|
Pobyty ambulatoryjne |
| Autor |
Wiadomość |
LordDino
|
Wysłany: 2017-12-22, 17:45 Pobyty ambulatoryjne
|
|
|
| Będę z tego w najbliższym czasie korzystał. Są to turnusy na które się codziennie jeździ i idą ze skierowania zwykłego lekarza. Ja to trochę inaczej ugryzę mam zamiar nocować w ośrodku i chodzić codziennie na zabiegi. Minusem tego jest brak opieki pielęgniarskiej plusem jest cena płaci się mniej więcej połowę niż tyle ile za normalny turnus. |
|
|
|
 |
Marcin Ł
Administrator
|
Wysłany: 2017-12-28, 00:18
|
|
|
podaj konkrety
- ile płacisz za nocleg z wyżywieniem
- ile zabiegów dziennie
- w jakim okresie
- gdzie |
_________________ Nie jestem chory ale staram się pomagać
 |
|
|
|
 |
LordDino
|
Wysłany: 2017-12-28, 15:57
|
|
|
ad. 1 około połowa normalnej ceny (każdy zakład rechabilitacyjny ma swoje ceny)
ad. 2 każdy zakład rechabilitacyjny ma swoje ustalenia
ad. 3 każdy okres
ad.4 wszędzie gdzie jest NFZ |
|
|
|
 |
Marcin Ł
Administrator
|
Wysłany: 2017-12-28, 16:50
|
|
|
| LordDino napisał/a: | ad. 1 około połowa normalnej ceny (każdy zakład rechabilitacyjny ma swoje ceny)
ad. 2 każdy zakład rechabilitacyjny ma swoje ustalenia
ad. 3 każdy okres
ad.4 wszędzie gdzie jest NFZ |
konkrety to liczby - jak mam sprawdzić czy masz racje skoro nie znam liczb
ad.1 ceny są wszędzie inne
ad.2 to odnośnie punktu pierwszego
ad.3 ceny są różne w zależności od sezonu - skoro porównujesz to z pobytem sanatoryjnym
ad.4 wszędzie są różne ceny - inne w Warszawie i np Szczyrku
jak słusznie zauważyłeś każdy zakład ma swoje ustalenia dlatego też i ceny są różne |
 |
|
|
|
 |
LordDino
|
Wysłany: 2017-12-28, 18:03
|
|
|
To generalnie trzeba się dowiadywać w tym gdzie idziemy. Ja może podam jak jest koło mnie we Wleniu.
To tak: koszt dzienny to 75 zł. ilość to 5 zabiegów (3 posiłki pokój z łazienką bez taniej ja nie biorę, bo nie wyrabiam) ale ja mam więcej (po znajomości), cena jest ta sama przez cały rok tylko w sezonie urlopowym może kogoś nie być (zastępstwo jest). |
|
|
|
 |
Marcin Ł
Administrator
|
Wysłany: 2017-12-28, 19:35
|
|
|
| LordDino napisał/a: | To generalnie trzeba się dowiadywać w tym gdzie idziemy. Ja może podam jak jest koło mnie we Wleniu.
To tak: koszt dzienny to 75 zł. ilość to 5 zabiegów (3 posiłki pokój z łazienką bez taniej ja nie biorę, bo nie wyrabiam) ale ja mam więcej (po znajomości), cena jest ta sama przez cały rok tylko w sezonie urlopowym może kogoś nie być (zastępstwo jest). |
75 złotych x 14 dni = 1030
Organizowany przez Stowarzyszenie turnus w Sarbinowie w lutym to koszt 980 złotych ale 4 zabiegi dziennie.
za 50 złotych możesz dokupić sobie dodatkowy zabieg a do tego masz basen w gratisie,jesteś nad morzem-spacery promenadą i towarzystwo osób które chorują na to samo.
Ognisko,wieczorki taneczne,pieczony prosiak.
Gdzie to jest atrakcyjne? |
 |
|
|
|
 |
LordDino
|
Wysłany: 2017-12-28, 21:25
|
|
|
| Możliwe, że jest taniej. Dla kilkunastu osób jest taniej to jasne. Ja mówię o zupełnie komercyjnym pobycie. Pewnie jak bym teraz zadzwonił to by było drożej, a stowarzyszenie nic nie dopłaca? |
|
|
|
 |
Marcin Ł
Administrator
|
Wysłany: 2017-12-29, 14:55
|
|
|
| LordDino napisał/a: | | Możliwe, że jest taniej. Dla kilkunastu osób jest taniej to jasne. Ja mówię o zupełnie komercyjnym pobycie. Pewnie jak bym teraz zadzwonił to by było drożej, a stowarzyszenie nic nie dopłaca? |
Romawiamy o pełnopłatnej ofercie a to czy Stowarzyszenie dopłaca czy nie nie ma w tej kwesti znaczenia - cena dotyczy skierowania - jakby patrzeć na to co daje Stowarzyszenie to nikt Ci nie zrobi taniej. |
 |
|
|
|
 |
LordDino
|
Wysłany: 2017-12-29, 16:03
|
|
|
| No to porównujmy, dojazd w okolicy kosztuje ok 30 zł tam i z powrotem. A nad może w moim wypadku najtaniej 500 zł. Większość ludzi ma spory wydatek na paliwo i z 980zł. robi się ponad tysiąc. |
|
|
|
 |
Marcin Ł
Administrator
|
Wysłany: 2017-12-29, 18:22
|
|
|
| LordDino napisał/a: | | No to porównujmy, dojazd w okolicy kosztuje ok 30 zł tam i z powrotem. A nad może w moim wypadku najtaniej 500 zł. Większość ludzi ma spory wydatek na paliwo i z 980zł. robi się ponad tysiąc. |
jak będziemy tak wszystko rozpatrywać to lepiej kupić sprzęt i w domu ćwiczyć |
 |
|
|
|
 |
Ela

|
Wysłany: 2017-12-29, 18:54
|
|
|
| Juz kiedyś to poruszaliśmy, nie można porównywać kosztów dojazdu, dużo osób mieszka bliżej Sarbinowa niż Wlenia. Każdy musi to wziąć pod uwagę |
_________________ Ela
Niech nasza droga będzie wspólna. Niech nasza modlitwa będzie pokorna. Niech nasza miłość będzie potężna. Niech nasza nadzieja będzie większa od wszystkiego, co się tej nadziei może sprzeciwiać.
— Jan Paweł II |
|
|
|
 |
Marcin Ł
Administrator
|
Wysłany: 2017-12-29, 19:35
|
|
|
choćbym miał wydać 1000 więcej to zawioze Dorotke tam gdzie inni chorzy będą bo spotkanie z osobami które mają tą samą "przypadłość" jest nie ocenione - ale oczywiście to rzecz gustu.
Jakbym miał przeliczać wszystko na złotówki to Dorotka już dawno siedziałaby na wózku albo leżała w łóżku |
 |
|
|
|
 |
LordDino
|
Wysłany: 2017-12-29, 20:27
|
|
|
Ja podałem przykład, i tu nie chodzi o konkretnie Wleń chodzi mi o to, że rehabilitacja blisko miejsca zamieszkania jest tańsza. Nie twierdzę że tu jest lepiej,a tu gorzej. jak mam wydać 1000 zł, a nie dwa to wole tańszą opcję. Ale nikogo nie namawiam po prostu pokazuje opcje.
Nie ma musu tego stosować che ktoś zaoszczędzić to skorzysta jak nie to nie. |
|
|
|
 |
|
|