|
turnus rehabilitacyjny 2017 |
| Autor |
Wiadomość |
Marcin Ł
Administrator
|
Wysłany: 2016-12-02, 01:49 turnus rehabilitacyjny 2017
|
|
|
Szanowni Państwo!!!!
poddaje pod rozwagę Wszystkich organizacje turnusu w przyszłym roku.
Mamy 2 opcje
1. Jak zwykle Aleksandrów Kujawski
2. Nowy ośrodek "Flisak" w Sarbinowie
O Aleksandrowie nie będę pisał bo wszyscy znają natomiast o "Flisaku" którego nie ukrywam jestem zwolennikiem można poznać na stronie
http://www.orw-flisak.pl/oferta_pa29.html
Znajdziecie tam we wszystkich zakładkach niezbędne informacje.
koszt Aleksandrów 1540 - 80 zabiegów
koszt Sarbinowo 990 - 40 zabiegów+psycholog 3xtydzień + basen do 12 godzin co w przeliczeniu na aleksandrów daje 70 zabiegów ( tu zaznacze że z moich obserwacji że z psychologa większość korzysta na siłe).Sarbinowo przegrywa o zajęcia manualne i logopede ale biorąc pod uwage cene......
pokoje
Zdecydowanie jeżeli chodzi o funkcjonalność Sarbinowo wygrywa - [pkoje do swobodnego poruszania się na wózkach nawet w łazience)
wyżywienie
nie mam faworyta choć w Sarbinowie bardziej urozmaicone
czas wolny
Sarbinowo wygrywa pod każdym względem nawet w kwestii tego co każdy ośrodek oferuje poza tym w Sarbinowie mamy spacery (bardzo popularne w czasie pobytu) promenadą a w Aleksandrowie możemy iść co najwyżej do NETTO i to cholernie krzywym chodnikiem.
zabiegi
to samo
kawiarnia i tańce
w Sarbinowie praktycznie codziennie i w dodatku nikomu nie przeszkadza hałas bo jest to w oddzielnym budynku połączonym korytarzem.W dodatku w Sarbinowie są 2 Panie zajmujące się czasem poza zabiegowym kuracjuszy - poranna gimnastyka,wycieczki,konkursy,atmosfera
I dalej czekam na pytania
Dla mnie osobiście obserwując Was przez te pare lat nie widze żadnej różnicy poza ceną i terminem.
W listopadzie Sarbinowo jest puste - zarówno w mieście jak i w ośrodku (70 osób w sumie na turnusie) więc cisza i spokój ale za to nikt nam nie przeszkadzał w codziennych spacerach promenadą wzdłuż morza i swobodnym wdychaniu jodu.
Oczywiście jak wspomniałem w innym temacie - przeziębienia.To nie wzięło się ze względu na miesiąc tylko ze względu na pogode jaka była,słoneczna z jesiennymi temperaturami i większość zapomniała że to zima i w dodatku morze gdzie wilgotność powietrza jest inna i mimo temperatury należy się inaczej ubierać (ech te mieszczuchy).
Chciałbym zauważyć jednocześnie że jako Prezes pozostawiam Wam po raz ostatni wybór gdzie będzie organizowany turnus bo widze to troche inaczej.Jeżeli mam działać jako Prezes to nie będę patrzył na to co każdy osobno chce bo dogodzić się wszystkim nie da.
Uprzedzam że wybierając mnie na Prezesa obdarzyliście mnie pewnym zaufaniem więc zamierzam zmienić działanie stowarzyszenia pod względem organizacji turnusów stąd też moje zdanie że Sarbinowo ma kolejny plus który zwie się cena.
