|
ALEKSANDRÓW KUJAWSKI - CO DALEJ? |
| Autor |
Wiadomość |
Marcin Ł
Administrator
|
Wysłany: 2018-06-28, 13:34 ALEKSANDRÓW KUJAWSKI - CO DALEJ?
|
|
|
W związku z tym że kolejny już rok jest problem z organizacją turnusu w Aleksandrowie Kujawskim z powodu braku miejsc mimo że jak wiadomo terminy ustalamy z rocznym wyprzedzeniem.
Drugi rok z rzędu proponują nam przesunięcie terminu bądź podzielenie grupy (część w Ciechocinku,część w Aleksandrowie)
Jak dla mnie to mało poważne zachowanie skoro mamy podpisane papiery już w grudniu o warunkach,terminie i liczbie zarezerwowanych miejsc.
Proszę abyście się wypowiedzieli - jak dla mnie (jako organizatora) powinniśmy zrezygnować z Aleksandrowa bo co ja mam teraz zrobić?
- Powiedzieć Wam że proponowany turnus odbędzie się w grudniu
- odwołać turnus
- zgodzić się na podział grupy
- szukać innego ośrodka w Ciechocinku - choć jeżeli ktoś ma jeszcze tyle wolnych miejsc to zabiegi będą takie jakie w ofercie a nie takie jak potrzebujemy |
_________________ Nie jestem chory ale staram się pomagać
 |
|
|
|
 |
Beata

|
Wysłany: 2018-06-28, 13:47
|
|
|
| ja już sama nie wiem ,sprawdź inne ośrodki |
_________________ Pozdrawiam Beata |
|
|
|
 |
Marcin Ł
Administrator
|
Wysłany: 2018-06-28, 14:11
|
|
|
| na kolejny rok poszukam czegoś w Ciechocinku ale cena może być wyższa a i warunki zapewne nie będą takie same - jednak w tym roku to już bardzo duży problem |
 |
|
|
|
 |
AGATA

|
Wysłany: 2018-06-28, 14:18
|
|
|
| a może Kolejowy w Ciechocinku zechciałby w przyszłym roku naszą grupę ? |
_________________ POZDRAWIAM GORĄCO Agata |
|
|
|
 |
Marcin Ł
Administrator
|
Wysłany: 2018-06-28, 14:54
|
|
|
to ta sama Dyrekcja a cena wyższa.
Inowrocław jest niedaleko i mają przystępne ceny a i leczenie chorób neurologicznych.
Podjade tam do września i dowiem się co i jak
Sanatorium "Kujawiak" |
 |
|
|
|
 |
AGATA

|
Wysłany: 2018-06-28, 15:45
|
|
|
to może faktycznie tam .
Może nas zechcą bo inny ośrodek z Ciechocinka 2 , 3 lata temu - delikatnie mówiąc - wypiął się na nas . |
_________________ POZDRAWIAM GORĄCO Agata |
|
|
|
 |
anuska6

|
Wysłany: 2018-06-28, 16:56
|
|
|
| Podział grupy. |
_________________ kobieta kameleon. |
|
|
|
 |
Marcin Ł
Administrator
|
Wysłany: 2018-07-03, 23:19
|
|
|
widze że dyskusja mizerna - mała aktywność całego Stowarzyszenia.
Ciekawe dlaczego piszecie do mnie,dzwonicie a tu cisza.
Nie wiem na razie co dalej i zrozumcie wreszcie to że jak pisze "jak będę coś wiedział to dam znać" - to znaczy że jak będę coś wiedział to najpierw napisze tutaj.
Przestańcie do mnie dzwonić i pisać to nic nie da poza tym że zaczynam mieć tego dość - też nie jest mi na rękę nie wiedza co dalej i dlatego też takie pytanie tu zadałem.
Jeżeli nie chcecie mieć wpływu na to co dalej to później nie miejcie pretensji że turnusy są w sanatorium do którego jest daleko,za drogo, nie w tym terminie + 1500 innych żali.
Po fakcie to każdy jest mądry ale jak trzeba podjąć decyzje to wszyscy gwiżdżą i patrzą w niebo.
Jak tak ma być to od następnego roku będę wybierał sanatorium korzystne z mojego punktu widzenia (Dobre dla Stowarzyszenia według mnie).
I nie chce słuchać że coś komuś nie odpowiada - bo jak widać wszystko jest ok lub też niektórzy mają to w nosie bo nawet tu już nie zaglądają.
Co do Aleksandrowa jeszcze raz powtarzam - jak będę coś wiedział to napisze |
 |
|
|
|
 |
Marcin Ł
Administrator
|
Wysłany: 2018-07-03, 23:23
|
|
|
| Zapomniałem dodać pewną ważną kwestie - skoro nie chcecie mieć wpływu na to gdzie i w jakich warunkach ma się odbywać turnus i mam o tym sam decydować to przypominam że jeżeli się to komuś nie podoba zawsze może na walnym wnieść postulat o zmianie Prezesa. |
 |
|
|
|
 |
Dorota75

