Strona Główna

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

Serdecznie zapraszamy do odwiedzenia naszej strony ataksja.org.pl
Strona Forum korzysta z plików cookies w celu realizacji usług zgodnie z Polityką Prywatności
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookies w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.

Poprzedni temat «» Następny temat
Martynka z Gdańska
Autor Wiadomość
Martyna 

Wysłany: 2010-04-11, 18:13   Martynka z Gdańska

Witam Wszystkich...Mam na imię Martyna...i właśnie się zalogowała...

mój tata choruje na ta chorobe i wyglada to strasznie...mieszkam z nim i patrze jak sie zachowuje ta choroba i codziennie uświadamiam sobie, że ja będę za parę lat wyglądała tak samo...

przeraża mnie to...nie mam nikogo kto by się mną zajął jak będę chora....ta świadomość mnie powoli zabija...

Robert 

Wysłany: 2010-04-11, 21:26   

Witaj Martynka ! Dobrze trafiłaś po to jest to forum byśmy się wspierali .Jestem tu też od
niedawna a bardzo sobie chwale . Dlatego się rozumiemy bo mamy te same problemy :cry:

Ela 

Wysłany: 2010-04-12, 08:54   

Napisz coś więcej o Tacie, jego chorobie. Czy ktoś jeszcze w rodzinie choryuje> Ile masz lat? czy poza Tatą masz jeszcze jakiś bliskich, rodzinę czy przyjaciół?

Niech nasza droga będzie wspólna. Niech nasza modlitwa będzie pokorna. Niech nasza miłość będzie potężna. Niech nasza nadzieja będzie większa od wszystkiego, co się tej nadziei może sprzeciwiać.
— Jan Paweł II

franek 
Administrator

Wysłany: 2010-04-12, 12:45   

Jak pisze Ela - napisz coś więcej - z pewnością "pomożemy" przynajmniej "duchowo"

Pozdrawiam
Franciszek Gajek

Martyna 

Wysłany: 2010-04-19, 20:07   

dzięki wszystkim za odzew...jestem w szoku...naprawde...

bo w rodzinie jestem z tym sama.. :-(
moj tata ma 63 lata...w jego rodzinie chorował jego ojciec i siostra, która zmarła teraz majac chyba 40 parę lat...miala powikłania związane z tą chorobą..

a ja mam 33 lata...mieszkam w Gdańsku....nie mam jeszcze zdiagnozowanej tej choroby...ale objawy które mam na to wskazuja...zawroty głowy...zachwiania równowagi...trudności z mową i pisaniem...MASAKRA

a co bedzie kidy bede strsza...nawet nie chce o tym myslec

pozdrawiam wszystkich

Ela 

Wysłany: 2010-04-20, 08:52   

Koniecznie na początek, Martynko, załatw sobie rehabilitację, poczujesz się od razu lepiej. I to najlepsza jest metoda PNF. Poczytaj sobie u nas na Forum o tym.
Poszukaj przez internet, ale tak na początek to może skontaktuj się z nimi http://www.remedium-cr.pl/szkolenia/ organizują szkolenia i potrzebują pewnie "modeli" do pokazów. Można wtedy za darmo się załapać.
Daje dużo dobrego rehabilitacja ciągła, CAŁY CZAS. wtedy są dobre efekty. Ja jeżdżę 3 x w tygodniu i widzę niesamowitą poprawę.

No i diagnostyka, to konieczne. Napisz, co robisz, czy pracujesz? Z czego żyjesz? Masz jakieś źródło utrzymania?

Niech nasza droga będzie wspólna. Niech nasza modlitwa będzie pokorna. Niech nasza miłość będzie potężna. Niech nasza nadzieja będzie większa od wszystkiego, co się tej nadziei może sprzeciwiać.
— Jan Paweł II

Beata 

Wysłany: 2010-04-20, 20:25   

Cześć , Martynko .

Moj tata też choruje , więc wiem jak się czujesz . Ela ma rację , co do diagnostyki i rehabilitacji .

