Strona Główna

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

Serdecznie zapraszamy do odwiedzenia naszej strony ataksja.org.pl
Strona Forum korzysta z plików cookies w celu realizacji usług zgodnie z Polityką Prywatności
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookies w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.

Poprzedni temat «» Następny temat
Co mi sprawia przyjemność?
Autor Wiadomość
Marzannag 

Wysłany: 2010-03-08, 09:39   Co mi sprawia przyjemność?

Ja sobie teraz założyłam , że będę sobie sprawiała jakieś przyjemności, żeby milej mi się żyło. Ale nie wiem czy mi się to uda.

Co do przyjemności to dużo może być, jakaś mała nie męcząca wycieczka, zakupy, obiad w knajpie, wyjście ze zdajomymi gdzieś do kina albo coś kąpiel w wannie ze świecami itp itd. Dzisiaj kąpiel se zafunduję. mój małżon nabył ciekawy olejek .....

Ela 

Wysłany: 2010-03-08, 09:54   

Na pewno sie uda, wierzę w to, :) świetny pomysł, do wykorzystania.

Niech nasza droga będzie wspólna. Niech nasza modlitwa będzie pokorna. Niech nasza miłość będzie potężna. Niech nasza nadzieja będzie większa od wszystkiego, co się tej nadziei może sprzeciwiać.
— Jan Paweł II

anna 

Wysłany: 2010-03-08, 13:21   ŻALE

mi najbardziej poprawia humor myśl że niedługo,wyjade w moje kochane g ory dzięki mężowi moge dalej po nich chodzić c hociaż muszę wybierać takie na moje mozliwości a jak mi jest bardzo żle kupuje sobie dobre ciacho albo sama coś upieke a teraz po dostaniu renty raz wmiesiącu idziemy z córka na obiad do resteracji albo zamawiamy pize do domu tez szukam w ionternecie informacji o miejcach gdzie chcemy spedzić urlop daje mi to duzo radosci i zapomnienia i czas szybko biegnie albo moja kotka jest bardzo ,kochana wyczuwa moj zly chumor i na swój sposób pomaga dzisiaj też dostarczyła dużo śmiechu bo rozłożyła się na rzecvzach Moniki w szafce a głowe położyłą na bluzce moniki :-D

Marzannag 

Wysłany: 2010-03-08, 15:32   

Myśl o tym że może być przyjemnie sprawia, że jest przyjemniej.

Ela 

Wysłany: 2010-03-08, 15:57   

A mnie dużą radość dziś sprawiło, to co napisałaś. Bo miałam doła, ale już mi przechodzi, jak Was czytam.

Niech nasza droga będzie wspólna. Niech nasza modlitwa będzie pokorna. Niech nasza miłość będzie potężna. Niech nasza nadzieja będzie większa od wszystkiego, co się tej nadziei może sprzeciwiać.
— Jan Paweł II

Marzannag 

Wysłany: 2010-03-09, 10:51   

U nas piękne słońce!!!!

Ela 

Wysłany: 2010-03-09, 11:40   

u nas też i tylko resztki śniegu pod domem!!

— Jan Paweł II

Marzannag 

Wysłany: 2010-03-09, 14:50   

A ja właśnie wyszłam do bankomatu i w międzyczasie posiedziałam na ławeczce.

maria feliks 

Wysłany: 2010-03-09, 16:12   

Włąśnie skończyłam godzinny trening na macie tanecznej i mówie wam że to sprawiło mi wielką frajde niż nie jedna rehabilitacja

Ela 

Wysłany: 2010-03-09, 16:35   

Czy to wszystko jedno, jaką się kupi matę, czy się one czymś od siebie różnią? Chcę zamówić przez internet, ale widzę, że jest wybór.

A ja sobie siedzę przed komputerem i czytam forum, to nasze i drugie dla lekarzy, gdzie sie jeszcze dokształcam, i też mi jest fajnie.

