Strona Główna

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

Serdecznie zapraszamy do odwiedzenia naszej strony ataksja.org.pl
Strona Forum korzysta z plików cookies w celu realizacji usług zgodnie z Polityką Prywatności
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookies w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.

Poprzedni temat «» Następny temat
nowa na stronie
Autor Wiadomość
zakrenata 

Wysłany: 2013-10-22, 22:39   nowa na stronie

Teraz dopiero się zalogowałam .Jestem chora choć to wcale mie nie przygnębiło ludzie mają jeszcze gorsze chroby niż my, tego trzeba się trzymać żeby trwać .Byłam na turnusie w Aleksandrowie choć nie bardzo chciałam jechać zrobiłam to dla mojej też chorej siostry .Ale wszystko było inaczej , ludzie mnie zaskoczyli swym uśmiechem i radością (personel sanatorium również ).wyjechałam z tamtąd z żalem że już ale z entuzjazmem i nowymi siłami nie tylko po zabiegach.

Adam L. 

Wysłany: 2013-10-22, 22:45   

Witaj Renatko na forum, po wielu problemach technicznych :-)

Iwona 1972 

Wysłany: 2013-10-23, 10:43   re

Witam Renatko :-) :-) :-) Napisz coś o sobie.Jak sobie radzisz z chorobą?Ja też jestem tu od niedawna i jak na razie to mi ciężko się pogodzić.

"Życie nie jest ani lepsze,ani gorsze od naszych marzeń.Jest tylko zupełnie inne."

katarzynab_81 

Wysłany: 2013-10-23, 18:24   

HEJ RENIA

Dorota75 

Wysłany: 2013-10-23, 18:41   

Reniu :) witaj znowu :)

Ucałuj Rysię :*

"Dum Spiro Spero"

zakrenata 

Wysłany: 2013-10-23, 22:31   

Widzę że tu już mam przyjaciół , jednych znam innych poznaję jak np.tego Pana który mi pomógł wejść na stronę , pozdrawiam wszystkich ! Nie lubię o sobie ale chyba wypada się przedstawić o wieku kobiety nie lubią pisać więc to pominę Tak naprawdę razem z siostrą szukałyśmy co nam jest od 2 lat zaraz genetycznie w Bydgoszczy w klinice nas zdjagnozowali.ale myśle że to wszystko zaczęło się od połamania nógi 5 lat wcześnie na co dostałam rente .Już wtedy przestałam grać w siatkówkę bo coś miałam z równowagą.Chorobę dziedziczymy po ojcu on po swoim więc kierunek znamy.Ale to nie zmieniło naszego poczucia humoru i pozytywnego nastawienia o czym przekonali się ci co z nami byli w Aleksandrowie. Musimy sobie radzić siostra ma 3 synów i 3 wnuków więc my musimy być ich ostoją kochają nas niezależnie od naszej sprawności , nie mogą u nas widzieć że sobie nie radzimy, zresztą zawsze byliśmy wesołą rodzinką i tak niech pozostani.Mieszkam w dużej wsi i przez wiele lat pracowałam społecznie a do czasu nasilenia choroby, nie lubię robić czegoś przyzwoicie i na pół gwizdka.Ale mam dzięki temu wielu przyjaciół i znajomych którzy o mnie dbają bo moja rodzina mieszka w Toruniu 30 km. dalej więc na codzień są przyjaciele i cudowni sąsiedzi.jestem gaduła więc boję się że jak dorwałam się do forum to "zagadam was na śmierć " ha, ha a jeśli robię " byki" to jestem noga w poprawnym pisaniu więc wybaczcie :lol:

Ela 

Wysłany: 2013-10-24, 11:38   

Miło, że napisałaś o sobie, tak dużo - to bardzo dobrze. :-D

Dorota75 

Wysłany: 2013-10-24, 12:51   

Ela napisał/a:
Miło, że napisałaś o sobie, tak dużo - to bardzo dobrze. :-D

Bo Renia z Rysią to mają talent mówczy . Cały turnus rozbawiały swoimi opowieściami :lol:

Było wesoło dzieki Nim

"Dum Spiro Spero"

