|
Ćwiczenia |
| Autor |
Wiadomość |
Ela

|
Wysłany: 2016-09-01, 14:04
|
|
|
to suer, że tu piszesz |
_________________ Ela
Niech nasza droga będzie wspólna. Niech nasza modlitwa będzie pokorna. Niech nasza miłość będzie potężna. Niech nasza nadzieja będzie większa od wszystkiego, co się tej nadziei może sprzeciwiać.
— Jan Paweł II |
|
|
|
 |
Marcin Ł
Administrator
|
|
|
|
 |
Ela

|
Wysłany: 2016-09-03, 22:20
|
|
|
|
_________________ Ela
Niech nasza droga będzie wspólna. Niech nasza modlitwa będzie pokorna. Niech nasza miłość będzie potężna. Niech nasza nadzieja będzie większa od wszystkiego, co się tej nadziei może sprzeciwiać.
— Jan Paweł II |
|
|
|
 |
Ela

|
Wysłany: 2016-09-04, 09:43
|
|
|
Od rana ćwiczę wiele rzeczy - koordynację ruchowo-wzrokową, sprawność rąk, pamięć refleks, kojarzenie, myślenie przynoszenie kawy przed komputer.
Życzę wszystkim miłej niedzieli i takiego słoneczka |
_________________ Ela
— Jan Paweł II |
|
|
|
 |
AGATA

|
Wysłany: 2016-09-04, 17:41
|
|
|
no i niech ktoś powie że dla chcącego nie ma rzeczy niemożliwych |
_________________ POZDRAWIAM GORĄCO Agata |
|
|
|
 |
Ela

|
Wysłany: 2016-09-04, 18:22
|
|
|
|
_________________ Ela
— Jan Paweł II |
|
|
|
 |
Ela

|
Wysłany: 2016-09-22, 08:56
|
|
|
Warto tu zajrzeć, przypomnieć sobie i ćwiczyć. Agatka, pamiętaz jak Ania pisała, był czas, że Monika, jej córka pisała za nią. Jest możliwe, że jak zaczniesz codzienie to ćwiczyć, to Ci się poprawi, nie tylko pisanie.
http://www.ataksja.home.p...topic.php?t=749 |
_________________ Ela
— Jan Paweł II |
|
|
|
 |
AGATA

|
Wysłany: 2016-09-22, 14:41
|
|
|
| Ela napisał/a: | Warto tu zajrzeć, przypomnieć sobie i ćwiczyć. Agatka, pamiętaz jak Ania pisała, był czas, że Monika, jej córka pisała za nią. Jest możliwe, że jak zaczniesz codzienie to ćwiczyć, to Ci się poprawi, nie tylko pisanie.
http://www.ataksja.home.p...topic.php?t=749 |
pewnie że jest poprawa , wiesz co dziękuję też chętnie skorzystam z tych ćwiczeń , bo przyznaję się- zapomniałam o tej formie rehabilitacji, wydrukowałam sobie i mam ściągawki. |
_________________ POZDRAWIAM GORĄCO Agata |
|
|
|
 |
Ela

|
Wysłany: 2016-09-22, 18:32
|
|
|
Chyba trzeba o tym vo jakiś czas przypominać sobie, ja też zaponiałam, dopiero terz sobie przypomniałam o tym. |
_________________ Ela
— Jan Paweł II |
|
|
|
 |
Joaśka
|
Wysłany: 2019-02-18, 17:46
|
|
|
Dzisiaj ćwiczyłam na orbitreku i steperze skrętnym z takimi gumkami żeby ręce ćwiczyć. Jednak strasznie mnie męczą takie ćwiczenia w miejscu, są one dla mnie strasznie stresujące.
Mam takie pytanie, czy na przykład spacerowanie po mieście przez 2 godziny dziennie nie dałoby tego samego rezultatu? Jak to widzicie? |
|
|
|
 |
Beata

|
Wysłany: 2019-02-19, 11:17
|
|
|
wczoraj byłam u neurolog i powiedziała mi , że trzeba jak najwięcej chodzić
, nawet z podpórka |
_________________ Pozdrawiam Beata |
|
|
|
 |
Ela

|
Wysłany: 2019-02-19, 11:38
|
|
|
| W naszej chorobie trzeba wszystko ćwiczyć., Chodzienie jest najważniejsze, ale tu i r ównowaga, siła moęśni, koordynacja. Kiedyś naukę chodzenia zaczynałam w poxzycji leżącej. Ważna jest mowa, oddychanie, wszystko. |
_________________ Ela
— Jan Paweł II |
|
|
|
 |
Ania

|
Wysłany: 2019-02-21, 13:19
|
|
|
Ćwiczenia zawsze są poż yteczne nawet dla zdrowego człowieka,rozwijaj ą i umacniają poszczególne grupy mięśniowe,jednak w naszej chorobie najważniejsza jest dobra rehabilitacja,chodzenie jest bardzo ważne ćwiczy mię śnie i powoduje naturalny balast człowieka, bo mamy przecież pionową postawę.Zresztą wszystko jest w moich poprzednich postach.
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
|
|