|
znieczulenie |
| Autor |
Wiadomość |
Monika FF
|
Wysłany: 2011-04-15, 12:51 znieczulenie
|
|
|
| Moi drodzy ,jak już pare osób wie mam problemy z kolanem (przeprost), około 2 mies.temu przewróciłam się na schodach w domu,doszło do uszkodzenia łąkotki i zrobiła sie tzw.torbiel Bakera tzn. czas na zabieg.Umówiłam się na termin na 12 kwietnia ,pojechałam tam i przygotowywano mnie do zabiegu :wysłano do neurologa który stanowczo stwierdził że nie zna sca ,niewie co to jest i aby anestezjolodzy sami postanowili jakie znieczulenie.Wróciłam wczoraj do domu dalej z chorym kolanem ,pare kroków to jest ból okropny .Anestezjolodzy postanowili że nie będą mnie znieczulać. Mam więc do was pytania i proszę o odpowiedź : czy wg was podejrzenie ataksji czy też sama ona jest aż takim problemem do znieczulenia??czy naprawde musi być aż taki dobry neurolog aby dał zgode na zabieg??czy ktoś z was miał problem podobny do mnie?? proszę o opinie |
_________________ Monika |
|
|
|
 |
franek
Administrator

|
Wysłany: 2011-04-15, 13:04
|
|
|
ja miałem dwa z znieczulenia ze znajomością ataksji nie było kłopotu raz ogólne a raz miejscowe
Najlepiej pogadać z Anestezjologami |
_________________ "Życie nie po to jest by tylko brać"
Pozdrawiam
Franciszek Gajek |
|
|
|
 |
maria feliks
|
Wysłany: 2011-04-15, 13:55
|
|
|
| Franku dziwi mnie podejście lekarzy.Ja 4 lata temu będąc chorą na ataksje miałam operację ginekologiczną odbyła się ona pod pełną narkozą.Na oddziale była tylko konsultacja z neurologiem który stwierdził ze nie ma przeciwwskazań do narkozy. |
_________________ maria |
|
|
|
 |
Monika FF
|
Wysłany: 2011-04-15, 16:42
|
|
|
| chciałam podkreślić że neurolog był wielce zdziwiony że przyszłam z tym że nie zna tego |
|
|
|
 |
Monika FF
|
Wysłany: 2011-04-15, 16:44
|
|
|
| no dodam jeszcze że mam neuropatie w charakterze czuciowym |
|
|
|
 |
stasia21
|
Wysłany: 2011-04-18, 23:07
|
|
|
| Moniko, z doświadczenia ( chodziło o córkę) wiem ,że neurolodzy nie znaja skrótu sca. Trzeba mówić pełna nazwę choroby. |
|
|
|
 |
Ela

|
Wysłany: 2011-04-19, 12:49
|
|
|
najwiecej lekarzom powie chyba - ataksja móżdżkowa.
Uważam, że to świństwo, że na klimnice sobie z tym nie poradzili.
co napisali w karcie, w zaleceniach szczególnie?
idź może z tym do ortopedy, który Cię skierował do kliniki |
_________________ Ela
Niech nasza droga będzie wspólna. Niech nasza modlitwa będzie pokorna. Niech nasza miłość będzie potężna. Niech nasza nadzieja będzie większa od wszystkiego, co się tej nadziei może sprzeciwiać.
— Jan Paweł II |
|
|
|
 |
Monika FF
|
Wysłany: 2011-04-21, 19:23
|
|
|
| Pani Elu to był szpital ,nie klinika .Obym nigdy juz nie była zmuszona tam jechać................ Będę miała termin w ciągu miesiąca ,tylko zaświadczenie potrzebne że mogę być znieczulona . A karty inf.nawet nie brałam bo raz że nie było a dwa nie potrzeba mi się legitymować tym że nie zrobili...... |
|
|
|
 |
|
|