|
(gimnastika |
| Autor |
Wiadomość |
atol7 [Usunięty]
|
Wysłany: 2010-04-20, 11:01 (gimnastika
|
|
|
Witam Potrzebuję siłowni(gimnastika), ćwiczenia sca pacjentów, powiedz łącza internetowego (link)(zdjęcia)
regularne właściwe ćwiczenia (np. metodą PNF / BOBATH,oddziaływaniu ćwiczeń rozciągająco-napinających--I nie można tłumaczyć, pisać w języku angielskim lub link w internete.Proszę. |
|
|
|
 |
Ela

|
|
|
|
 |
atol7 [Usunięty]
|
|
|
|
 |
Ela

|
|
|
|
 |
Beata Murawska

|
Wysłany: 2018-01-23, 13:39
|
|
|
Witam nie wiem czy dobrze piszę - najwyżej Marcin mnie przeniesie !
nie jeźdżę z Wami na turnusy i nie wiem jaką macie rehabilitację ?
i związku z tym moje pytanie
Dostałam karnet na zabiegi rehabilitacyjne u nas w łogowie jest basen a w nim taki właśnie kompleks
Mają tam do zaoferowania następujące zabiegi :
1.ARTROMOT - POŁĄCZENIE METOD REHABILITACYJNYCH KOŃCZYN W JEDNYM URZĄDZENIU
2.MASAŻ WIROWY KOŃCZYN ÓRNYCH I DOLNYCH
3.MASAŻ PODWODNY Z KĄPIELĄ PEREŁKOWĄ
4.PRESOTERAPIA
5.FALA UDERZENIOWA
6.MASAŻ RĘCZNY
7.ŚWIATŁOTERAPIA - SOLLUX
8.MAGNETOTERAPIA
9.LASEROTERAPIA
10.ULTRADŹWIĘKI
11.ELEKTROTERAPIA
12.SCANLAB
13.TERAPIA MANUALNA
14.KINESIOLOGY TAPING
15.AQUAMASSAGE - CZYLI WODNY MASAŻ NA SUCHO
16.KRIOTERAPIA - ZAMROŹ BÓL
17.BIOPTRON - LECZNICZE ŚWIATŁO
18.TLENOTERAPIA - ODETCHNIJ Z ULGĄ
19.HI TOP - NAŁADUJ SIĘ ENERGIĄ
20 oczywiście pływalnia - rowery i bieżnia .....
Ze wszystkiego mogę skorzystać ale nie wiem co by mi najbardziej pomogło /
proszę Was o pomoc w wybraniu zabiegów
za pomoc bardzo dziękuję pozdrawiam
images.png
|
 |
| Plik ściągnięto 13344 raz(y) 4.18 KB |
|
_________________ Bea
Nie w tym rzecz ile przed nami upadków,ale ile razy będziemy mieli siłę wstać wstaniemy ... |
|
|
|
 |
katarzynab_81

|
Wysłany: 2018-01-23, 18:00
|
|
|
według mnie najlepsze dla nas to 1,2,6,13,20 i PNF LUB ĆWICZENIA INDYWIDUALNE |
_________________ KAŚKA |
|
|
|
 |
Beata Murawska

|
Wysłany: 2018-01-23, 18:50
|
|
|
| katarzynab_81 napisał/a: | według mnie najlepsze dla nas to 1,2,6,13,20 i PNF LUB ĆWICZENIA INDYWIDUALNE | Dzięki za informację co do PNF to u nas w łogowie jeszcze nikogo nie znalazłam a na wyjazdy gdzieś dalej to jestem za leniwa |
_________________ Bea
Nie w tym rzecz ile przed nami upadków,ale ile razy będziemy mieli siłę wstać wstaniemy ... |
|
|
|
 |
Marcin Ł
Administrator
|
Wysłany: 2018-01-24, 08:49
|
|
|
Beatko rzeczywiście jesteś leniwa ;)
oto rehabilitacja PNF w łogowie
http://www.sprawnymaluch.com/cennik.html
Niby dla dzieci ale zawsze można spytać o spotkania prywatne rehabilitanta, poza tym to pierwsze co wyszukiwarka wskazała |
_________________ Nie jestem chory ale staram się pomagać
 |
|
|
|
 |
Beata Murawska