— Jan Paweł II

maria feliks 

Wysłany: 2010-03-09, 17:59   

Elu nie wiem córka za mate w m1 dała około 120zł zawiera ona ju dysk z piosenkami kóre wgrywasz do kompa potem można inne dyski dokupić

Marzannag 

Wysłany: 2010-03-11, 09:46   

A ja w sobotę może śmignę w końcu na Avatara. Podobno rewelacja w 3d.

Ela 

Wysłany: 2010-03-11, 17:06   

To napisz później relację, A ja bedę miała gości w niedzielę i upiekę dla nich ciasto marchewkowe wg przepisu Ani, i cieszę się z nich, bo nie zawsze się cieszę z goasci, wstyd przyznać. :oops:

— Jan Paweł II

Ewa 

Wysłany: 2010-03-11, 19:41   

Avatara polecam. Byłam i chwale sobie. Fabuła może nie jest porywająca, ale efekty przepiękne. Tylko koniecznie trzeba oglądać w 3d. Byłam z mężem już jakiś miesiąc temu (niedługo po premierze) i chętnie zobaczyłabym go znowu.

anna 

Wysłany: 2010-03-15, 20:59   Bożena-wiersz od mojej córki dla Ciebie:

Zszedł Kiedyś Z Nieba
Anioł Wesoły
Szum Złotych Skrzydeł Dzień Zbudził Nowy
Pióra W Tych Skrzydłach
Moc Taką Miały
Że Wszystkim Ludziom
Szczęście Dawały
Zaczął Więc Anioł Chodzić Po Mieście
Rozdawał Wszystkim Pióra Złociste
Kto Tylko Dotknął Skrzydeł Anioła
Temu Już Smutek Nie Marszczył Czoła
Gdy Spotkam Kiedyś Anioła Z Nieba
Poproszę Jego O Pióro Złote
Dam Ci Te Pióro Ode Mnie W Darze
By Ci Się Spełniło Każde z Twych Marzeń :oops:

Ela 

Wysłany: 2010-03-15, 21:40   

Ale zdolna dziewczyna, Monika ma 13 lat dopiero, czy tak?

— Jan Paweł II

anna 

Wysłany: 2010-03-15, 21:42   co można w ataksji

Praktycznie 14,gdyż w kwietniu ma urodziny.

Ewa 

Wysłany: 2010-03-15, 23:31   

Właśnie wróciłam z basenu. Byłyśmy tam z Kasią od 20:00, ale udało nam się znaleźć dopiero o 21:30 :roll: Wypływałam się i wymoczyłam przez te dwie godziny za wszystkie czasy, a jutro powtórka. :mrgreen:

Ela 

Wysłany: 2010-03-16, 09:20   

Fajnie, umówcie się przed wejściem do basenu :)

— Jan Paweł II

Marzannag 

Wysłany: 2010-03-17, 08:37   

Avatar, faktycznie dla bab, fajne efekty, ale tak jak Ewa pisała fabułka skromna.
Ale fajnie...

