Serdecznie zapraszamy do
odwiedzenia naszej strony ataksja.org.pl Strona
Forum korzysta z plików cookies w celu realizacji usług
zgodnie z Polityką
Prywatności Możesz określić
warunki przechowywania lub dostępu do cookies w Twojej przeglądarce lub
konfiguracji usługi.
krzysztof
Wysłany: 2009-01-13, 20:17 Uszkodzenie mózgu i móżdżku o niejasnej etiologii
Witam.Mam na imie Krzysiek mam 43 lata.Moim problemem jest brak rownowagi chodu.Bylem w 2007 w szpitalu diagnoza mnogie uszkodzenia mozgu i mozdzku o niejasnej etiologii.Badanie mr wykazalo cechy zaniku tkanki nerwowej w obrebie mozdzku oraz drobne ogniska o charakterze naczyniopochodnym podkorowo i okolokomorowym w obu polkulach mozgu.Moze ktos z was ma podobny problem i moglby mi polecic lekarza w celu konsultacji
Krzysztofie
Informacje, które podałeś są skąpe.
napisz na maila wiecej informacji: gdzie byles diagnozowany, czy miales robione badania genetyczne, przeslij wyniki badan.
Napisz jakie masz objawy "widoczne": zaburzenia równowagi? zaburzenia koordynacji? zaburzenia mowy? drżenie? problemy ze wzrokiem? czy ktoś w rodzinie ma podobne objawy?
Dopiero przy takim bardziej szczegółowym opisie można coś dalej określić.
Chorób związanych z uszkodzeniami móżdżku i mózgu jest całe mnóstwo - zaróno tych o podłożu genetycznym, jak i nabytych np. w wyniku chorób zakaźnych.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum