|
Turnus rehabilitacyjny 2013r - Aleksandrów Kujawski |
| Autor |
Wiadomość |
katarzynab_81

|
Wysłany: 2013-10-17, 22:06 Turnus rehabilitacyjny 2013r - Aleksandrów Kujawski
|
|
|
TURNUS BYŁ NAPRAWDE UDANY TYLKO DLA MNIE ZA KRÓTKI ĆWICZENIA PNF WSPANIAŁE BASEN I LOGOPEDA REWELACJA!!!!!!!CAŁEJ GRUPIE WIELKIE DZIĘKI BYLIŚCIE WSPANIALI NASZE POGADUCHY BEZCENNE POZDRAWIAM I BUZIAKI |
_________________ KAŚKA |
|
|
|
 |
AGATA

|
Wysłany: 2013-10-17, 22:11
|
|
|
Kasia ma 100, a nawet 200% racji |
_________________ POZDRAWIAM GORĄCO Agata |
|
|
|
 |
Ela

|
Wysłany: 2013-10-18, 07:31
|
|
|
| Świetna sprawa te turnusy, trzeba się już zacząć starać o pieniądze na przyszły. Na razie były co dwa lata, ale jak się sprężymy? |
|
|
|
 |
Dorota75

|
Wysłany: 2013-10-18, 11:31
|
|
|
Agatko ,
Ty tu się nie produkuj tylko mi zdjęcia wysyłaj |
_________________ Pozdrawiam,
Dorota
"Dum Spiro Spero" |
|
|
|
 |
stasia21
|
Wysłany: 2013-10-18, 22:57 Turnus rehabilitacyjny 2013r - Aleksandrów Kujawski
|
|
|
Witam.
Zakończył się turnus rehabilitacyjny,w związku z tym proszę uczestników turnusu o opinie (uwagi) dotyczące organizacji turnusu, zabiegów itp. oraz propozycje ,które będą brane pod uwagę przy kolejnym organizowaniu turnusu.
Pozdrawiam. Stasia. |
|
|
|
 |
franek
Administrator

|
Wysłany: 2013-10-18, 23:54
|
|
|
| Ela napisał/a: | | Świetna sprawa te turnusy, trzeba się już zacząć starać o pieniądze na przyszły. Na razie były co dwa lata, ale jak się sprężymy? |
Jak trochę dopłacają ludzie to chyba możemy z 1 % organizować Turnusy corocznie. Na 2014 rok mamy już ok 18 tys zł A z 1% wpływa rocznie ok 17 tys zł |
_________________ "Życie nie po to jest by tylko brać"
Pozdrawiam
Franciszek Gajek |
|
|
|
 |
AGATA

|
Wysłany: 2013-10-19, 12:42
|
|
|
Było suuuuuuper, zajęcia logopedyczne -super, PNF- jeszcze lepszy , basen -bomba, towarzystwo bez zarzutów, jak następny będzie taki sam-to ja już czekam i klepię "zdrowaśki" co by się załapać |
|
|
|
 |
AGATA

|
Wysłany: 2013-10-19, 12:46
|
|
|
| Dorota75 napisał/a: | :evil: Agatko ,
ROZKAZ |
|
|
|
 |
Dorota75

|
Wysłany: 2013-10-19, 12:55
|
|
|
| AGATA napisał/a: | | Dorota75 napisał/a: | :evil: Agatko ,
ROZKAZ |
Czekam :* |
Dorota
"Dum Spiro Spero" |
|
|
|
 |
stasia21
|
Wysłany: 2013-10-19, 21:01
|
|
|
Jednym słowem turnus udany. Czytam same pozytywy z wyjątkiem ilości dni ale
długość turnusu zależny jest od ilości pieniędzy z 1%, w przyszłości można wydłużyć do 2-3 tygodni zwiększając wpłaty własne.
Agatko, Kasiu macie porównanie, czy logopeda i rehabilitant PNF spełnili Wasze oczekiwania?
Będzie ,to dla mnie cenna informacja,bo pamiętacie w ub roku za logopedę i PNF Stowarzyszenie płaciło dodatkowe pieniądze.
Ile było min. basenu, i czy to wystarczający czas?
Wiem ,że na forum jest kilka osób z turnusu , może sa jakieś uwagi ,co do organizacji ,może coś ulepszyć , coś zmienić, może są jakieś konkretne propozycje zabiegów.
Piszcie śmiało , każda wypowiedź będzie pomocna w przyszłości dla mnie czy dla kogoś kto zaangażuje się w organizowanie turnusu. |
|
|
|
 |
Dorota75

|
Wysłany: 2013-10-19, 21:27
|
|
|
To tera ja
1Pobyt za krótki
2. Basen , logopeda , PNF, gimnastyka - zajęcia super tylko za krótko . Łukasz od PNF dla mnie super . Nie spotkałam dawno człowieka z taką pasją, zaangażowaniem i wiedzą .
3. Inne zabiegi uważam za mało potrzebne ( wybrałam bo musiałam ) , wolałabym zabiegi bardziej ukierunkowane na moja chorobę , czyli wcześniej wymienione.
4. Standard ośrodka dla mnie nie był zadowalający . Pokoje ciasne , łazienka patrz na mnie a nie rusz mnie . Nie poruszam się z chodzikiem ani na wózku a korzystanie z łazienki było dla mnie bardzo kłopotliwe i stanowiło spore wyzwanie
To chyba wszystko , jak mi coś wpadnie do głowy to dopiszę
Aaaa, zapomniałamn
DZIĘKUJĘ WSZYSTKIM ZA WSPANIALE SPĘDZONY CZAS !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
POBYT Z WAMI TO ZASZCZYT I SAMA PRZYJEMNOŚĆ !!!
NASZE POGADUSZKI , TAŃCE POŁAMAŃCE I INNE BEZCENNE I NIEZAPOMNIANE WSPOMNIENIA |
Dorota
"Dum Spiro Spero" |
|
|
|
 |
stasia21
|
Wysłany: 2013-10-19, 22:41
|
|
|
Dorota , dzięki za uwagi, będą przydatne.
Fakt budynek nie jest najnowszy ,to i warunki nie najlepsze. |
|
|
|
 |
Ela

|
Wysłany: 2013-10-19, 22:48
|
|
|
a jakie zabiegi jeszcze były? Stasiu, one chyba są "w pakiecie" i nie można z nich zrezygnować?
A może szukać innego ośrodka? Ktoś pisał, że w dobrym punkcie, ale z Dolnego Śląska daleko
Warunki bytowe są ważne, dla nas, chorych. |
|
|
|
 |
Dorota75

|
Wysłany: 2013-10-20, 09:35
|
|
|
| Ela napisał/a: | a jakie zabiegi jeszcze były? Stasiu, one chyba są "w pakiecie" i nie można z nich zrezygnować?
A może szukać innego ośrodka? Ktoś pisał, że w dobrym punkcie, ale z Dolnego Śląska daleko
Warunki bytowe są ważne, dla nas, chorych. |
Właśnie ,
Popieram przcież nie jesteśmy zmuszeni do korzystania z tego konkretnego miejsca . Rynek jest olobrzymi . Może coś się uda znaleźć dogodnego dla nas cenowo i pod innymi względami .
Zwłaszcze , że to już kolejny raz . Może warto by coś pokombinować |
Dorota
"Dum Spiro Spero" |
|
|
|
 |
katarzynab_81

|
Wysłany: 2013-10-20, 17:39
|
|
|
dla mnie też turnus był udany pod każdym względem grupa super rehabilitacja extra opieka wspaniała. Tylko jak dla mnie trochę krótko |
|
|
|
 |
katarzynab_81

|
Wysłany: 2013-10-20, 17:44
|
|
|
ja uważam że PNF dużo lepszy niż w tamtym roku logopeda też ok |
|
|
|
 |
Dorota75

|
Wysłany: 2013-10-20, 18:48
|
|
|
| katarzynab_81 napisał/a: | dla mnie też turnus był udany pod każdym względem grupa super rehabilitacja extra opieka wspaniała. Tylko jak dla mnie trochę krótko |
Kasiu Moja Droga ,
Zapomniałaś napisać , ze miałaś wspaniała współspaczkę - hahahahahhaha |
Dorota
"Dum Spiro Spero" |
|
|
|
 |
alinachrobak2
|
Wysłany: 2013-10-20, 19:41 yurnus 2013
|
|
|
Turnus zorganizowany super , towarzystwo wspaniałe .Mogłoby być trochę dłużej. Wielkie podziękowania Joli,Pani Stasi i wszystkim ,którzy mieli wkład w organizację turnusu. Pozdrawiamy wszystkich uczestników turnusu i już czekamy na następny.
Alina i Andrzej |
|
|
|
 |
Dorota75

|
Wysłany: 2013-10-20, 20:09 Re: yurnus 2013
|
|
|
| alinachrobak2 napisał/a: | Turnus zorganizowany super , towarzystwo wspaniałe .Mogłoby być trochę dłużej. Wielkie podziękowania Joli,Pani Stasi i wszystkim ,którzy mieli wkład w organizację turnusu. Pozdrawiamy wszystkich uczestników turnusu i już czekamy na następny.
Alina i Andrzej |
BUZIAKI DLA WAS !!!!!!!!!!!!!!!! :* |
Dorota
"Dum Spiro Spero" |
|
|
|
 |
Ela

|
Wysłany: 2013-10-20, 21:02
|
|
|
| może trochę za wcześnie, ale napiszcie jeszcze, czy widzicie już jakieś dobre owoce pobytu tam, chodzi mi o jakieś lepsze funkcjonowanie, nastawienie psychiczne, przełamanie lęków, powzięte postanowienia dalszych ćwiczeń? |
_________________ Ela
Niech nasza droga będzie wspólna. Niech nasza modlitwa będzie pokorna. Niech nasza miłość będzie potężna. Niech nasza nadzieja będzie większa od wszystkiego, co się tej nadziei może sprzeciwiać.
— Jan Paweł II |
|
|
|
 |
Dorota75

|
Wysłany: 2013-10-20, 21:12
|
|
|
| Ela napisał/a: | | może trochę za wcześnie, ale napiszcie jeszcze, czy widzicie już jakieś dobre owoce pobytu tam, chodzi mi o jakieś lepsze funkcjonowanie, nastawienie psychiczne, przełamanie lęków, powzięte postanowienia dalszych ćwiczeń? |
Ja jestem ciut mocniejsza lepiej się czuję . Super , że mogłam pobyć z takimi samymi paralitykami jak ja :) A lenia do cwiczeń niestety jak miałam tak mam . Myslę , że pobyt był za krotki by się znacząco odbił na naszym zdrowiu - 9 dni zabiegowych to mało . Ale pobyt wiele mi dał - wreszcie wszyscy rozumieli moje picie od rana :) |
Dorota
"Dum Spiro Spero" |
|
|
|
 |
AGATA

|
Wysłany: 2013-10-20, 23:09
|
|
|
| Mogę powiedzieć- co do logopedy- to zajęcia z Magdą(jak dla mnie)były bardziej urozmaicone i ciekawsze, PNF- teraz był lepszy, basenu było 30 min. (i jak dla mnie za krótko nawet godzinę bym się pochlapała), i się powtórzę stanowczo ZA KRÓTKO, 2 pełne tyg. to już by było coś. |
|
|
|
 |
franek
Administrator

|
Wysłany: 2013-10-21, 08:42
|
|
|
| Dorota75 napisał/a: |
Właśnie ,
Popieram przcież nie jesteśmy zmuszeni do korzystania z tego konkretnego miejsca . Rynek jest olobrzymi . Może coś się uda znaleźć dogodnego dla nas cenowo i pod innymi względami .
Każda pomoc przyda się . Może poszperasz na 2014 rok możemy być w innym Ośrodku |
Pozdrawiam
Franciszek Gajek |
|
|
|
 |
franek
Administrator

|
Wysłany: 2013-10-21, 08:46 Re: yurnus 2013
|
|
|
| alinachrobak2 napisał/a: | Turnus zorganizowany super , towarzystwo wspaniałe .Mogłoby być trochę dłużej. Wielkie podziękowania Joli,Pani Stasi i wszystkim ,którzy mieli wkład w organizację turnusu. Pozdrawiamy wszystkich uczestników turnusu i już czekamy na następny.
Alina i Andrzej |
Miło "słyszeć" Wasze opinie .
To "zasługa" 1 %. Wpłaty są takie że możemy Turnus organizować raz w roku |
Pozdrawiam
Franciszek Gajek |
|
|
|
 |
Dorota75

|
Wysłany: 2013-10-21, 08:49
|
|
|
| franek napisał/a: | | Dorota75 napisał/a: |
Właśnie ,
Każda pomoc przyda się . Może poszperasz na 2014 rok możemy być w innym
Ośrodku |
Oka !!
Coś polookam. Zobaczymy . Może sie uda . Tylko Franek w 2014 jedziesz z nami !! Zaraz Wandzię będę urabiać żeby Cię namówiła :* |
Dorota
"Dum Spiro Spero" |
|
|
|
 |
franek
Administrator