|
Wysłany: 2018-07-04, 10:30
|
|
|
HEJ ,
( piszę w imieniu Marcina )
na razie sprawa odłożona do piątku z powodu urlopu osoby zajmującej się nami
Dorota |
_________________ Pozdrawiam,
Dorota
"Dum Spiro Spero" |
|
|
|
 |
Rysia

|
Wysłany: 2018-07-04, 11:10
|
|
|
MARCIN DZIĘKUJĘ DZIĘKUJĘ za PRACĘ Ze wszystkim się zgadzam ,najłatwiej nam dzwonić [szczególnie mnie] W naszej chorobie jedną z terapii jest bycie ze sobą[tak u mnie] ALE jeżeli to nie możliwe to pojadę gdziekolwiek [Żeby WAS zobaczyć ] |
_________________ PAN jest pomocą ,nic mnie nie przestrasza. Cóż może uczynic,mi człowiek. RYSIA . |
|
|
|
 |
siaba
|
Wysłany: 2018-07-10, 21:09
|
|
|
według mnie chyba najlepiej będzie odpuścić w tym roku
poszukać innego ośrodka na następny rok |
_________________ Pozdrawiam
Basia |
|
|
|
 |
Rysia

|
Wysłany: 2018-07-11, 11:07
|
|
|
BASIEŃKO POZDRAWIAM CIEBIE I MAMĘ Przykro mi będzie że z WAMI się nie spotkam ,ale jestem tego samego zdania . |
_________________ PAN jest pomocą ,nic mnie nie przestrasza. Cóż może uczynic,mi człowiek. RYSIA . |
|
|
|
 |
Marcin Ł
Administrator
|
Wysłany: 2018-07-11, 15:18
|
|
|
| na razie nic nie odpuszczam choć od piątku nie odbierają ode mnie telefonów |
 |
|
|
|
 |
Joanna_B
|
Wysłany: 2018-07-11, 23:33
|
|
|
| Ja proponuje zamienic Aleksandrow np na Polanice Zdroj. Jedno sanatorium byloby w gorach, jedno nad morzem :)) |
|
|
|
 |
Rysia

|
Wysłany: 2018-07-12, 08:05
|
|
|
Ten rejon jest drogi i ciężko dojechać [pociągiem] |
|
|
|
 |
Joanna_B
|
Wysłany: 2018-07-12, 12:37
|
|
|
do Sarbinowa tez ciezko dojechac transportem publicznym...
ja ostatnio zrezygnowalam bo nie mialam jak dojechac :( |
|
|
|
 |
michal
|
Wysłany: 2018-07-12, 20:10
|
|
|
prosze mi wybaczyc brak alt, i literowki
Ludzie normalnie noz sie otwiera jak czytam wasze wypowiedzi, zajelo mi to jakis 5 minut zeby sprawdzic ze z 5 najwiekszych miast polski: warrszawa,wroclaw,poznan,lodz,krakow sa bezpisrednie pociagi do koszalina(sarbinowo), i napewno nikt nie ma wiecej jak200km do duzego miasta wiec wymowek o slabym dojezdzie nie rozuumiem, wiem ze osobie chorej ciezko jechacq z bagazem przez pol polski ale taki bagaz mozna wyslac kurierem na adres docelowy, oczywiscie sprawdzilem tylko koszalin ale analogicznie mozna gdzies indziej. ja sam bylem sam 2 razy w sarbinowie pociagiem i nie umarlem, teraz sa windy schody ruchome i ktos z obslugi ze podroz z przesiadka nie jest taka zla.
Drugi temat to podejscie czlonkow do stowarzyszenia, Prezes Marcin, chodzi ,zalatwia, szuka wysluchujje, a tu tylko lamety ze chodniki krzywe, ze daleko, ze nie w gorach ze ...
Uswiadomcie sobie ze gdyby nie byllo marcina to utonelibysmy we wlasnym gownie i stowarzyszenie by umarlo, Bylem na walnym i bylo okolo 25osob, zenujaco malo bo nie moglismy nawet nic przeglosowac, jestem z pod warszawwy i oczywiscie bylo mi latwo dojechac ale dodam ze tego dnia byla komunia sw chrzesniaka mojej zony i mialem gotowa wymowke ale chyba spalil bym sie ze wstydu ze mnie nie bylo
Wroce jeszcze do Prezesa, jak wiecie on z tego kas nie ma wiecposwieca nam swoj czas a naewno ma go i tak w ograniczonym dostepie, praca,dom,pomc dorocie,tak zwany czas wolny,i jeszcze my, czy ktos mu kiedys podiekowal? nie mowie o napisanie na forum jaki on jest zajebisty tylko zlozyc sie kiedys na imieniny,urodziny,czy nawet dzien dziecka i mu wyslac,kwiaty czy przyslowiowa flaszke, niech wie ze chodz troche umiemy okazac wdziecznosc
po trzecie stowarzyszenie nie jest przymusem, osoby ktore maja stowarzyszenie w dupie niech odejda skladek i tak nie bedzie mniej bo i tak placi polowa(chyba ze trzeba dofinansowanie ogarnac to wtedy te 80 dych sie znajdzie) a i przeglosowac bedzie latwiej |
|
|
|
 |
Beata

