działanie |
|
|
|
 |
Monika FF
|
Wysłany: 2010-11-23, 10:30
|
|
|
| Logicznie zresztą uważam że jak spowalnia to jest poprawa w tym przypadku. |
|
|
|
 |
AGATA

|
Wysłany: 2010-11-23, 15:12
|
|
|
| To chyba rzeczywiście bardziej działa na psychikę, ale w końcu w coś trzeba wierzyć. |
|
|
|
 |
Monika FF
|
Wysłany: 2010-11-25, 11:11
|
|
|
| No Ja ogólnie to w mało co wierze z rzeczy jak leki itp.farmauceutycznych więc może dlatego to nie działa. |
|
|
|
 |
|
|