|
Poszukiwanie pracy |
| Autor |
Wiadomość |
maria feliks
|
Wysłany: 2010-03-27, 15:21
|
|
|
| Gdzie mam pójść ja osoba niepełnosprawna aby szukać pracy???bo to siedzenie w domu żle na mnie działa!chce czuć sie jeszcze potrzebna! |
_________________ maria |
|
|
|
 |
Ela

|
Wysłany: 2010-03-27, 16:11
|
|
|
Maria, a co lubisz robić i jakie są potrzeby na Waszym terenie? Czy wolałabyś pójść do kogoś i się zatrudnić, czy własna firma?
Może jakiś sklep, albo z Adrianem coś do jakiejś dobrej wyżerki założyć? Jakąś rodzinną firmę? |
_________________ Ela
Niech nasza droga będzie wspólna. Niech nasza modlitwa będzie pokorna. Niech nasza miłość będzie potężna. Niech nasza nadzieja będzie większa od wszystkiego, co się tej nadziei może sprzeciwiać.
— Jan Paweł II |
|
|
|
 |
maria feliks
|
Wysłany: 2010-03-27, 17:34
|
|
|
Adrian jak na razie ma swoje sprawy nie chce być od kogoś zależna!rodzinka by chciała firme ale nikt nie ma zamiaru mi pomagać a dla mnie to za dużo do załatwiania!sama nie wiem co jestem osobą fizyczną pracowałam na kuchni ale teraz to nie realne!RACZEJ PRZY MOICH WARUNKACH TO MYŚLE ŻE MOGĘ RACZEJ SIĘ GDZIEŚ PRZYJĄĆ albo w domu coś na zlecenie wykonywać???????????????????????????????
[ Dodano: 2010-03-27, 17:36 ]
słyszałam o zakładzie chronionym ale sama nie wiem czy oni pomagają w zatrudnieniu chcę być jeszcze potrzebna pracy się nie boję gdzie mam coś szukać? |
|
|
|
 |
Ela

|
Wysłany: 2010-03-27, 23:35
|
|
|
Mario, może coś podobnego na Śląsku by się znalazło?
http://www.ataksja.home.p...topic.php?t=198
Spróbuj też może do biura pracy. tam mają różne oferty. Masz pewnie przyznany stopień niepełnosprawności? Pracodawcy czasem szukają takich osób, bo mają różne ulgi.
napisz, co mogłabyś robić, myślałaś nad tym? |
_________________ Ela
Niech nasza droga będzie wspólna. Niech nasza modlitwa będzie pokorna. Niech nasza miłość będzie potężna. Niech nasza nadzieja będzie większa od wszystkiego, co się tej nadziei może sprzeciwiać.
— Jan Paweł II |
|
|
|
 |
maria feliks
|
Wysłany: 2010-03-28, 08:10
|
|
|
| ja mam stopień znaczny a poszukują z umiarkowanym na moje możliwości to jest problem bo zawód mam fryzjerka a ostatnia praca to pomoc kuchenna tak więc myśle że mogłabym wykonywać jakąś prace w domu |
|
|
|
 |
Ela

|
Wysłany: 2010-03-28, 14:06
|
|
|
Bardzo trudno jest radzić, nie znając Twoich możliwości ale może, jeśli byś dała radę, to coś na przykład haftować, szyć, robić na drutach, malować ręcznie jakieś kartki, kubki, potem to sprzedawać na zamku w Chudowie.
Albo - jesli opiekujesz się już swoją wnuczką - to może za pieniądze przyjęłabyś do opieki drugą dziewczynkę. Często tak jest, że jest łatwiej opiekować się dwoma, bo się same sobą zajmą.
Następny pomysł - może piec jakieś pączki, albo bułki, albo cos takiego i sprzedawać na zamku.
Albo na przykład sprzedawać tam świeże soki, z marchewki np. |
_________________ Ela
— Jan Paweł II |
|
|
|
 |
gusia256
Administrator
|
Wysłany: 2010-03-30, 09:43
|
|
|
W związku z poszukiwaniem pracy odwiedź strony:
- Centrum Integracji w Katowicach - tam masz oferty pracy dla osób niepełnosprawnych
- Bez Barier - strona poświęcona osobom niepełnosprawnym i ich zatrudnieniu. Widziałam, ze na stronie jest nawet opcja "konsultant".
Jak znajdę coś jeszcze - to dodam.
Życzę powodzenia! |
|
|
|
 |
maria feliks
|
Wysłany: 2010-03-30, 14:01
|
|
|
| Dziękuję pani Agnieszko.Elu co do twojej porady w związku z Chudów!Dostałam małą propozycje jeszcze nie wiadomo czy się uda !Padło stwierdenie że jestem dobra w pieczeniu ciasta i spróbują to zrealizować (czyli muszą przeliczyć czy się opłaca )sprzedaż moich wypieków PROSZĘ TRZYMAĆ KCIUKI! |
|
|
|
 |
gusia256
Administrator
|
Wysłany: 2010-04-30, 18:13
|
|
|
| Na spotkaniu w Warszawie w maju ma być osoba ze Stowarzyszenia KAwalerów MAltańskich z projektem aktywizacji zawodowej osób niepełnosprawnych - projekt obejmuje cały kraj. |
|
|
|
 |
|
|