|
Wysłany: 2018-07-13, 10:02
|
|
|
zgadzam się z tym w 100 % - dzięki Marcin
 |
_________________ Pozdrawiam Beata |
|
|
|
 |
Marcin Ł
Administrator
|
Wysłany: 2018-07-13, 15:35
|
|
|
Asiu
Powiedz mi jak mam to rozumieć??
Do Sarbinowa ciężko dojechać a do Polanicy jest lepiej?
Jedno i drugie pod względem dojazdu jest tak samo dostępne |
 |
|
|
|
 |
Marcin Ł
Administrator
|
|
|
|
 |
Beata Murawska

|
Wysłany: 2018-07-14, 11:20
|
|
|
| michal napisał/a: | prosze mi wybaczyc brak alt, i literowki
Ludzie normalnie noz sie otwiera jak czytam wasze wypowiedzi, zajelo mi to jakis 5 minut zeby sprawdzic ze z 5 najwiekszych miast polski: warrszawa,wroclaw,poznan,lodz,krakow sa bezpisrednie pociagi do koszalina(sarbinowo), i napewno nikt nie ma wiecej jak200km do duzego miasta wiec wymowek o slabym dojezdzie nie rozuumiem, wiem ze osobie chorej ciezko jechacq z bagazem przez pol polski ale taki bagaz mozna wyslac kurierem na adres docelowy, oczywiscie sprawdzilem tylko koszalin ale analogicznie mozna gdzies indziej. ja sam bylem sam 2 razy w sarbinowie pociagiem i nie umarlem, teraz sa windy schody ruchome i ktos z obslugi ze podroz z przesiadka nie jest taka zla.
Drugi temat to podejscie czlonkow do stowarzyszenia, Prezes Marcin, chodzi ,zalatwia, szuka wysluchujje, a tu tylko lamety ze chodniki krzywe, ze daleko, ze nie w gorach ze ...
Uswiadomcie sobie ze gdyby nie byllo marcina to utonelibysmy we wlasnym gownie i stowarzyszenie by umarlo, Bylem na walnym i bylo okolo 25osob, zenujaco malo bo nie moglismy nawet nic przeglosowac, jestem z pod warszawwy i oczywiscie bylo mi latwo dojechac ale dodam ze tego dnia byla komunia sw chrzesniaka mojej zony i mialem gotowa wymowke ale chyba spalil bym sie ze wstydu ze mnie nie bylo
Wroce jeszcze do Prezesa, jak wiecie on z tego kas nie ma wiecposwieca nam swoj czas a naewno ma go i tak w ograniczonym dostepie, praca,dom,pomc dorocie,tak zwany czas wolny,i jeszcze my, czy ktos mu kiedys podiekowal? nie mowie o napisanie na forum jaki on jest zajebisty tylko zlozyc sie kiedys na imieniny,urodziny,czy nawet dzien dziecka i mu wyslac,kwiaty czy przyslowiowa flaszke, niech wie ze chodz troche umiemy okazac wdziecznosc
po trzecie stowarzyszenie nie jest przymusem, osoby ktore maja stowarzyszenie w dupie niech odejda skladek i tak nie bedzie mniej bo i tak placi polowa(chyba ze trzeba dofinansowanie ogarnac to wtedy te 80 dych sie znajdzie) a i przeglosowac bedzie latwiej |
26814421_212148262682896_4382552676412585724_n.jpg
|
 |
| Plik ściągnięto 18 raz(y) 76.84 KB |
|
_________________ Bea
Nie w tym rzecz ile przed nami upadków,ale ile razy będziemy mieli siłę wstać wstaniemy ... |
|
|
|
 |
Rysia

|
Wysłany: 2018-07-16, 10:25
|
|
|
Ludzie z dojazdami może by nie było PROBLEMU ze [SZczecina,LUblina RZeszowa ,BIałegostoku]tylko czy CI KOLEDZY na pogórzu czy w górach sobie poradzą.. Byłam z NFZ i w POLANICY [i okolice] wPIWNICZNEJ[ i okolice].W ostatnim był PAN który codziennie szedł z chętnymi na szlaki.[ z czego korzystał mój mąż].JA robiłam doły.. |
|
|
|
 |
Joanna_B
|
Wysłany: 2018-07-16, 16:45
|
|
|
| Marcin Ł napisał/a: | Asiu
Powiedz mi jak mam to rozumieć??
Do Sarbinowa ciężko dojechać a do Polanicy jest lepiej?
Jedno i drugie pod względem dojazdu jest tak samo dostępne |
Teraz juz nie mam problemu zadnego, jak bede mogla to dojade wszedzie... chociaz -jak dla mnie - pociagi i autobusy odpadaja, bo nienawidze transportu publicznego |
|
|
|
 |
|
|