|
Wysłany: 2013-10-21, 08:54
|
|
|
Oka !!
Coś polookam. Zobaczymy . Może sie uda . Tylko Franek w 2014 jedziesz z nami !! Zaraz Wandzię będę urabiać żeby Cię namówiła :* |
Obiecuję że jak będzie miejsce (nie będzie "chorszych") pojadę |
Pozdrawiam
Franciszek Gajek |
|
|
|
 |
franek
Administrator

|
Wysłany: 2013-10-21, 08:57
|
|
|
Acha !
Mam zdjęcia . Adam robi Foto-Galerię |
Pozdrawiam
Franciszek Gajek |
|
|
|
 |
Dorota75

|
Wysłany: 2013-10-21, 09:00
|
|
|
| franek napisał/a: | Acha !
Mam zdjęcia . Adam robi Foto-Galerię |
3MAM ZA SŁOWO
ZDJECIA - SUPER
TERAZ SIĘ WYDA CO MY TAM WYCZYNIALIŚMY |
Dorota
"Dum Spiro Spero" |
|
|
|
 |
Adam L.
|
|
|
|
 |
Dorota75

|
Wysłany: 2013-10-21, 11:20
|
|
|
|
Dorota
"Dum Spiro Spero" |
|
|
|
 |
Ela

|
|
|
|
 |
Dorota75

|
Wysłany: 2013-10-21, 19:37
|
|
|
Oka , super , dziekuję .
Jak będę szukać . Napiszcie jakie zabiegi preferujecie .
Napewno PNF , nie każdy ośrodek ma basen ( zależy nam bardzo ?) Basenu nie ma , ale są wirówki itp. inne zabiegi wodne. Napewno logopeda Sklece maila i powysyłam do różnych miejsc. Zobaczymy co nam zaoferują . |
Dorota
"Dum Spiro Spero" |
|
|
|
 |
katarzynab_81

|
Wysłany: 2013-10-21, 22:32
|
|
|
SUPER FOTY |
|
|
|
 |
franek
Administrator

|
Wysłany: 2013-10-21, 23:42
|
|
|
Jak będę szukać . Napiszcie jakie zabiegi preferujecie . |
Ja basen bardzo lubię kiedyś sporo pływałem. W obrębie miasta Olsztyn jest 9 jezior |
Pozdrawiam
Franciszek Gajek |
|
|
|
 |
Ela

|
Wysłany: 2013-10-22, 07:53
|
|
|
jak szukasz, to patrz przede wszystkim na rehabiliację, żeby mieli PNF i Bobath dla dorosłych i opcję poruszania się na wózku.
To najważniejsze.
Piszecie też, że w tym roku, w Aleksandrowie była lepsza rehabilitacja, poprzednio chyba był nasz rehabilitant?
Stasiu, Jak to było w rzeczywistości? Może jednak warto zostać tam, tylko negocjować więcej ćwiczeń i basenu kosztem innych? Jeszcze logopeda i psycholog do tego.
W tym roku było coś jeszcze? Warto by znaleźć taki ośrodek, w którym zawsze moglibyśmy organizować turnusy. |
|
|
|
 |
Dorota75

|
Wysłany: 2013-10-22, 09:32
|
|
|
Tak własnie szukam .
Dziękuję bardzo za wskazówki :* Znajdę coś sensownego podpytam co i jak i dam linki i info do wgladu to sobie wspólnie może coś wybierzemy . Mamy troszkę czasu - ja jestem na rencie - nie pracuje to też mogę wygospodarować trochę czasu na szukanie. |
Dorota
"Dum Spiro Spero" |
|
|
|
 |
Ania

|
Wysłany: 2013-10-22, 12:46
|
|
|
Witam.
Przepraszam, nie jestem zrzeszona w Stowarzyszeniu , wiec nie powinnam zabierać głosu w Waszych sprawach ale napiszę.
Proszę popatrzeć na Wrzos w Ciechocinku , lub ośrodki w Inowrocławiu.
Pozdrawiam. |
|
|
|
 |
Dorota75