Robert 

Wysłany: 2010-03-30, 00:39   

"Ja sobie teraz założyłam , że będę sobie sprawiała jakieś przyjemności, żeby milej mi się żyło. Ale nie wiem czy mi się to uda. "
Absolutnie Cię podzielam "w całej rozciągłości " :-) Uważam że życie nas za bardzo kopie .
żeby pokornie zginać kark .
Mi np. sprawia radochę tyle rzeczy że zaczynam się obawiać czy to nie jest jakaś choroba :-) (śmiechowica przewlekła )
Kiedyś był taki odcinek "Na dobre i na złe" (naprawdę nie oglądam seriali ;-) ) gdzie pacjent podrywał pielęgniarki i pacjentki fraszkami Sztaudyngera a potem się okazało że mu coś uciska mózg -dlatego jest taki dowcipny ,miejmy nadzieje że ja tego nie mam .
Cieszą mnie rzeczy małe :nikt nie wie ile radości mam z porannej kawy (a piję taką siekierę że konia by przewróciła ) a jeszcze jak są pączki Siódme Niebo . Tu dołączę do Bożenki ale czekam z wytęsknieniem na wiosnę dla mnie to duża radość bo będzie mi łatwiej wyjść z domu .Trochę mnie to martwi ale mam frajdę z komputera szczególnie jak otrzymuje jakieś posty (nie piszę tego by ktoś odpisał ale było by miło)
Ostatnio śmiałem się z żoną z mojego siostrzeńca (lat 11) który poprosił mamę (moją siostrę ) by mu założyła konto na naszej klasie i na profilu wpisał płeć -mężczyzna (staruchy jedne :-) ) Śmieję się z mych upadków nawet jak trochę bolą- ostatnio miałem taki wypadek że kichnąłem w łazience a że siła tego kichnięcia była dosyć duża i pozbawiła mnie równowagi (co przy naszej chorobie nietrudno )i żeby się ratować przed upadkiem (co i tak nie pomogło ) chwyciłem za szafkę z malowidłami żony no i poleciałem razem z szafką .Trochę bolało ale jak to wyglądało :-) Nieraz trzeba z poważnieć (chłopie ty masz 42 lata) ostatnio chciałem pomóc pewnej forumowicz ce ale nie mogłem z siebie nic poważnego wykrztusić .Może to chwilowe - zobaczymy. [/quote]

Ela 

Wysłany: 2010-03-30, 08:51   

:lol: Przy tym wszystkim cierpisz na bezsenność? A Twoja żona, pozwla Ci siedzieć o tej porze przy kompie, zamiast ją utulić do snu :lol:
To tak w formie żartu
A na poważnie, to walczę se swoimi słabościami duszy i ciała. Przed chwilą wywaliłam zielony szpinak na mniej zielone kafelki i też było ładnie, kolorowo, jak u Ciebie.
Zaraz jadę na rehabilitację, a w powrotnej drodze kupię taki ładny świerczek do posadzenia na balkonie i to jedynie sprawia, że chce mi sie jechać, bo najchętniej usiadłabym z książką i nic nie robiła. :oops:

— Jan Paweł II

Bożena 

Wysłany: 2010-03-30, 09:46   

Zazdroszcze

Ela 

Wysłany: 2010-03-30, 13:57   

Nie zazdrość, poszukaj coś, co Tobie sprawia przyjemność w tej sytuacji, w której jesteś.
Ja mogłabym zazdrościć swojej sąsiadce, która od rana siedzi na słonku i plewi ogródek i popija kawę i nie musi nigdzie jeździć.

— Jan Paweł II

Robert 

Wysłany: 2010-03-30, 17:40   

Nie ciepię na bezsenność tylko tak się rozpisałem że zapomniałem o zegarku ale komputer mnie potrafi tak wciągnąć .... Dobrze że mam zepsutą kartę muzyczną (chyba ) i czekam na nowy no nie tak bardzo nowy tylko żonie w pracy wymieniają komputer a ja mam dostać ten stary który jest i tak lepszy od obecnego .
Świerczek brr... mam alergie na ogródek teraz przeżywam traumę związaną z kosiarką .Stoi taka na korytarzu i mnie starszy :-) . A a propos "przytulania żony " to się zapomniałem i obiecuję poprawę ;-)
Bożenko chciałbym Ci bardzo pomóc ale nie za bardzo wiem jak przecież nie powiem :"głowa do góry jutro będzie nowy dzień" bo takie słowa jeszcze bardziej przybijają może stopniowo szukaj pozytywów -ja np. nagminnie oglądam kabarety ,śmiej się w życiu a potem przekładaj to na chorobę a co man w życiu pozostało .Można chorować i się śmiać , można chorować i być smutnym -wybór należy do Ciebie( Minister czegoś tam :-) )