Ela 

Wysłany: 2013-10-24, 14:23   

to dobrze, bo ja wprost przeciwnie

Niech nasza droga będzie wspólna. Niech nasza modlitwa będzie pokorna. Niech nasza miłość będzie potężna. Niech nasza nadzieja będzie większa od wszystkiego, co się tej nadziei może sprzeciwiać.
— Jan Paweł II

zakrenata 

Wysłany: 2013-10-24, 14:39   

moje drogie koleżanki Dorotko i Kasiu posyłam wam buziaki i uśmieszki :lol: :lol: a obiecałam że o sobie nie lubię a jak się rozkręciłam to opowiedziałam pół życiorysu ha, ha ciągle jak widać tu zaglądam boje się że się uzależnię od was i rozmówek z wami wszystkimi którzy tu bywacie , coś mało facetów a ja też z nimi lubię pogadać teraz idę do mojego ogrodu on jest moją mnajlepszą rehabilitacją pa do usłyszenia pewnie niebawem całuski dla wszystkich ;-)

Dorota75 

Wysłany: 2013-10-24, 14:57   

zakrenata napisał/a:
moje drogie koleżanki Dorotko i Kasiu posyłam wam buziaki i uśmieszki :lol: :lol: a obiecałam że o sobie nie lubię a jak się rozkręciłam to opowiedziałam pół życiorysu ha, ha ciągle jak widać tu zaglądam boje się że się uzależnię od was i rozmówek z wami wszystkimi którzy tu bywacie , coś mało facetów a ja też z nimi lubię pogadać teraz idę do mojego ogrodu on jest moją mnajlepszą rehabilitacją pa do usłyszenia pewnie niebawem całuski dla wszystkich ;-)

BUZIAKI !!
DO POTEM :*

"Dum Spiro Spero"

AGATA 

Wysłany: 2013-10-24, 15:15   

Grunt to rodzinka i pozytywne nastawienie :lol: :lol: :lol: .
waszym dobrym duchem można się zarazić i tak trzymać . A uzależnić się od forum rzeczywiście można(ale tak pozytywnie) :-D :-D

Dorota75 

Wysłany: 2013-10-24, 15:51   

AGATA napisał/a:
Grunt to rodzinka i pozytywne nastawienie :lol: :lol: :lol: .
waszym dobrym duchem można się zarazić i tak trzymać . A uzależnić się od forum rzeczywiście można(ale tak pozytywnie) :-D :-D

:mrgreen:

"Dum Spiro Spero"

alinachrobak2

Wysłany: 2013-10-24, 16:11   

Witaj Renata.
Brakuje mi tu jeszcze drugiej siostry a byłoby jeszcze ciekawiej .Namiawiaj Ją niech też dołączy .
Pozdrawiam wszystkich.

katarzynab_81 

Wysłany: 2013-10-24, 22:35   

buziaki Reniu ;-) ty nasza sąsiadeczko z pokoju obok pozdrów naszą kochaną Rysie

katarzynab_81 

Wysłany: 2013-10-24, 22:37   

Alinkko serdecznie pozdrawiam ciebie i Andrzejka czekamy na koraliki ha ha............ ;-)

alinachrobak2

Wysłany: 2013-10-25, 17:18   

Narazie Andrzej robi łabędzie bo koralikow jeszcze mu nie kupiłam ,a dopoki się zobaczymy w Warszawie to myślę że postara sie troche zrobić.
Pozdrawiam. Alina

zakrenata 

Wysłany: 2013-10-27, 18:29   

Wracam na weselszą stronę i od razu do tych koleżanek co troszkę w dołku . Ja to dopiero mam powód do podłamania , jak pojechałam na turnus to przyjmował mnie lekarz facet ( wolę), fajnie ze mną gadał nawet na korytarzu zawsze mówił dzień dobry myślę lubi mnie ha ha ! ,a że jestem dużą dziewczynką zawsze na diecie więc jak większość kobiet kompleksów masę, sama się widzę , a tu wracam patrze na wypis z sanatorium a tu mój ulubiony lekarz pisze spora nadwaga do zrzucenia jeszcze więcej ,przestałam go lubić ha ha ! dobrze że nie zdążyłam na zdjęcie zbiorowe bo bym na pierwszej stronie stowarzyszenia straszyła dzieci , czyż to kobietę nie może zdołować chyba gorzej od choroby- tu się śmieję :-D :-D :-D

Dorota75 

Wysłany: 2013-10-27, 18:44   

Renia :*

Nie bredz :* liczy się to co w środku , a nie tam parę kilo w tą czy w tą

Jesteś cudownym człowiekiem i to się liczy, a nie jakieś tam kilogramy !!!!

"Dum Spiro Spero"

zakrenata 

Wysłany: 2013-10-27, 21:56   

Kochana Dorotko żeby tak faceci czadzili jak ty to by było fajnie ha ha :oops: dziś dostałam zdjęcia od Aliny na pocztę a wcześniej od Angeliki(od niej dużo) na szczęście na większości mnie nie ma za to ty prawie na wszystkich ale jesteś fotogeniczna więc ok. Co tam u ciebie bo u mnie odkąd wróciłam to co dziń pielgrzymka koleżanek jak by mnie nie było rok. Pierwsze co to piekłam placki do kawy no to jak tu schudnąć ha ha ! A na wszystkich Swiętych cała rodzinka na obiad i kawę więc muszę się sprężyć a już mi to tak nie idzie jak kiedyś ale i tak oni są często to dbają o to bym nie wyszła z wprawy. :-D

Ela 

Wysłany: 2013-10-27, 22:20   

Wiesz, ja też dostalam zdjęcia od Alinki, gdzie Ty jestes na nich? Będzie miło Cię zobaczyć.
A odnośnie schudnięcia, to kilka lat temu jeszcze to warzyłam ponad 80 kilo i to sporo ponad :oops: przy 155 cm, a więc duzo za dużo.
I któregoś dnia, postanowiłam się odchudzić. Zaczęłam liczyć kalorie, patrzeć na to co jem.
Nawet słodycze wybierałam mało kaloryczne. Schudłam ponad 20 kg i zaczęłam się o wiele lepiej czuć fizycznie, zrobiłam się dużo bardziej sprawna.
Warto trochę zrzucić kilogramów, w naszej chorobie zwłaszcza.
Piszę Ci to nie po to, by Cię zdołować bardziej, ten lekarz miał rację. :-)

Niech nasza droga będzie wspólna. Niech nasza modlitwa będzie pokorna. Niech nasza miłość będzie potężna. Niech nasza nadzieja będzie większa od wszystkiego, co się tej nadziei może sprzeciwiać.
— Jan Paweł II

zakrenata 

Wysłany: 2013-10-28, 15:22   

droga Elu wiem że ma rację lekarz i dlatego nie mam pretensji chciałam raczej rozweselić forum bo najbezpiecznie żartować na swój temat ja byłam jeszcze grubsza jak się połamałam to siadłam na tyłku i tyłam nawet od kawy ha ha i wciąż walczę z różnym efktem duża pozostanie duża ale nie myślcie że to mój największy problem , ale odwraca uwagę od gorszych rzeczy bo mam problemy jak każdy ale spoko i tak uśmiech mnie nie opuszcza piszcie co was miłego spotkało precz smutki :mrgreen: :-x uśmiech proszę :lol:

zakrenata 

Wysłany: 2013-11-02, 21:33   

tak się zajęłam ikonkami że umknęło mi że masz rację także się produkujesz z namii inni pardą też zaglądają wracam wszystkim honor . Ty Adamie jesteś wielki że znalazłeś czas na te dodatki do gadki - może kiedyś w przyszłości :drinks:

Ela 

Wysłany: 2013-11-02, 21:40   

Renatko, podzieliłam znów Twój temat,
przeniosłam resztę, bardzo miłą i sympatyczną do miejsca, gdzie już kiedyś pisaliśmy na takie różne tematy, co komu przyszło do głowy. Myślę, że tam będzie dobrze prowadzić takie luźne rozmowy.
Może za bardzo wyłazi ze mnie perfekcjonistka :rzeznia: :deska:

http://www.ataksja.home.p...er=asc&start=30

— Jan Paweł II

zakrenata 

Wysłany: 2013-11-03, 09:57   

myślę Elu że ja nie wszystko rozuniem myślałam że jak przywitałam się na innych stronach z tymi co się ostatnio zalogowali to na stronie w cudzysłowie "mojego zalogowania "mogę pisać co mam obecnie w głowie i o czym myślę, ktoś może tu zaglądać lub nie ,ale chyba forum to coś innego ja nie rozumiem,może tylko o chorobie powinno się tu pisać ,pardą(muszę wychamować )ale jeśli pisałam do kogoś na tej stronie, to przecież widać że zaglądał tu bo mi odpowiedał :deska:

Dorota75 

Wysłany: 2013-11-03, 10:38   

Eli - tak myslę chodziło o to , że jak mamy temat POZNAJMY SIĘ to nie piszemy tam o tym ,że wypieliliśmy dzisiaj ogródek sąsiada np. tylko ,że witamy nową osobę :clapping: Po to forum jest podzielone na tematy żeby nie pisać wszedzie o dupie Maryny - kolokwialnie mówiąc :kwiatek1:

Czy tak ?