|
Wysłany: 2013-10-22, 15:33
|
|
|
Aniu ,
A byłaś tam ?? Bo jakoś sie PNF nie mogę tam doszukać - byłam na ich stronie ale jakoś nie widzę . Mają czy nie ? |
Dorota
"Dum Spiro Spero" |
|
|
|
 |
stasia21
|
Wysłany: 2013-10-22, 19:49
|
|
|
Dorotko szukaj szukaj nowych ośrodków , zwróć uwagę na cennik oraz dodatkowe opłaty jak klimatyczne, za telewizor, za parking i ile zabiegów proponują.
Druga sprawa ile osób będzie mogło wyjechać za większą dopłatą , bo stowarzyszenie za wiele forsy nie ma.
Miejsce też należy wybrać takie by każdy mógł dojechać i z Północy Z Południa ze Wschodu i z Zachodu a tylko z Centralnej Polski, nie wszyscy mają samochód.
Kolejna sprawa , to co na stronach pokazują nie wszystko jest prawdą. Pierwszy raz trzeba we własnym zakresie ( wziać 2 dni urlopu , wydać swoje pieniądze na podroż) pojechać , zobaczyć na własne oczy i podjąć negocjacje.
Na stronie głównej Stowarzyszenia jest cennik KSU w Aleksandrowie i w Ciechocinku.
Cennik obejmuje, nocleg, wyżywienie i 3 zabiegi dziennie.
Na pewno było mnóstwo ludzi korzystających z rehabilitacji i cały dzień na zabiegi dla jednej grupy.
Mam wrażenie ,że pierwszy raz korzystałaś z rehabilitacji i nie orientujesz się jak wygląda rehabilitacja refundowana przez NFZ czy PEFRON .
Ilość dni? Może być i 21 dni, tylko opiekun grupy ( może być tylko osoba zdrowa) musi tez być w ramach urlopu 21 dni. No i kto zajmie się organizowaniem , bo ja na pewno nie będę podejmować nowych wezwań
Na te szczegóły proszę zwrócić uwagę
Życzę powodzenia |
|
|
|
 |
Ela

|
Wysłany: 2013-10-22, 20:06
|
|
|
To prawda, duży problem może byc z opiekunem, szczególnie na dłuższy pobyt. A jak jest w innych grupach? Np dla ludzi z SM?
W ostateczności może można zorganizować bez opiekuna, ale żeby każdy miał swojego, jeśli potrzebuje, albo obywał się bez opieki?
To tak jakby kazdy jechał na własną rękę, ale wszyscy w jednym czasie. W ostateczności można też może kogoś opłacić?
Stasiu, jak to widzisz?
Jeśli chodzi o wyjazd na rekonesans, to jeśli będe miała czas, to mogę pojechać, na razie nie mam z tym większego (mniejsz to jest ) problemu, a jako niepełnosprawna, to będę wiedziała na co zwrócić uwagę.
Jakie zabiegi były w Aleksandrowie - te trzy dziennie? Może coś było nie bardzo pomocne dla nas? |
|
|
|
 |
stasia21
|
Wysłany: 2013-10-22, 20:43
|
|
|
| Cytat: | a jakie zabiegi jeszcze były? Stasiu, one chyba są "w pakiecie" i nie można z nich zrezygnować?
Warunki bytowe są ważne, dla nas, chorych.
Elu , zabiegi w pakiecie zawsze są i przepisuje lekarz opierając się na schorzeniu. Lekarzowi przynajmniej w Aleksandrowie może podpowiedzieć sam chory.
Jak ktoś uważał, że był za krótki czas zabiegów , to mógł sobie dokupić we własnym zakresie ( cennik na pewno był wywieszony). Czas zabiegów w każdym ośrodku jest określony.
Dopłaty jakie wnieśli osoby korzystające z zabiegów -300zł i opiekunowie bez zabiegów - 150zł + wpłata przez Stowarzyszenie (wiadomo ,że tych pieniędzy nie ma dużo), 6 zabiegów + psycholog, to wcale nie mało.
Na poprzednich turnusach rehabilitanci i logopeda byli dodatkowo zatrudnieni , pracowali w większych grupach. Koszta z tego tytułu dokładnie nie pamiętam, ale ok. 6000-7000zł.
Warunki? , poprzednie grupy nie miały zastrzeżeń, jak łazienka do kapieli za ciasna , to zjeżdżali do łazienki dla osób na wózkach.
|
|
|
|
|
 |
stasia21
|
Wysłany: 2013-10-22, 20:51
|
|
|
Elu ,opiekun grupy musi być ( osoba zdrowa) w grupach zorganizowanych.
Tam też byli z SM , jeździli przez 10lat ,nawet kupili piękne puchary z nadrukiem w podziękowaniu i zawsze z opiekunem.
Ja już się nie podejmę organizowania turnusu.
Takie organizowanie , to jest zjadacz czasu , godziny na telefonie , pisanie meili.
Na forum jest osoba chyba je chętna podjąć takie wezwanie , nie przeszkadzam, a nuż będzie dużo lepiej |
|
|
|
 |
stasia21
|
Wysłany: 2013-10-22, 21:00
|
|
|
Elu opiekun chorego? Ośrodek o wysokim standardzie jest drogi ,kto jest tak majętny żeby zapłacić za chorego i opiekuna.
Nie można patrzeć tylko na to , że mnie stać , trzeba patrzeć na tych ,co nie stać wydac duże pieniądze.
Można jeszcze i tak , kogo stać zapłacić więcej nie jadą do kurortów , a kogo nie stać do Aleksandrowa. Dzieląc równo pieniądze Stowarzyszenia. |
|
|
|
 |
zakrenata