Ja wiem że ktoś powie że tu obowiązuje prawo większości ale większość widzi się raz może 2 razy w roku i to nie w czasie kiedy trzeba podjąć takie decyzje a w czasie kiedy jest to najtaniej bp takie mamy środki.
Zamierzam kierować się zasadą jedziemy za mniejsze pieniądze i może z mniejszą ilością zabiegów ale jedzie nas więcej a nie jak do tej pory około 1/4 członków stowarzyszenia.
Nie będę patrzył że ten ma daleko a tamten to mieszka obok bo jesteśmy w całej Polsce i żeby każdy miał prawie po równo to trzeba by robić turnusy na Karaibach.
Lokalizacja nie będzie mnie interesować.Będę kierował się zasadą zabiegi odpowiadające Waszym potrzebom (może mniej) jedzie jak największa liczba osób (serducho mi się krajało co roku jak słyszałem jak zarząd musiał wybierać kto pojedzie a kto nie) i nie będę patrzył na sytuacje materialną danej osoby - sory to jest stowarzyszenie i każdy płaci takie same składki więc z bólem serca musze stwierdzić że to nie argument dla stowarzyszenia - chyba że będziemy zbierać z 1% przynajmniej o jedno zero więcej.
Informacje co do moich wizji na przyszłość umieszczam pod względem poddania każdemu z osobna czy chce mieć takiego Prezesa bo walne trzeba zrobić i Prezesa można zmienić a jeżeli tak nie będzie to będę uważał że zgadzacie się ze mną i moją wizje uważacie za słuszną.
Uwierzcie mi że wiele o tym myślałem i jako Prezes wole żeby na turnus jechało jak najwięcej osób kosztem mniejszej ilości zabiegów niż wybrańcy (których nie wiem nawet jak wybierać) na więcej zabiegów.Pogadałem posłuchałem i wiem że bycie między innymi jest cenniejsze niż zabiegi więc swojego zdania nie zmienie.
a teraz czekam na dyskusje tylko na temat gdzie w przyszłym roku po raz ostatni (chyba że zmienicie Prezesa) - gdzie po raz ostatni
Ponieważ jak widać nie obejdzie się bez komentarzy stworzyłem odpowiednią zakładkę na forum
http://www.ataksja.home.p...p?p=22631#22631 |
_________________ Nie jestem chory ale staram się pomagać
 |
|
|
|
 |
Marcin Ł
Administrator
|
Wysłany: 2016-12-02, 02:10
|
|
|
dodam tylko że Sarbinowo nie oznacza że całkowity koszt pokryje Stowarzyszenie.
Wysokość dopłaty będzie zależała od ilości chętnych osób.
Na chwile obecną mamy 35 000 złotych do dyspozycji +część wpływów ze składek dlatego zachęcam do jak najszybszej wpłaty składek w przyszłym roku bo będzie miało to znaczenie ile osób pojedzie.
Ze składek i obecnej kwoty musimy również zorganizować walne i pokryć koszty stałe.
Dlatego wpłaty składek są tak ważne zarówno pod względem dyspozycji środków jak i osób które będą brane pod uwagę turnusu - osoby z wpłaconymi składkami mają pierwszeństwo.
Nie przewiduje sytuacji że osoby płacące składki przed samym walnym mają takie same prawo do turnusu jak inni,tym bardziej że od przyszłego roku wpłacamy tylko na konto.
NIE MA WPŁAT NA WALNYM!!!!!! - Czas pokazał że to za duży bałagan |
 |
|
|
|
 |
Beata