|
Wysłany: 2018-01-24, 08:58
|
|
|
| Marcin Ł napisał/a: | Beatko rzeczywiście jesteś leniwa ;)
oto rehabilitacja PNF w łogowie
http://www.sprawnymaluch.com/cennik.html
Niby dla dzieci ale zawsze można spytać o spotkania prywatne rehabilitanta, poza tym to pierwsze co wyszukiwarka wskazała | Dziękuję bardzo - jakoś tego nie znalazłam a patrzyłeś może na zabiegi ? pomóż mi coś wybrać karnet mam na 6500 zł i szkoda żeby mi przepadł bardzo dziękuję |
_________________ Bea
|
|
|
 |
Marcin Ł
Administrator
|
Wysłany: 2018-01-24, 09:07
|
|
|
| napisze w nocy bo teraz już wychodzę do pracy ale z tego co widzę to dobrze określiła to Kasia choć wirówki postawiłbym na ostatnim miejscu listy życzeń a postawił na tlenoterapie która zwiększa objętość płuc i wzmacnia mięśnie płucne co dla was jest wskazane |
 |
|
|
|
 |
Beata Murawska

|
Wysłany: 2018-01-24, 09:09
|
|
|
| Marcin Ł napisał/a: | | napisze w nocy bo teraz już wychodzę do pracy ale z tego co widzę to dobrze określiła to Kasia choć wirówki postawiłbym na ostatnim miejscu listy życzeń a postawił na tlenoterapie która zwiększa objętość płuc i wzmacnia mięśnie płucne co dla was jest wskazane | Miłej pracy pozdrawiam i czekam |
_________________ Bea
|
|
|
 |
Marcin Ł
Administrator
|
Wysłany: 2018-01-25, 02:00
|
|
|
Beatko więc oceniam Twoje punkty rehabilitacji (moja ocena jako człowieka a nie lekarza)
Co polecam?
6. masaż - macie spięte mięśnie więc jak najbardziej uważam że jest ok
13. zajęcia manualne - polecam robicie wszystko wolniej ale sprawność jest najważniejsza
20. bezwzgkędnie - każda terapia ruchowa jak najvardziej wskazana
Reszta jak dla mnie do d..y - Wy macie się ruszać w każdej postaci a reszta to tylko leczenie jakiś tam schorzeń.
wszelkie wirówki czy Boa nie będą Wam potrzebne jak będziecie się ruszać - aktywny wypoczynek dopasowany do Waszego stanu zdrowia (nie róbcie pompek jak macie słabe ręce) pomoże Wam o wiele więcej niż wyręczanie się jakimiś zabiegami.
róbcie to to i to i też takie rzeczy to Wam da więcej niż rehabilitacje |
 |
|
|
|
 |
Marcin Ł
Administrator
|
Wysłany: 2018-01-25, 02:07
|
|
|
a jeszcze Wam powiem jedną rzecz za która dostałem bure od dr.Rakowicz
DLACZEGO NIE CHODZICIE NA "DANCINGI"
To było na jednym z turnusów
Zadałem sobie pytanie - dlaczego?
Zrozumiałem - ruch,ruch i jeszcze raz ruch
I powiem Wam - nie będę mówił kto ale widziałem jak dziewczyny od nas na wózkach tańczą na rurce |
 |
|
|
|
 |
Beata

|
Wysłany: 2018-01-25, 10:17
|
|
|
teraz w Sarbinowie będziemy dansować do upadłego , jest tam rura-prawda Marcin ?
 |
_________________ Pozdrawiam Beata |
|
|
|
 |
Beata Murawska

|
Wysłany: 2018-01-25, 12:08
|
|
|
| Marcin Ł napisał/a: | Beatko więc oceniam Twoje punkty rehabilitacji (moja ocena jako człowieka a nie lekarza)
Co polecam?
6. masaż - macie spięte mięśnie więc jak najbardziej uważam że jest ok
13. zajęcia manualne - polecam robicie wszystko wolniej ale sprawność jest najważniejsza
20. bezwzgkędnie - każda terapia ruchowa jak najvardziej wskazana
Reszta jak dla mnie do d..y - Wy macie się ruszać w każdej postaci a reszta to tylko leczenie jakiś tam schorzeń.
wszelkie wirówki czy Boa nie będą Wam potrzebne jak będziecie się ruszać - aktywny wypoczynek dopasowany do Waszego stanu zdrowia (nie róbcie pompek jak macie słabe ręce) pomoże Wam o wiele więcej niż wyręczanie się jakimiś zabiegami.
róbcie to to i to i też takie rzeczy to Wam da więcej niż rehabilitacje | Jeszcze raz bardzo dziękuję za pośwęcony czas pozdrawiam - prezesie |
_________________ Bea
|
|
|
 |
Beata Murawska

