Strona Główna

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

Serdecznie zapraszamy do odwiedzenia naszej strony ataksja.org.pl
Strona Forum korzysta z plików cookies w celu realizacji usług zgodnie z Polityką Prywatności
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookies w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.

Poprzedni temat «» Następny temat
Opłacanie składek
Autor Wiadomość
Marcin Ł 
Administrator

Wysłany: 2017-12-28, 00:40   Opłacanie składek

Ludziska

Jak uważacie bo już mam potężne dylematy dotyczące składek

Dlaczego jest tak że ludzie nie opłacają składek bo zapominają ale jak przychodzi turnus to nagle sobie przypominają.
Co robić?
Ja uważam że jeżeli ktoś nie opłaca składek to albo ma w nosie nasze Stowarzyszenie albo liczy tylko na dofinansowanie do turnusu i wpłaca składkę tylko po to żeby z niego skorzystać.
Rozumiem - można zapomnieć - ale jeżeli ktoś jest na walnym lub na forum a nie płaci to raczej ciężko zapomnieć o Stowarzyszeniu.

Co robić z takimi osobami? - wysyłanie maili nie odnosi skutku,pisanie listów to dodatkowe koszty i nakład czasowy.

Jak uważacie? - co Prezes i Zarząd powinien robić w takiej sytuacji?

Mamy koniec grudnia a ponad 1/3 nie zapłaciła - nie wiem dlaczego do tej pory był dylemat kto ma dostać dofinansowanie

Marcin Ł 
Administrator

Wysłany: 2017-12-28, 00:45   

ja jako osoba a nie Prezes wykluczałbym takie osoby od razu po nieopłaceniu składki - czyli utrata praw członkowskich.
Oczywiście taka osoba może ponownie przystąpić do Stowarzyszenia bez problemu ale jakaś kara musi być - nowe wpisowe no i brak możliwości skorzystania z dofinansowania w pierwszym roku członkostwa.
Tak nie może być żeby osoby płacące składki i interesujące się Stowarzyszeniem były tak samo traktowane jak osoby które są albo i nie ma,płacą albo nie

malutkie 

Wysłany: 2017-12-28, 15:00   

Panie Prezesie...... Marcin Twoje wykluczenie z grona osób chorych na ataksję na pierwszym spotkaniu zamiast powitania i przedstawienia... nie bardzo zachęca do bycia członkiem. Mimo wszystko uważam, że ataksja to objaw .... i napisanie o "wrzodach na dupie" i że "widocznie ktoś was zrobił na szaro" nie jest miłe, a nawet smutne.

Marcin Ł 
Administrator

Wysłany: 2017-12-28, 16:35   

malutkie napisał/a:
Panie Prezesie...... Marcin Twoje wykluczenie z grona osób chorych na ataksję na pierwszym spotkaniu zamiast powitania i przedstawienia... nie bardzo zachęca do bycia członkiem. Mimo wszystko uważam, że ataksja to objaw .... i napisanie o "wrzodach na dupie" i że "widocznie ktoś was zrobił na szaro" nie jest miłe, a nawet smutne.

1. "Wrzody na dupie" - to był żart bo raczej nie byłbym Prezesem jeżeli tak bym uważał - Ci którzy mnie znają trochę lepiej wiedzą.
2. Jesteś z Nami od niedawna i nie wiesz z jakimi problemami boryka się co roku Zarząd wybierając osoby mniej lub bardziej potrzebujące wyjazdu na turnus bo dla wszystkich pieniędzy nie starcza.
Niestety może to nie miłe że straszę wykluczeniem ale prawda jest taka że są tacy którzy o składce przypominają sobie dopiero przy zgłoszeniu swojej osoby na turnus.
Przykładów płacących składke w dniu zgłoszenia na turnus jest wiele i wiele z nich kończyło się tą jedną składką.
Nie widzisz tego jak niektórzy płacą składki za 3 lata wstecz bo chcą jechać na turnus - to jest uczciwe?

Jeżeli masz inny sposób na pozyskiwanie środków na turnusy i egzekwowanie składek to chętnie Ci oddam stanowisko - ważne jest żeby coś zrobić co zwiększy sumę na koncie Stowarzyszenia.
Składka to nie mandat żebym musiał pisać 3-4 razy w roku i prosił się o wpłatę - te pieniążki nie są dla mnie (bo ja nie mam wynagrodzenia z tytułu Prezesury a i sam poświęcam czas pieniądze na załatwianie spraw tak naprawde Waszych i płacę składkę co roku).

Zawsze każdy może wyrazić swoje niezadowolenie z mojej osoby a nawet zgłosić zmianę Prezesa - po to jest forum i Walne.

Ja mogę się nie dopominać o składki,mogę nie tworzyć nowych źródeł pozyskiwania środków - jednak podejrzewam że w końcu brakowałoby środków na stałe opłaty jakie musimy ponosić ok. 3000 rocznie

Poza tym nie rozumiem o jakie pierwsze spotkanie Ci chodzi?