|
Wysłany: 2016-12-02, 09:48
|
|
|
| w odpowiedzi , byłam w Aleksandrowie i w Sarbinowie , więc mogę się wypowiedzieć , jestem zdecydowanie za Sarbinowem i to na całej linii .... |
_________________ Pozdrawiam Beata |
|
|
|
 |
KuKsU
|
Wysłany: 2016-12-02, 12:11
|
|
|
| Byłam tylko w Aleksandrowie, więc nie mam osobistego porównania. Czynnik ekonomiczny jednak i możliwość uczestnictwa większej ilości osób ma jednak dla mnie znaczenie. Wybieram Sarbinowo. |
|
|
|
 |
Damiansos
|
Wysłany: 2016-12-02, 14:14
|
|
|
Witam
Byłem w Alekandrowie i Sarbinowie bardzo podobało mi się w Sarbinowie Przede wszystkim dlatego, że było gdzie spacerować. W Aleksandrowie może więcej zabiegów, lecz nic poza tym. Ja jako osoba pracująca wybieram Sarbinowo, tam może mniej zabiegów, ale dzięki spacerom także odpocząłem i się zrehabilitowałem. |
|
|
|
 |
Ela

|
Wysłany: 2016-12-02, 14:17
|
|
|
| Ja nigdzie nie byłam, ale poproszono mnie o głos jak członka Zarządu, więc też glosuję za Sarbinowem. |
_________________ Ela
Niech nasza droga będzie wspólna. Niech nasza modlitwa będzie pokorna. Niech nasza miłość będzie potężna. Niech nasza nadzieja będzie większa od wszystkiego, co się tej nadziei może sprzeciwiać.
— Jan Paweł II |
|
|
|
 |
Marcin Ł
Administrator
|
Wysłany: 2016-12-02, 17:14
|
|
|
| KuKsU napisał/a: | | Byłam tylko w Aleksandrowie, więc nie mam osobistego porównania. Czynnik ekonomiczny jednak i możliwość uczestnictwa większej ilości osób ma jednak dla mnie znaczenie. Wybieram Sarbinowo. |
Będziesz musiała jechać przez całą Polskę |
 |
|
|
|
 |
Marcin Ł
Administrator
|
Wysłany: 2016-12-02, 17:16
|
|
|
zapomniałem też dodać że Sarbinowo ma swoje autokary z Warszawy i Łodzi - oczywiście dodatkowo płatne ale przywożą bezpośrednio do ośrodka
Również istnieje możliwość dofinansowania z PFRON-u |
 |
|
|
|
 |
Marcin Ł
Administrator
|
Wysłany: 2016-12-02, 17:21
|
|
|
| Damiansos napisał/a: | Witam
Byłem w Alekandrowie i Sarbinowie bardzo podobało mi się w Sarbinowie Przede wszystkim dlatego, że było gdzie spacerować. W Aleksandrowie może więcej zabiegów, lecz nic poza tym. Ja jako osoba pracująca wybieram Sarbinowo, tam może mniej zabiegów, ale dzięki spacerom także odpocząłem i się zrehabilitowałem. |
Witaj Damianku - nareszcie załatwiłeś sprawę swojego konta |
 |
|
|
|
 |
katarzynab_81

|
Wysłany: 2016-12-02, 17:37
|
|
|
mi też się podobało w Sarbinowie mimo ostatnich dni turnusu
jedzenie lepsze, czystość pokoi i dostosowane łazienki i jest gdzie spacerować może mniej zabiagów ale wezmy pod uwagę cenę i to że może pojechać więcej osób a im więcej ludzi tym weselej |
_________________ KAŚKA |
|
|
|
 |
LordDino
|
Wysłany: 2016-12-02, 22:14
|
|
|
| Jeżeli Sarbinów jest nad morzem jak mi się zdaje to ja i Ela mamy 500-550 km. |
|
|
|
 |
Dorota75

|
Wysłany: 2016-12-02, 23:57
|
|
|
| LordDino napisał/a: | | Jeżeli Sarbinów jest nad morzem jak mi się zdaje to ja i Ela mamy 500-550 km. |
Zaczyna się A ja mam 450 i żyję |
_________________ Pozdrawiam,
Dorota
"Dum Spiro Spero" |
|
|
|
 |
Marcin Ł
Administrator
|
Wysłany: 2016-12-03, 02:03
|
|
|
| LordDino napisał/a: | | Jeżeli Sarbinów jest nad morzem jak mi się zdaje to ja i Ela mamy 500-550 km. |
Prosiłem żeby każdy się wypowiedział który ośrodek woli biorąc pod uwagę wszystkie za i przeciw czyli również odległość.
Nie chce tu takich dyskusji tylko wybranie jednej z dwóch opcji i ewentualnie jak ktoś ma życzenie może napisać dlaczego. |
 |
|
|
|
 |
Ela

