Strona Główna

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

Serdecznie zapraszamy do odwiedzenia naszej strony ataksja.org.pl
Strona Forum korzysta z plików cookies w celu realizacji usług zgodnie z Polityką Prywatności
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookies w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.

Poprzedni temat «» Następny temat
Witam to ja SCA1...
Autor Wiadomość
Beata Murawska 

Wysłany: 2016-09-20, 19:40   Witam to ja SCA1...

Witam nazywam się Beata Murawska mieszkam w G łogowie po badaniach genetycznych okazało się , że jestem chora na SCA1 .Staram się pogodzić z chorobą i ją zaakceptować , ale ciężko mi to idzie od nie dawna zapisałam się do Stowarzyszenia i teraz czekam na ich odpowiedz... proszę jeśli ktoś może i ma ochotę niech Mi napisze jak sobie radzić z tym cholerstwem - Pozdrawiam i zarazem bardzo witam wszystkich użytkownoków :-)

Marcin Ł 
Administrator

Wysłany: 2016-09-21, 00:16   

Witam Beatko

W G łogowie mamy już kolege i jakoś daje rade z chorobą :)
A poważnie to ćwiczyć,ćwiczyć i jeszcze raz ćwiczyć i mieć nadzieje że coś wynajdą

anna 

Wysłany: 2016-09-21, 07:56   

:witos: :radosne-sloneczko: to prawda rehabilitacja cyyni cuda wiem po sobie widać na nwet wpisanu

Ela 

Wysłany: 2016-09-21, 08:43   

Widziałam na własne oczy, jak Ania pisze kilka lat temu i potem czytałam na Forum i widziałam jej posty. mało że nie ma postępu, ale jest poprawa. Warto ćwiczyć, bo trwają prace nad terapią genową, która możem skutecznie nam pomóc. Tu jest napisane o tym - http://www.ataksja.home.p...p?p=22243#22243

Niech nasza droga będzie wspólna. Niech nasza modlitwa będzie pokorna. Niech nasza miłość będzie potężna. Niech nasza nadzieja będzie większa od wszystkiego, co się tej nadziei może sprzeciwiać.
— Jan Paweł II

anna 

Wysłany: 2016-09-21, 11:58   

:radosne-sloneczko: :dance: dziękuje

Beata Murawska 

Wysłany: 2016-09-21, 17:46   

Marcin Ł napisał/a:
Witam Beatko

A poważnie to ćwiczyć,ćwiczyć i jeszcze raz ćwiczyć i mieć nadzieje że coś wynajdą
Witam mam pytanie czy kolega jest z G łogowa woj.dolnlśląskie żebyśmy się dobrze zrozumieli jeśli tak czy mogłabym się z nim skontaktować ? dziękuję i poz :-)

Beata Murawska 

Wysłany: 2016-09-21, 18:04   

anna napisał/a:
:witos: :radosne-sloneczko: to prawda rehabilitacja cyyni cuda wiem po sobie widać na nwet wpisanu
:radosne-sloneczko: Witam - czytałam Twoje posty , ale jest ich bardzo dużo także mam pytanie czy masz swojego rehabilitanta czy ćwiczysz sama - mąż mi właśnie zakupił bieżnię elektryczną i rowerek treningowy magnetyczny za odp.dziękuję i poz :-)

anna 

Wysłany: 2016-09-21, 19:28   

:witos: sama ćwiczetaRAM SIĘ O POPBYTY W SZPITALACh REHABILITACJNYCH W TymROKU AZ W 4 WSZPITYALKACH W SZEDZIE BYło SUPER

Ela 

Wysłany: 2016-09-22, 09:02   

Beatka, tutaj jest, żeby jak najczęściej wyjeżdżać

http://www.ataksja.home.p...topic.php?t=734
A tu, co od dzisiaj sama codziennie i zauważysz może, że choroba nie postępuje, Ale to trzeba codziennie, albo i kilka 4azy dziennie, nawet o kilka minut, żeby się nie znudziło.

http://www.ataksja.home.p...topic.php?t=749

Niech nasza droga będzie wspólna. Niech nasza modlitwa będzie pokorna. Niech nasza miłość będzie potężna. Niech nasza nadzieja będzie większa od wszystkiego, co się tej nadziei może sprzeciwiać.
— Jan Paweł II

Ania 

Wysłany: 2016-09-22, 09:34   

:witos: Beatka :radosne-sloneczko:
Tak dla informacji i orientacji, poczytaj to.
https://www.ataxia.org/pd...tion%20SCA1.pdf
Zainstaluj tłumacza gogle i przeczytasz.
Tak ogólnie , napisałam na pw, podając tel, i adres e- mail,a mieszkam we Wrocławiu, cisza.
Kłaniam się.