Marcin Ł 
Administrator

Wysłany: 2017-12-28, 17:14   

Poinformuje Cię również bo nie jesteś członkiem Stowarzyszenia że w naszym statusie jest napisane że osoby nie płacące składek będą wykluczane - status zatwierdzają wszyscy a nie ja - ja nie mogę nic zrobić sam nawet wykluczyć czy przyjąć członka.
Więc ja raczej ostrzegam a nie strasze żeby ktoś później nie miał do mnie czy innych pretensji że nie może skorzystać z dofinansowania

katarzynab_81 

Wysłany: 2017-12-28, 17:32   

Marcin Ł napisał/a:
ja jako osoba a nie Prezes wykluczałbym takie osoby od razu po nieopłaceniu składki - czyli utrata praw członkowskich.
Oczywiście taka osoba może ponownie przystąpić do Stowarzyszenia bez problemu ale jakaś kara musi być - nowe wpisowe no i brak możliwości skorzystania z dofinansowania w pierwszym roku członkostwa.
Tak nie może być żeby osoby płacące składki i interesujące się Stowarzyszeniem były tak samo traktowane jak osoby które są albo i nie ma,płacą albo nie

uważam podobnie jeśli sami nie dbamy o własne interesy to trudno żeby kto inny o nie dbał a Marcin i tak dużo robi i chwała mu za to... :serce:

Beata Murawska 

Wysłany: 2017-12-28, 18:42   

:kwiatek1: Witam serdecznie - wstępując do Stowarzyszenia zrobiłam to chyba jak każdy DOBROWOLNIE i nawet nie przyszło by mi do głowy żeby nie opłacać składek - przecież to jest normalne .
G łównie poprzez forum zaczełam poznawać członków między innymi prezesa który służy zawsze swoją wiedzą i doświadczeniem jak i reszta członków ...
To Stowarzyszenie to skarbnica wiedzy :kwiatek1:
Marcin co do wykluczenia z członkostwa to uważam to za bardzo dobry pomysł nie powinneś mieć skrupułów - :kwiatek1:
Jesteś dobrym i fajnym prezesem ja jestem zadowolona - mimo że jeszcze osobiście się nie poznaliśmy ale myślę że już nie długo ....
Dorotko bez zazdrości haha :dance:
:kwiatek1:

Ela 

Wysłany: 2017-12-28, 20:42   

Też "wrody na ... uwazam, za żart, Marcin robi bardzo dużo jako Prezes. Nie wiem, czy ktś z Zarządu mu pomaga, ja nie.
Śkładkę mam wolę płacić, zrobiłam zlecenie stałe. Muszę sprawdzić,, bo może przez te zmiany nie doszła.

Niech nasza droga będzie wspólna. Niech nasza modlitwa będzie pokorna. Niech nasza miłość będzie potężna. Niech nasza nadzieja będzie większa od wszystkiego, co się tej nadziei może sprzeciwiać.
— Jan Paweł II

Dorota75 

Wysłany: 2017-12-29, 13:24   

:zakochane-drzewo:

"Dum Spiro Spero"

Dorota75 

Wysłany: 2017-12-29, 13:31   

1. "Wrzody na dupie" - to był żart bo raczej nie byłbym Prezesem jeżeli tak bym uważał - Ci którzy mnie znają trochę lepiej wiedzą.

"Dum Spiro Spero"

Beata Murawska 

Wysłany: 2017-12-29, 14:10   

Dorota75 napisał/a:

Obrazek

blue-smiley-for-facebook.png
Plik ściągnięto 7287 raz(y) 15.39 KB

AGATA 

Wysłany: 2017-12-29, 17:54   

no to jak wszyscy tak " słodzą "to i ja
przy takim prezesie to mogę być wrzodem :dance: :smiech:

katarzynab_81 

Wysłany: 2017-12-29, 17:57   

AGATA napisał/a:
no to jak wszyscy tak " słodzą "to i ja
przy takim prezesie to mogę być wrzodem :dance: :smiech:

ja też :radosne-sloneczko:

katarzynab_81 

Wysłany: 2017-12-29, 17:59   

Beatko super fotka :super: :super:

Beata Murawska 

Wysłany: 2017-12-30, 11:31   

katarzynab_81 napisał/a:
Beatko super fotka :super: :super:
:serce: :dzieki: :kwiatek1:

Ela 

Wysłany: 2017-12-30, 18:33   

,3Mnie też się podoba :radosne-sloneczko:

Niech nasza droga będzie wspólna. Niech nasza modlitwa będzie pokorna. Niech nasza miłość będzie potężna. Niech nasza nadzieja będzie większa od wszystkiego, co się tej nadziei może sprzeciwiać.
— Jan Paweł II

Odpowiedz do tematu