Bożena 

Wysłany: 2010-03-30, 19:04   

dzieki Robciu za slowa otuchy fajnie ze jestes ty i reszta KOCHANI JESTESCIE

Ela 

Wysłany: 2010-03-30, 20:26   

Ja też tak potrafię posiedzieć, teraz już sporadycznie mi się zdarza, ale jak byłam młoda ...:-D A wczoraj też się zasiedziałam. Tylko że o tej porze przypomniałam sobie, że mam zrobić pastę na kanapki mężowi.
To nie był świerczek, tylko jodła koreańska, się okazało. I jedyne co mi rośnie, to rośliny na parapetach i na balkonie, ale dość nędznie zresztą.
Ogród mam jeszcze na papierze - przy domu córki, zapuszczony, ale na zdjęciach wychodzi bardzo ładnie.

— Jan Paweł II

Robert 

Wysłany: 2010-03-30, 21:53   

Dla wszystkich...

1269929589_by_Infernaly_500.jpg
Plik ściągnięto 81 raz(y) 36.21 KB

Cr3dO
[Usunięty]

Wysłany: 2010-04-08, 17:04   

a ja właśnie nie wiem jak połączyć przyjemności z życiem.
Lubie np. grac na komputerze w przeróżne gry ale często jak mam jakieś zlecenie do zrobienia i dedlajn ( jestem freelancerem-programistą ) to zamiast je robić gram :\
Później się z czymś nie wyrabiam i mam przechlapane u klientów. Nie wiem co z tym zrobić. Chciałbym też uczyć się języka angielskiego ze strony: http://www.e-angielski.com/ ale nie mam motywacji. :(

Ela 

Wysłany: 2010-04-09, 22:31   

To może nie bardzo na temat, ale.... chciałabym Cie spytać o rehabilitację. poza tym, że ręce na klawiaturze (wcale to nie ironia) to robisz coś jeszcze?
Napiszę o sobie i to będzie już na temat - od niedawna mam rehabilitację metodą PNF. jest świetna, rehabilitantka daje mi 3 x w tygodniu spory wycisk, ale ćwiczenia są tak ciekawe i fajne, że jeżdżę na nie 40 km w jedną stronę z przyjemnością (to znaczy - wyjechać z domu to mi się nie chce, ale jak już tam jestem, to jest fajnie)
Ale wczoraj po rehabilitacji zrobiłam sobie frajdę i poszłam na zakupy.
I kupiłam sobie buty na obcasie!
Nieduży co prawda, ale od kilku lat chodzę na płaskim, bo nogi wykręcałam, a teraz mi się poprawiło po tych ćwiczeniach. :-D

— Jan Paweł II

Marzannag 

Wysłany: 2010-09-27, 16:08   

W mieście Legionowie otworzyli piękną i dużą halę sportową. Pierwszy raz w życiu w związku z tym byłam na meczu siatkówki.l Grały "Złotka" i jakiś fajny ruski klub. Mecz i atmosfera były rewelacyjne. Na parę godzin zapomina się, że człowiek jest chory, szczególnie w otoczeniu tłumów. SUPER !!!

Paweł 

Wysłany: 2010-09-27, 17:15   

Właśnie widziałem wczoraj w TV, że zbudowali tam jakąś halę i grały tam złotka. Legionowo jest dla mnie teraz nie do poznania.
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny.

Marzannag 

Wysłany: 2010-09-28, 10:45   

No faktycznie Legionowo bardzo ładnie się rozwija to wszystko dzięki dobremu zarządzaniu przez Prezydenta miasta, który pięknie wyciąga forsę z UE. Prawie całe miasto jest skanalizowane, powstają nowe drogi, mamy nowiutki urząd miasta, piękną halę sportową, miasto dba o ludność , która dojeżdża do pracy w Warszawie.
miło się tu mieszka.

Marzannag 

Wysłany: 2010-12-09, 11:40   

A ja siedzę w domu na zwolnieniu lekarskim (bo aura mi nie sprzyja jak zwykle) ale zapuściłam sobie muzyczkę świąteczną w radiu i słucham - bardzo przyjemnie.
www.radiozet.pl/externals...l_naswieta.html

Beata 

Wysłany: 2010-12-09, 13:44   

Ja dzisiaj piekłam pierniki i się popłakałam , bo sobie pomyślałam , że nie wiadomo ile razy jeszcze będę te pierniki piekła . Ale nic , puszczam sobie piosenkę i już jest dobrze.