|
Wysłany: 2016-12-03, 10:27
|
|
|
| jedzie się dwa razy, a pobyt trwa dłużej, odległość też wzięłam pod uwagę |
_________________ Ela
Niech nasza droga będzie wspólna. Niech nasza modlitwa będzie pokorna. Niech nasza miłość będzie potężna. Niech nasza nadzieja będzie większa od wszystkiego, co się tej nadziei może sprzeciwiać.
— Jan Paweł II |
|
|
|
 |
Ela

|
Wysłany: 2016-12-03, 11:40
|
|
|
Poza tym jeszcze argument za
dla wielu osób wyjazd na turnus nad morze to jedyna okazja, by je zobaczyć, a spacery nad morze mogą być też rehabilitacją, darmową. |
_________________ Ela
— Jan Paweł II |
|
|
|
 |
katarzynab_81

|
Wysłany: 2016-12-03, 12:20
|
|
|
a ja do aAeksandrowa mam 600 i jakoś jeżdże nie chce nic mówić ale najwięcej marudzą ci co nigdy nie jeżdżą z nami |
|
|
|
 |
katarzynab_81

|
Wysłany: 2016-12-03, 12:23
|
|
|
| Marcin Ł napisał/a: | | LordDino napisał/a: | | Jeżeli Sarbinów jest nad morzem jak mi się zdaje to ja i Ela mamy 500-550 km. |
Prosiłem żeby każdy się wypowiedział który ośrodek woli biorąc pod uwagę wszystkie za i przeciw czyli również odległość.
Nie chce tu takich dyskusji tylko wybranie jednej z dwóch opcji i ewentualnie jak ktoś ma życzenie może napisać dlaczego. | sory Marcin ale musiałam |
|
|
|
 |
anna

|
Wysłany: 2016-12-03, 16:49
|
|
|
| tez jestem za Serbinowem |
|
|
|
 |
Paweł

|
Wysłany: 2016-12-03, 19:54
|
|
|
Ja to powiem że wybrałbym Aleksandrow mimo Sarbinowa. Tylko z powodu łazienki, doskonale się
czułem. Ale przypuszczam, ze podobnie byłoby w Sarbinowie. |
_________________ Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny. |
|
|
|
 |
Paweł

|
Wysłany: 2016-12-03, 21:18
|
|
|
Ja w zeszłym roku bylem w Janowicach to blisko Eli bo chciała mnie odwiedzić. |
_________________ Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny. |
|
|
|
 |
Dorota75

|
Wysłany: 2016-12-04, 08:06
|
|
|
| Paweł napisał/a: | Ja to powiem że wybrałbym Aleksandrow mimo Sarbinowa. Tylko z powodu łazienki, doskonale się
Łazienki w Sarbinowie są całkiem inne . Przede wszystkim, wieksze.
09.Flisak Lazienki-5.jpg
|
 |
| Plik ściągnięto 32 raz(y) 69.19 KB |
|
Dorota
"Dum Spiro Spero" |
|
|
|
 |
Ela

|
Wysłany: 2016-12-04, 08:52
|
|
|
| tu jest galera z Flisaka http://www.orw-flisak.pl/galeria_pa32.html |
_________________ Ela
— Jan Paweł II |
|
|
|
 |
Paweł