|
Wysłany: 2018-01-25, 12:10
|
|
|
| Marcin Ł napisał/a: | a jeszcze Wam powiem jedną rzecz za która dostałem bure od dr.Rakowicz
DLACZEGO NIE CHODZICIE NA "DANCINGI"
To było na jednym z turnusów
Zadałem sobie pytanie - dlaczego?
Zrozumiałem - ruch,ruch i jeszcze raz ruch
I powiem Wam - nie będę mówił kto ale widziałem jak dziewczyny od nas na wózkach tańczą na rurce | Jak widać - można !!!
na_bw_BELARUS_WHEELCHAIR_DANCE_t640.jpg
|
 |
| Plik ściągnięto 26 raz(y) 60.96 KB |
|
_________________ Bea
|
|
|
 |
Beata Murawska

|
Wysłany: 2018-01-25, 12:15
|
|
|
| Beata napisał/a: | teraz w Sarbinowie będziemy dansować do upadłego , jest tam rura-prawda Marcin ?
Obrazek Obrazek | Też bym tak chciała .... |
_________________ Bea
|
|
|
 |
LordDino
|
Wysłany: 2018-01-28, 13:50
|
|
|
| Hey po masażu wirowym bardzo mi chodziły kończyny wtedy mi to odpadło. A kąpiel z perełką tak samo wpływał na całe ciało. |
|
|
|
 |
Beata Murawska

|
Wysłany: 2018-01-29, 11:38
|
|
|
| LordDino napisał/a: | | Hey po masażu wirowym bardzo mi chodziły kończyny wtedy mi to odpadło. A kąpiel z perełką tak samo wpływał na całe ciało. | Witam Pan który tam jest też polecił mi kąpiel perełkową ale nie wiem jak ja tam wejdę gdyż to jest na podwyszszeniu i trzeba wejść po drabinie ale spróbuję dzięki |
_________________ Bea
|
|
|
 |
LordDino
|
Wysłany: 2018-01-31, 18:49
|
|
|
| Z wsiadaniem nie powinno być problemu w najgorszym wypadku na wyciągu wjedziesz, sam widziałem osoby na wózku z niewładnymi nogami wkładane do wanny. Owszem zajmuje to więcej czasu ale to jest obowiązek rehabilitanta. |
|
|
|
 |
Ela

|
Wysłany: 2018-01-31, 19:32
|
|
|
| Pewnie że tak, rehabilitant powinien Ci pomóc, tu pomagają |
_________________ Ela
Niech nasza droga będzie wspólna. Niech nasza modlitwa będzie pokorna. Niech nasza miłość będzie potężna. Niech nasza nadzieja będzie większa od wszystkiego, co się tej nadziei może sprzeciwiać.
— Jan Paweł II |
|
|
|
 |
Beata Murawska

|
Wysłany: 2018-02-01, 18:39
|
|
|
| LordDino napisał/a: | | Z wsiadaniem nie powinno być problemu w najgorszym wypadku na wyciągu wjedziesz, sam widziałem osoby na wózku z niewładnymi nogami wkładane do wanny. Owszem zajmuje to więcej czasu ale to jest obowiązek rehabilitanta. | Witam niestety nie mają wyciągu - pójdzie ze mną mąż i mówi że jakoś mi pomoże tam wejść - pozdrawiam |
_________________ Bea
|
|
|
 |
Beata Murawska

|
Wysłany: 2018-02-01, 18:44
|
|
|
| Ela napisał/a: | | Pewnie że tak, rehabilitant powinien Ci pomóc, tu pomagają | Witam ten Pan co to obsługuje nie jest rehabilitantem także On tylko dba o higienę i bezpieczeństwo gdyż to jest kompleks sportowy na którym to się mieści
ale myślę że z pomocą męża jakoś sobie poradzę - pozdrawiam |
_________________ Bea
|
|
|
 |
Marcin Ł
Administrator
|
Wysłany: 2018-02-02, 11:26
|
|
|
Beatko
Jeżeli jest sprzęt to i jest osoba która musi to nadzorować - nie może być ta że ze sprzętu korzystasz bez nadzoru |
 |
|
|
|
 |
LordDino
|
Wysłany: 2018-02-08, 19:32
|
|
|
| Nawet u nas jest informacja, że bez rehabilitanta nie wchodzimy. Nie wiem jak to jest prawnie ale chyba musi być przy tym rehabilitant. Mowa tylko o obsłudze jest umywaniem rąk wg. mnie. Chyba to musi być rehabilitant, bo oni są u nas zatrudnieni tylko rehabilitanci. W sumie taniej, by było bez papierka chyba ten gościu ściemnia, umywa ręce raczej. |
|
|
|
 |
|
|