Martyna 

Wysłany: 2010-04-26, 19:47   

dzieki za porady...czuje sie znacznie lepiej...na pewno skorzystam...Elu

umówiłam się już z neurologiem, żeby dał mi skierowanie na badania genetyczne, żeby mieć podładkę pod te wszystkie badania i rehabilitacje....dopiero na koniec czerwca...

a ja mieszkam narazie z rodzicami w Gdańsku...nie mam męża dzieci...jakos tak nie za bardzo to życie mi sie ułożyło...ale mam sympatie..to chociaż mam się do kogo przytulić... :->

pracuje w obsludzie klienta...rozwiazuje reklamacje dla klienta biznesowego...ale juz nie mam takiego etuzjazmu do pracy...tym bardziej, że jest nie zabardzo dobrze płana...przez wydarzenia w moim życiu....i przez tą chorobę, opóściłam się w pracy i nie tylko...

...i tak jakos leci...wpadam w coraz gorszą depresje... :cry: ...jest mi coraz cieżej

Ela 

Wysłany: 2010-04-27, 07:57   

Żeby rozpocząć rehabilitację, nie potrzebujesz żadnej podkładki.
Nie czekaj na nic. Zacznij od razu, poczujesz się lepiej i na psychice i na ciele.
I

— Jan Paweł II

Ewa 

Wysłany: 2010-04-27, 17:52   

Martyna, nie poddawaj się. Rehabilitacja może naprawdę dużo. Ja sama napatrzyłam się na babcię, widziałam, jak cierpi i też się boję tak skończyć, ale widzę tez moja mamę, która sama mówi, że od kiedy zachorowala i zaczęła rehabilitację jest sprawniejsza niz przed chorobą. Medycyna wciąż idzie na przód, a ja i kilka innych osów jeszcze przed objawami jeździmy na badania, które maja pomóc znaleźć jakiś lek. Ciągle mamy nadzieję, że uda się zanim będzie dla nas za późno.

Ela 

Wysłany: 2011-03-09, 18:29   

Witaj po przerwie :-D widziałam, że zaglądałaś, napisz, czy znasz angielski?

— Jan Paweł II

Martyna 

Wysłany: 2011-03-10, 20:47   

Witam Elu...
no zaglądałam...troche wiecej chcialam sie dowiedziec o tej chorobie...a angielskiego nie znam..NIESTETY...

...ale umówiłam się na wizyte u prof. Limona w wiadomej sprawie...na 26 kwit. 2011r, mam termin...zbadam sie konkretnie...

No i czekam na ile mi przedłużą Umowę w pracy (bo na razie jestem na okresie próbnym) i biore jakiś kredyt ...CHYBA...na rehabilitacje...juz sprawdzalam koło mnie nw SWISSMEDZIE jest taki gościu który robi takie sesje metodą PNF

Cos sie rusza...powoli...pozdrawiam

ola 

Wysłany: 2011-10-31, 07:06   

Witaj Martyna,jeśli to czytasz i możesz odpowiedzieć,chciałabym wiedzieć jakim lekarzem jest prof. Limon.Mam u niego wizytę 29 listopada.Pozdrawiam.

ola 

Wysłany: 2011-11-05, 12:56   

Martyna,dziękuje za odpowiedź.Pozdrawiam.

Ela 

Wysłany: 2012-01-10, 08:42   

Martyna napisał/a:

...ale umówiłam się na wizyte u prof. Limona w wiadomej sprawie...na 26 kwit. 2011r, mam termin...zbadam sie konkretnie...

No i czekam na ile mi przedłużą Umowę w pracy (bo na razie jestem na okresie próbnym) i biore jakiś kredyt ...CHYBA...na rehabilitacje...juz sprawdzalam koło mnie nw SWISSMEDZIE jest taki gościu który robi takie sesje metodą PNF

Cos sie rusza...powoli...pozdrawiam
Witaj w Nowym Roku :-) Czy coś już więcej wiesz?

— Jan Paweł II

CherryLady 

Wysłany: 2012-09-07, 22:10   

Mam pytanie...?Martynka nie ma objawów...więc po co już rehabilitacja?
Nowa

Ela 

Wysłany: 2012-09-08, 15:35   

objawy ma, nie miała badań, poczytaj od początku

— Jan Paweł II

Odpowiedz do tematu