Strona Główna

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

Serdecznie zapraszamy do odwiedzenia naszej strony ataksja.org.pl
Strona Forum korzysta z plików cookies w celu realizacji usług zgodnie z Polityką Prywatności
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookies w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.

Poprzedni temat «» Następny temat
Poszukiwanie pracy
Autor Wiadomość
maria feliks 

Wysłany: 2010-03-27, 15:21   

Gdzie mam pójść ja osoba niepełnosprawna aby szukać pracy???bo to siedzenie w domu żle na mnie działa!chce czuć sie jeszcze potrzebna!

Ela 

Wysłany: 2010-03-27, 16:11   

Maria, a co lubisz robić i jakie są potrzeby na Waszym terenie? Czy wolałabyś pójść do kogoś i się zatrudnić, czy własna firma?
Może jakiś sklep, albo z Adrianem coś do jakiejś dobrej wyżerki założyć? Jakąś rodzinną firmę?

Niech nasza droga będzie wspólna. Niech nasza modlitwa będzie pokorna. Niech nasza miłość będzie potężna. Niech nasza nadzieja będzie większa od wszystkiego, co się tej nadziei może sprzeciwiać.
— Jan Paweł II

maria feliks 

Wysłany: 2010-03-27, 17:34   

Adrian jak na razie ma swoje sprawy nie chce być od kogoś zależna!rodzinka by chciała firme ale nikt nie ma zamiaru mi pomagać a dla mnie to za dużo do załatwiania!sama nie wiem co jestem osobą fizyczną pracowałam na kuchni ale teraz to nie realne!RACZEJ PRZY MOICH WARUNKACH TO MYŚLE ŻE MOGĘ RACZEJ SIĘ GDZIEŚ PRZYJĄĆ albo w domu coś na zlecenie wykonywać???????????????????????????????

[ Dodano: 2010-03-27, 17:36 ]
słyszałam o zakładzie chronionym ale sama nie wiem czy oni pomagają w zatrudnieniu chcę być jeszcze potrzebna pracy się nie boję gdzie mam coś szukać?

Ela 

Wysłany: 2010-03-27, 23:35   

Mario, może coś podobnego na Śląsku by się znalazło?
http://www.ataksja.home.p...topic.php?t=198

Spróbuj też może do biura pracy. tam mają różne oferty. Masz pewnie przyznany stopień niepełnosprawności? Pracodawcy czasem szukają takich osób, bo mają różne ulgi.
napisz, co mogłabyś robić, myślałaś nad tym?

Niech nasza droga będzie wspólna. Niech nasza modlitwa będzie pokorna. Niech nasza miłość będzie potężna. Niech nasza nadzieja będzie większa od wszystkiego, co się tej nadziei może sprzeciwiać.
— Jan Paweł II

maria feliks 

Wysłany: 2010-03-28, 08:10   

ja mam stopień znaczny a poszukują z umiarkowanym na moje możliwości to jest problem bo zawód mam fryzjerka a ostatnia praca to pomoc kuchenna tak więc myśle że mogłabym wykonywać jakąś prace w domu

Ela 

Wysłany: 2010-03-28, 14:06   

Bardzo trudno jest radzić, nie znając Twoich możliwości :-) ale może, jeśli byś dała radę, to coś na przykład haftować, szyć, robić na drutach, malować ręcznie jakieś kartki, kubki, potem to sprzedawać na zamku w Chudowie.
Albo - jesli opiekujesz się już swoją wnuczką - to może za pieniądze przyjęłabyś do opieki drugą dziewczynkę. Często tak jest, że jest łatwiej opiekować się dwoma, bo się same sobą zajmą.

Następny pomysł - może piec jakieś pączki, albo bułki, albo cos takiego i sprzedawać na zamku.
Albo na przykład sprzedawać tam świeże soki, z marchewki np.

— Jan Paweł II

gusia256 
Administrator

Wysłany: 2010-03-30, 09:43   

W związku z poszukiwaniem pracy odwiedź strony:
- Centrum Integracji w Katowicach - tam masz oferty pracy dla osób niepełnosprawnych
- Bez Barier - strona poświęcona osobom niepełnosprawnym i ich zatrudnieniu. Widziałam, ze na stronie jest nawet opcja "konsultant".

Jak znajdę coś jeszcze - to dodam.

Życzę powodzenia!

maria feliks 

Wysłany: 2010-03-30, 14:01   

Dziękuję pani Agnieszko.Elu co do twojej porady w związku z Chudów!Dostałam małą propozycje jeszcze nie wiadomo czy się uda !Padło stwierdenie że jestem dobra w pieczeniu ciasta i spróbują to zrealizować (czyli muszą przeliczyć czy się opłaca )sprzedaż moich wypieków PROSZĘ TRZYMAĆ KCIUKI!

gusia256 
Administrator

Wysłany: 2010-04-30, 18:13   

Na spotkaniu w Warszawie w maju ma być osoba ze Stowarzyszenia KAwalerów MAltańskich z projektem aktywizacji zawodowej osób niepełnosprawnych - projekt obejmuje cały kraj.

Odpowiedz do tematu