A posty nieprzeczytane są oznaczone , więc wątpię by ktoś je przeoczył

Idę stąd - te emotki wyzwalają wew mnie bestię - opanować się ni mogę :rotfl:

"Dum Spiro Spero"

AGATA 

Wysłany: 2013-11-03, 11:15   

masz rację , co do postów :clapping: :elvis: i do ikonek :dance: :smiech:

Dorota75 

Wysłany: 2013-11-03, 11:37   

A podobno mamy zanik mięśni a nie mózgu :terefere: :smiech:
Przed chwilką się mądrzyłam a teraz sama piszę gdzie popadnie .

"Dum Spiro Spero"

Ela 

Wysłany: 2013-11-03, 17:44   

:witos: :fala: Dorotko, dobrze to ujęłaś, o co mi chodzi. Reniu, jesteś od niedawna tu, ale mogę chyba napisać, że to Ty swoją osobowością rozkręciłaś Forum. Nigdy przedtem, od kilku lat nie było tu takiego ruchu i takiej radosnej atmosfery. To Tobie zawdzięczamy, że Adam pozbierał skądś te emotikonki i dał nam tyle zabawy. Ale już wcześniej zrobiło się tu ciepło i radośnie, mogę tak napisać - głównie dzięki Tobie. Inne osoby też się mocno do tego przyczyniły. :radosne-sloneczko: Nie tylko o chorobie piszemy, i to nie od teraz, a od dawna się staram o to i dlatego powstało Hyde Park
I teraz zobacz wkleiłaś tu swoje zdjęcia i napisałaś, że robisz to, by ożywić Forum. A tam już od dawna to robimy, pooglądaj sobie, to co już tam jest - kupa zdjęć osób, które już tu nie zaglądają, ale i sa zdjęcia Agatki, Franka, moich bardzo dużo.
Jest miejsce na przepisy, dowcipy, jest na opowiadanie, co robimy w wolnym czasie, wreszcie jest miejsce na rozmowy o wszystkim i niczym
To Forum - Poznajmy się, chciałam, żeby służyło temu, że jak ktoś coś pisze, a my nie pamiętamy co nam pisał o sobie, to nie szukamy tego po całym Forum, tylko wchodzimy w ten dział i czytamy. Robię porządek na Forum, wyrzucam stare tematy, chcę zrobić też coś nowego, ale to trochę czasu zajmuje. Jak skończę, to napisze , gdzie co jest.
Uff, ale się naprodukowałam. :dancer: :dancer: :dancer:

— Jan Paweł II

Ela 

Wysłany: 2013-11-04, 13:41   

:rzut-milosci: Reniu, nie pisałaś cały dzień, brakuje Cię bardzo. Nie gniewaj się za te przenosiny :piwko1:

— Jan Paweł II

Iwona 1972 

Wysłany: 2013-11-04, 13:44   

Ela napisał/a:
:rzut-milosci: Reniu, nie pisałaś cały dzień, brakuje Cię bardzo. Nie gniewaj się za te przenosiny :piwko1:

Popieram :slonce2: :slonce2: :slonce2:

"Życie nie jest ani lepsze,ani gorsze od naszych marzeń.Jest tylko zupełnie inne."