Beata Murawska 

Wysłany: 2016-09-22, 18:12   

:-)
Ania napisał/a:
:witos: Beatka :radosne-sloneczko:
Tak dla informacji i orientacji, poczytaj to.
https://www.ataxia.org/pd...tion%20SCA1.pdf
Zainstaluj tłumacza gogle i przeczytasz.
Tak ogólnie , napisałam na pw, podając tel, i adres e- mail,a mieszkam we Wrocławiu, cisza.
Kłaniam się.
:serce: Dziękuję bardzo poz :serce:

Beata Murawska 

Wysłany: 2016-09-22, 18:13   

Ela napisał/a:
Beatka, tutaj jest, żeby jak najczęściej wyjeżdżać

http://www.ataksja.home.p...topic.php?t=734
A tu, co od dzisiaj sama codziennie i zauważysz może, że choroba nie postępuje, Ale to trzeba codziennie, albo i kilka 4azy dziennie, nawet o kilka minut, żeby się nie znudziło.

http://www.ataksja.home.p...topic.php?t=749
:serce: Dziękuję bardzo poz :serce:

Beata Murawska 

Wysłany: 2016-09-22, 18:14   

anna napisał/a:
:witos: sama ćwiczetaRAM SIĘ O POPBYTY W SZPITALACh REHABILITACJNYCH W TymROKU AZ W 4 WSZPITYALKACH W SZEDZIE BYło SUPER
:serce: Dziękuję bardzo poz - życzę dużo zdrowia :serce:

Marcin Ł 
Administrator

Wysłany: 2016-09-27, 21:21   

Beata Murawska napisał/a:
Marcin Ł napisał/a:
Witam Beatko

Witam mam pytanie czy kolega jest z G łogowa woj.dolnlśląskie żebyśmy się dobrze zrozumieli jeśli tak czy mogłabym się z nim skontaktować ? dziękuję i poz :-)

Jak najbardziej z tego G łogowa - mam rodzine w Przemkowie więc G łogów jest mi znany :)

Dorota75 

Wysłany: 2016-09-29, 19:16   

anna napisał/a:
:shock: :shock: :shock: Jak to zrobiłaś skoro na szpital czeka się minimum rok . Przy dobrych wiatrach

"Dum Spiro Spero"

anna 

Wysłany: 2016-09-30, 11:30   

wysyłam kika skieroweań i czekam w następnym roku mam na pewno 2 wyjazdy pabianice i Gorzno :radosne-sloneczko:

Ela 

Wysłany: 2016-09-30, 18:26   

Dobrze też, pewnie Ania też tak robi, wyslać gdzieś skierowanie nppo 2 m. skierowanie do innego ośrodka, póki NFZ tego nie zauważy.

— Jan Paweł II

Dorota75 

Wysłany: 2016-09-30, 18:43   

anna napisał/a:
wysyłam kika skieroweań i czekam w następnym roku mam na pewno 2 wyjazdy pabianice i Gorzno :radosne-sloneczko:

Hej,

W Pabianicach byłam , w G órznie była moja Córka i ja z Nią . W Pabianicach spoko , G órzno zadupie na maxa , ale w ładnym zameczku .

"Dum Spiro Spero"

anna 

Wysłany: 2016-10-01, 07:49   

to dla lepiej bo nie kusi dłużyszy spacer tak było w kiekrzu liczy sie rehabilitacja

Marcin Ł 
Administrator

Wysłany: 2016-10-01, 12:07   

anna napisał/a:
to dla lepiej bo nie kusi dłużyszy spacer tak było w kiekrzu liczy sie rehabilitacja

Spacer to też rehabilitacja a jak okolica zachęca do spacerów to jeszcze lepiej.

Dorota75 

Wysłany: 2016-10-02, 09:26   

anna napisał/a:
Hej,
Rehabilitacja owszem. Ale ze szpitala nie wolno wychodzić ,więc jak szpital ma własny teren w postci np. parku to zbawienie . Bo co robić popołudniami , w soboty kiedy zabiegi są do 12.00 a w niedzielę nie ma wcale ?? Bez terenu do spacerów idzie umrzeć z nudów :deska:

"Dum Spiro Spero"

Ela 

Wysłany: 2016-10-02, 13:24   

gdyby jeszcze wszędzie był internet

— Jan Paweł II

anna 

Wysłany: 2016-10-02, 13:35   

w kiekrzu tez był zakaz oposzcvzania szppitala e itak każdy wychodził dalej tam było jezioro

Dorota75 

Wysłany: 2016-10-02, 14:42   

anna napisał/a:
w kiekrzu tez był zakaz oposzcvzania szppitala e itak każdy wychodził dalej tam było jezioro

Owszem,
Ale jak Cię złapią, albo nie daj Bóg coś Ci się stanie ?? Wtedy lipa - wywalają . Ryzyko jest.

"Dum Spiro Spero"

Dorota75 

Wysłany: 2016-10-02, 14:44   

Wszędzie jest zakaz i wszędzie wychodzą. :slonce2:

"Dum Spiro Spero"

anna 

Wysłany: 2016-10-02, 16:27   

:witos: :radosne-sloneczko: odpukać na razier nic mi się nie stało a często chodzę samaδ :banana2:

Odpowiedz do tematu