|
Wysłany: 2013-10-22, 22:09
|
|
|
| Błam na turnusie i mogę popwiedzieć że było świetnie ludzie wspaniali ku mojemu zaskoczeniu uśmiechnięci i tak cudownie otwierali się przed wszystkimi , ale to zasługa grupy .Nie wiem czy to takie rozsądne zmieniać miejsce i rehabilitantów przecież oni jak my uczą się naszej choroby i tego jak nam pomóc . To miejsce jes tańsze a lepsze warunki dla naszego funkcjonowania w tym sanatorium można negocjować ,Duże pole do popisu aby nam tam było dobrze mają przyszli opiekunowie , to powinna być ich rola, trzeba być dobryum duchem grupy .Sprawdzałam sanatroria w Ciechocinku znalazłam ze dwa możliwe w kosztach bo naprawdę nie wszystkie mają baseny a to nieprawda że ćwiczenia na basenie można zasatąpić jakimiś wannami tak samo jak nieodzowne są ćwiczenia PNF i logopeda i tylko te zabiegi powinno opłacać stowarzyszenie resztę każdy ma u siebie. |
|
|
|
 |
Ela

|
Wysłany: 2013-10-22, 22:53
|
|
|
Nie byłam na turnusach co prawda, ale jak czytam Wasze wypowiedzi, to nabieram coraz większej ochoty, by tam też pojechać
Stasiu, to w zasadzie Twoje dzieło, Twoja praca, pieniądze zbierało więcej osób, ale to Ty poświęciłaś wiele godzin, które mogłabyś przeznaczyć na coś innego.
Może faktycznie okaże się, że nie ma nic lepszego niż Aleksandrów, ale może Dorotka coś znajdzie. |
_________________ Ela
Niech nasza droga będzie wspólna. Niech nasza modlitwa będzie pokorna. Niech nasza miłość będzie potężna. Niech nasza nadzieja będzie większa od wszystkiego, co się tej nadziei może sprzeciwiać.
— Jan Paweł II |
|
|
|
 |
stasia21
|
Wysłany: 2013-10-22, 23:11
|
|
|
Mam ogromną nadzieję, źe Dorotka się zajmie w końcu to nowy członek Stowarzyszenia więc i nowe chęci do działania.
Mi juź ochota przeszła |
|
|
|
 |
franek
Administrator

|
Wysłany: 2013-10-22, 23:13
|
|
|
Stasia w imieniu Zarządu bardzo dziękuje za Twoja pracę. Te turnusy są w 100 % Twoją zasługą.
Opiekuna możemy chyba też mieć z danego Ośrodka. Oczywiście za opłatą ale może to jest jakieś wyjście |
Pozdrawiam
Franciszek Gajek |
|
|
|
 |
stasia21
|
Wysłany: 2013-10-22, 23:26
|
|
|
| Nie tylko moją, bo Twoje i Joli zaangaźowanie w zbieraniu1%,to chyba nikt nie pokonał.;-) |
|
|
|
 |
stasia21
|
Wysłany: 2013-10-22, 23:43
|
|
|
Franku dzięki wielkie.
Ja juź ten temat kończę,bo nie widzę sensu dalszego jego drąźenia.
Wszystkim dziękuję za negatywny bo to bardzo waźne i za pozytywy ,nie ukrywam, źe ja jestem zadowolona z tego, źe były osoby zadowolone |
|
|
|
 |
AGATA

|
Wysłany: 2013-10-23, 11:01
|
|
|
| No i pociągnę wątek; zgadzam się z Renatką- wydaje mi się że w Aleksandrowie mamy większe możliwości, przede wszystkim plusem jest to że nas i naszą chorobę znają i mamy już tam przetarte przez Stasię szlaki , a zabiegi też mają na odpowiednim poziomie , chodzi mi o basen, PNF, logopedę. |
|
|
|
 |
|
|