|
Wysłany: 2016-12-04, 10:06
|
|
|
| Dorota75 napisał/a: | | Paweł napisał/a: | Ja to powiem że wybrałbym Aleksandrow mimo Sarbinowa. Tylko z powodu łazienki, doskonale się
Łazienki w Sarbinowie są całkiem inne . Przede wszystkim, wieksze. |
Widziałem - patrzyłem na stronie. |
|
|
|
 |
Marcin Ł
Administrator
|
Wysłany: 2016-12-04, 13:00
|
|
|
Ponieważ jak widać nie obejdzie się bez komentarzy stworzyłem odpowiednią zakładkę na forum
http://www.ataksja.home.p...p?p=22631#22631 |
 |
|
|
|
 |
LordDino
|
Wysłany: 2016-12-04, 13:14
|
|
|
| Ja tylko stwierdziłem fakt, nie mówiłem, że odpada, bo jest daleko. A nie było mnie , bo nie byłem z stowarzyszeniu. I nie będzie mnie, bo się wypisuje mam trochę dość tego, że ciągle jeździcie po mnie jak po burej suce. Bawcie się sami mi do szczęścia nie jest potrzebne zrzeszanie się. Pozdrawiam, a na forum zostanę czemu nie, buźka. |
|
|
|
 |
Damiansos
|
Wysłany: 2016-12-04, 13:43
|
|
|
Dla mnie to nie tylko łazienki większe, ale moim zdaniem także pokoje. |
|
|
|
 |
katarzynab_81

|
Wysłany: 2016-12-04, 13:50
|
|
|
większe i ładniejsze pokoje jak i ośrodek |
|
|
|
 |
Monia
|
Wysłany: 2016-12-04, 15:52
|
|
|
w odpowiedzi. to lepsze ćhyba Sarbinowo bo było gdzie pospacerować jedzenie lepsze choć mniej zabiegów a i cenowo bardziej dostępne i więcej osób może pojechać a w grupie weselej |
_________________ Monia |
|
|
|
 |
Paweł

|
Wysłany: 2016-12-04, 20:27
|
|
|
marcin zle ze mowiisz ze rezygnujesz z AK
jest tam blisko duzo osob tam nas zna |
|
|
|
 |
Paweł

|
Wysłany: 2016-12-04, 20:46
|
|
|
| Chyba nie pojade do sarbinowa bo jest tam kawal drogi i w sarbinowie bede mial problem z posadzeniem tylka na kompakcie WC |
|
|
|
 |
Dorota75

|
Wysłany: 2016-12-05, 08:08
|
|
|
| Paweł napisał/a: | marcin zle ze mowiisz ze rezygnujesz z AK
Mamy 2 opcje
GDZIE TU MASZ REZYGNACJĘ ??? |
Dorota
"Dum Spiro Spero" |
|
|
|
 |
Dorota75

|
Wysłany: 2016-12-05, 08:17
|
|
|
| Paweł napisał/a: | | Chyba nie pojade do sarbinowa bo jest tam kawal drogi i w sarbinowie bede mial problem z posadzeniem tylka na kompakcie WC |
A czemu będziesz miał problem ?? To w Aleksandrowie jest jakiś inny ? Nie rozumiem ( Chodzi Ci o sedes ?? ) |
Dorota
"Dum Spiro Spero" |
|
|
|
 |
Paweł

|
Wysłany: 2016-12-05, 10:29
|
|
|
[quote="Dorota75"] | Paweł napisał/a: | marcin zle ze mowiisz ze rezygnujesz z AK
Mamy 2 opcje
GDZIE TU MASZ REZYGNACJĘ ???[/quote0]
wiesz o co mi chodzi |
|
|
|
 |
Paweł

|
Wysłany: 2016-12-05, 10:30
|
|
|
[quote="Dorota75"] | Paweł napisał/a: | marcin zle ze mowiisz ze rezygnujesz z AK
Mamy 2 opcje
GDZIE TU MASZ REZYGNACJĘ ???[/quote0]
wiesz o co mi chodzi |
|
|
|
 |
Ela