Ela 

Wysłany: 2010-12-09, 13:46   

:-) Też siedzę w domu i słucham nowej płytki, tylko jeszcze adwentowej, U nas też śniegi, ale w tym roku zaczęłam sama wychodzić, w zeszłym się bałam.

— Jan Paweł II

Ela 

Wysłany: 2010-12-09, 13:48   

Beata napisał/a:
Ja dzisiaj piekłam pierniki i się popłakałam , bo sobie pomyślałam , że nie wiadomo ile razy jeszcze będę te pierniki piekła . Ale nic , puszczam sobie piosenkę i już jest dobrze.

na pewno nie raz jeszcze, Ty wspaniale pieczesz.

— Jan Paweł II

Marzannag 

Wysłany: 2010-12-10, 09:37   

Może Beatka zastosuj metodę jak w Przeminęło z wiatrem? Pomyślę jutro... Wszystkim zbierają się myśli co będzie. A może myśl teraz jest fajnie. Teraz piekę pierniki, zaraz będę ubierać choinkę, trzeba jakieś prezenty nabyć itd. itp.

Beata 

Wysłany: 2010-12-10, 10:37   

Tak też zrobię... :-)

Ela 

Wysłany: 2010-12-10, 14:41   

swietna rada, ja też tak staram się robic. W końcu tak napradę tylko DZIŚ należny do nas, na to co wczoraj i na jutro zupełnie nie mamy wpływu. Poza tym, nie wioemy, co będzie jutro.
Może nam wszczepią komórki i będzie lepiej?

— Jan Paweł II

Marzannag 

Wysłany: 2010-12-18, 22:07   

Teraz po raz enty oglądam film "To właśnie miłość" bawi mnie na całego. Najlepsze jest przesłanie do dzieci. "Dzieci nie kupujcie narkotyków!!!! Zostańcie gwiazdami popu to je dostaniecie za darmo" Hehehe!!!!!

anna 

Wysłany: 2010-12-19, 08:33   

ja wczoraj tez obejrzałam wspaniały film Duzy Joy,polecam wszystkim,historia murzynskiego chłoipca który staje się gwizada futbolu film oparty na prawdziweych faktach

Beata 

Wysłany: 2010-12-19, 09:53   

Ja polecam "Foresta Gampa" i przeczytanie "Ani z Zielonego Wzgórza" :-)

Ania 

Wysłany: 2010-12-19, 11:23   

Na zimowe wieczory polecam powieść 3 -tom /sporo czytania/ wydawnictwa Millenium
autor Stieg Larson szwedzka saga ,doskonała powieść z zawiłymi historiami zycia bobaterów.Dobry prezent pod choinkę troche drogi ale warto.

Hanyska

Wysłany: 2010-12-19, 19:07   

super kryminał.. jak najbardziej się podpisuje pod propozycją Ani!!
jeszcze nie znam 3 tomu, ale prosiłam Dzieciątko więc może znajdę pod choinką.. :)

Beata 

Wysłany: 2010-12-19, 19:20   

A jaki jest tytuł tegoż ?

Ania 

Wysłany: 2010-12-19, 20:00   

1.Mężczyżni którzy nie nawidzą kobiet
2.Zamek z piasku ,który runął
3. Dziewczyna kóra igrała z ogniem

Ania 

Wysłany: 2010-12-19, 21:13   

Godna polecenia książka literatura faktu
Autor Jerri Nielsen " I BĘDĘ ŻYĆ "-opowieść lekarki ze stacji na Antarktydzie,
która w czasie pobytu wykryła u siebie raka.Walka o życie miłość odwaga i przyjażn wszystko tu jest.

Odpowiedz do tematu