Dorota75 

Wysłany: 2013-11-04, 13:47   

Renia bidna , już teraz nie wie gdzie ma pisać to milczy :dancer:

Nie no , ten koleś mnie rozwala . Zaraz mi się przypominają nasze tańce w Aleksansrowie :kapela: :drzewo-tanczy:

"Dum Spiro Spero"

Ela 

Wysłany: 2013-11-04, 14:04   

Dorota75 napisał/a:
Renia bidna , już teraz nie wie gdzie ma pisać to milczy :dancer:

Reniu, pisz tu - to jest miejsce na luźne rozmowy, to co było do tej pory http://www.ataksja.home.p...?t=267&start=30

— Jan Paweł II

Iwona 1972 

Wysłany: 2013-11-06, 22:09   re

Czemu Reniu nic nie piszesz :?: .Brakuje tu twojego poczucia humoru i naszych ploteczek. :rzut-milosci: :rzut-milosci: :rzut-milosci:

zakrenata 

Wysłany: 2013-11-06, 23:15   

:witos: Czemu mi nie wolno a wy wciąż gryzdacie na "mojej stronie "chyba z tęsknoty za mną ha ha :dance: ja musiałam znaleźć stronę lużnego gadania choć to trudne .Co z tego że będę pisać wesołe głupotki jak tylko dotrą do was chyba z 5 piszących a ci co tylko czytają i czekają na weselsze teksty żeby poprawić samopoczucie .Ja nie mogłam znaleść tamtych stron a jak zrobią to ci co chcą tylko poczytać . :dance:

Ela 

Wysłany: 2013-11-07, 07:24   

:radosne-sloneczko: :witos: Reniu, wydaje mi się, że jest większa szansa, że przypadkowy gość lub stały użytkownik zajrzy do Hyde Parku niż do tematu Nowa na stronie.
Poza tym, temat założyła Bożena w 2010 roku i do tej pory piszemy w nim. Jej na Forum już dawno nie ma, ale temat jest, nie zaglądamy do działu Poznajmy się, by poznać Bożenę, bo nie bardzo nam to potrzebne, ale jak ktoś będzie chciał, to może.
A temat przeniosę wyżej, dobrze radzisz, akle dopiero jak będę miała przerwę, bo dziś kolega z pracy wyjechał i znów sama jestem w przychodni. :hopsasa:

A my piszemy na Twojej stronie tylko do Ciebie - i do tego też to służy. Czasem, jak chcę kogoś z powrotem na Forum przyciągnąć, to też to robię. :-D

— Jan Paweł II

Dorota75 

Wysłany: 2013-11-08, 10:30   

:zgoda:

"Dum Spiro Spero"

Rysia 

Wysłany: 2013-11-29, 21:54   

:witos: :witos: No ,co Ty na to.Piszę na tej stronie bo tu powinnam.Według ELI wskazówek na różnych stronach ,bez chłopców poradziłam sobie. :dancer: :dancer:

zakrenata 

Wysłany: 2013-11-30, 10:18   

no siostro to ty mnie podszkolisz jak przyjedziesz jestem pełna podziwu chyba nie będę miała po co pisać mówiłaś że ci zabrałam tematy bo myślałam że nim opanujesz go żeby coś o sobie napisać to ja już popisałam a ty jak wystartowałaś to ho ho teraz chłopcy z ciebie będą kiepkowali że siedzisz na forum a nie ze mnie ha ha ha :komputerowiec: :komputerowiec: :komputerowiec:

Rysia 

Wysłany: 2013-11-30, 13:24   

To moje zdjęcie. Ale jestem zgrabna Co :?: :?: To w trakcie rehabilitacji , a co będzie na koniec.Cyryl tak jak Łukasz przez noc wymyśla cwiczenia. Najgorsze jest to że muszę wracac do pracy, ledwo żywa.Namawiam go na kurs PNF. :terefere: :Oam:

Ania 

Wysłany: 2013-11-30, 14:48   

:cwaniak: :cwaniak:
Myślisz,ze tylko Ty jesteś taka gwiazda i masz tyle wdzieku, ja nie jestem gorsza.

http://stylowi.pl/9201949#komentarz
Pozdrawiam :wawa: :wawa: :smiech: :smiech: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl:

Rysia 

Wysłany: 2013-11-30, 16:18   

FAJNE to .A w ogóle ,chciała bym taka byc. :dancer:

katarzynab_81 

Wysłany: 2013-11-30, 22:25   

dziewczyny trochę potrenujemy i też takie będziemy :dance: :dance: :drzewo-tanczy: :dance: :dance: :dancer: :bujawka:

Rysia 

Wysłany: 2013-11-30, 23:23   

Jesteś FAJNA ,tak wogóle/ PA PA. : :radosne-sloneczko: :radosne-sloneczko:

katarzynab_81 

Wysłany: 2013-12-01, 15:27   

:serce: :radosne-sloneczko: dzięki

Odpowiedz do tematu