|
Wysłany: 2016-12-05, 11:11
|
|
|
Paweł, wydaje mi się, że
w Sarbinowie są lepsze toalety - ze zdjęcia i opisów
Jeśli masz problemy z przesiadaniem się na sedes, czy w domuu robisz to sam? Zacznij codziennie ćwiczyć to przesiadanie. \Jest szansa, że sobie zaczniesz z tym radzić, jeśli nie, to i w Aleksandrowie możesz mieć problemy. Ania z Kalisza pisze, ze u niej jest lepiej po ćwiczeniach, może i Tobie będzie lepiej?
w AK nas znają - to prawda, ale na początku nas nie znali, poza tym w Sarbinowie była nnapjpierw Dorota z Angeliką, a teraz cała grupa
do AK masz biżej, ale do Sarbinowa niekt orzy mają teraz biżej niż wxcześniej do AK. Zawsze ktoś będzie miał bliżej, a ktoś dalej.
Nikt chyba nie będzie pisał do AK oficjalnej rezygnacji z turnusów |
_________________ Ela
— Jan Paweł II |
|
|
|
 |
Paweł

|
Wysłany: 2016-12-05, 12:03
|
|
|
| mam sspecjalny uchwyt zam,ontowamy |
|
|
|
 |
Ela

|
Wysłany: 2016-12-05, 12:55
|
|
|
| w Sarbimnowie też są na pewno uchwyty, nna zdjęcie popatrz i zaczbij się uczyć jak najmniej korzystać z uchwytu |
_________________ Ela
— Jan Paweł II |
|
|
|
 |
Wiesia
|
Wysłany: 2016-12-05, 15:38 turnus rehabilitacyjny 2017
|
|
|
Byłam w obu miejscach. Bardziej odpowiadało mi w Sarbinowie ze względu na duży pokój i przestronną łazienkę, w której mogłam poruszać się na wózku bez żadnego problemu. Wzdłuż plaży jest wspaniała promenada po której można było swobodnie spacerować oraz zjechać na plażę.
Zgadzam się z Marcinem i popieram Sarbinowo |
|
|
|
 |
Kasiamistrz
|
Wysłany: 2016-12-05, 21:23 turnusnrehabilitacyjny 2017
|
|
|
Sorbinowo tam nie byłam. |
|
|
|
 |
Paweł

|
Wysłany: 2016-12-05, 21:28
|
|
|
| Ela napisał/a: | | w Sarbimnowie też są na pewno uchwyty, nna zdjęcie popatrz i zaczbij się uczyć jak najmniej korzystać z uchwytu |
wiem jak to sięrobi :) |
|
|
|
 |
Marcin Ł
Administrator
|
Wysłany: 2016-12-05, 21:42 Re: turnus rehabilitacyjny 2017
|
|
|
| Wiesia napisał/a: | :witos: Byłam w obu miejscach. Bardziej odpowiadało mi w Sarbinowie ze względu na duży pokój i przestronną łazienkę, w której mogłam poruszać się na wózku bez żadnego problemu. Wzdłuż plaży jest wspaniała promenada po której można było swobodnie spacerować oraz zjechać na plażę.
Zgadzam się z Marcinem i popieram Sarbinowo |
Prywatne zdanie Marcina nie ma znaczenia.
Prezes robi to co inni uważają za najlepsze. |
 |
|
|
|
 |
Paweł

|
Wysłany: 2016-12-09, 09:46
|
|
|
| Najlepszego Wiesia |
|
|
|
 |
Wiesia
|
Wysłany: 2016-12-09, 17:29
|
|
|
Dziękuje |
|
|
|
 |
Marcin Ł
Administrator
|
Wysłany: 2016-12-10, 00:54
|
|
|
prosiłem żeby ten temat poświęcić tylko i wyłącznie na rozpatrzenie sprawy gdzie wolicie turnus.
jak widać jest to temat najmniej ważny bo nawet moje wielokrotne prośby nie skłoniły was do pisania o ......... gdzie indziej.
Na forum jest mnóstwo miejsca na gadanie o niczym a tutaj są sprawy administracyjne!!!!!!!
Nie chce później słyszeć że ktoś czegoś nie wiedział albo słuchać telefonów gdzie po co i dlaczego.
Będziemy wszystko załatwiać na walnym więc naszykujcie się że będzie to trwać wiele godzin bo pewne rzeczy trzeba zrobić a skoro nie możemy tu to będziemy musieli tam.
Naszykujcie się na kolejne długie i nudne walne bo skoro tu nie możemy wstępnie coś ustalić to niestety będziemy to robić na walnym bo tego wymaga nasz status.
Dziękuję Wam że ułatwiacie mi prace jaką wykonuję dla Was - nie dla siebie.
Nie ma problemu zamiast spać mogę usuwać Wasze zbędne komentarze tu bo przecież mnie jest łatwiej nie spać niż Wam pisać tam gdzie jest na to miejsce.
Jak ktoś nie rozumie o co chodzi to prosze przeczytać pierwszy post w tym temacie |
 |
|
|
|
 |
LordDino
|
Wysłany: 2016-12-10, 08:38
|
|
|
| Powinien być wyznaczony moderator, a najlepiej dwóch do pilnowania porządku. Administracja nie ma obowiązku się tym zajmować (mogą, a nie muszą) powinna mieć od tego ludzi, tak jest na każdym forum w jakim uczestniczę. |
|
|
|
 |
Ela

|
Wysłany: 2016-12-10, 09:12
|
|
|
| potem zrobię porządek, mnie tez to denerwuje, teraz wyjeżdża, ale później się tym zajmę i pistaram się pilnować porządku na Forum. Kiedyś byl moderatorzy, ale i tak to robiłam ja. Nie ma żadnego problemu, żebym znowu do tego wróciła. |
_________________ Ela
— Jan Paweł II |
|
|
|
 |
Marcin Ł
Administrator
|
Wysłany: 2016-12-10, 10:46
|
|
|
| Ela napisał/a: | | potem zrobię porządek, mnie tez to denerwuje, teraz wyjeżdża, ale później się tym zajmę i pistaram się pilnować porządku na Forum. Kiedyś byl moderatorzy, ale i tak to robiłam ja. Nie ma żadnego problemu, żebym znowu do tego wróciła. |
Elu
ja też to moge zrobić ale nie w tym rzecz żeby ciągle sprzątać.
Łatwiej jest napisać tam gdzie trzeba niż ktoś ma to przerzucać,wyrzucać.
Będę po prostu usuwał wszystkie posty umieszczone nie tam gdzie trzeba więc proszę nie mieć pretensji że coś pisaliście a tego nie ma
Jest mnóstwo już założonych tematów i każdy może założyć nowy jeżeli nie widzi interesującego go |
 |
|
|
|
 |
Ela

|
Wysłany: 2016-12-10, 14:13
|
|
|
Przenioslam wszystko, co nie na temat. http://www.ataksja.home.p...=asc&start=3000 Kiedyś specjalnie na to utworzyłam Luźne rozmowy, tam zapraszam wszystkich, którzy chcą pogadać o ...
Mam nadzieję, że znowu będzie porządek na Forum |
_________________ Ela
— Jan Paweł II |
|
|
|
 |
Jola_K
|
Wysłany: 2016-12-13, 20:19
|
|
|
Witam wszystkich!
Jestem za Sarbinowem.
Daleko, ale nie szkodzi. Chętnie pojadę nad morze.
Pozdrawiam
Jola |
|
|
|
 |
stasia21
|
Wysłany: 2017-01-08, 19:26
|
|
|
Może na Walnym ustalić gdzie na turnus i nawet zrobić wybór, bo
Mogą być osoby które nie mają dostępności na rehabilitację i wolą mieć więcej zabiegów kosztem spacerów, a kto chce nad morze bo więcej atrakcji a mniej zabiegów.
Pozdrawiam. |
|
|
|
 |
|
|