Strona Główna

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

Serdecznie zapraszamy do odwiedzenia naszej strony ataksja.org.pl
Strona Forum korzysta z plików cookies w celu realizacji usług zgodnie z Polityką Prywatności
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookies w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.

Poprzedni temat «» Następny temat
CKiR w Konstancinie
Autor Wiadomość
Krzysio 

Wysłany: 2010-03-09, 17:43   dobry ośrodek

Ciężko, ale miałem 6 tygodni w dobrym hotelu z żarciem i bardzo bardzo dużo rehabilitacji.

Pobyt szpitalny z NFZ - nie jakieś głupie sanatorium.
www.ckr.pl - blisko WAWY, dobry dojazd i dobra rehabilitacja.
Byłem i polecam.

A na stałe mam w fundacji - bez pieprzenia się z NFZ-em, za darmo, i reh i na koniu hipoterapia - super sprawa. I nie tłumacze co chwila komuś na czym polega ta choroba tylko mnie znają wszyscy.

A i do fundacji moge zawsze wejść - ciągle profesjonalna pomoc np. psychologa, doradca zawodowy i doba kawa.

Pozdrawiam

Ela 

Wysłany: 2010-03-09, 18:55   

fajnie, ze się odezwałes, dawno Cie nie było :) jak tam się można dostać? Czy fundacja to tam w Konstancinie?

Niech nasza droga będzie wspólna. Niech nasza modlitwa będzie pokorna. Niech nasza miłość będzie potężna. Niech nasza nadzieja będzie większa od wszystkiego, co się tej nadziei może sprzeciwiać.
— Jan Paweł II

Krzysio 

Wysłany: 2010-03-09, 21:55   

Fundacja o której pisze to Hej Koniku w Warszawie - tu jestem i mam wsio rzut beretem. A na pobyt szpitalny to ty najlepiej wiesz jak to załatwić. Najlepiej jak jakiś profesjonalista coś wypisze i w przychodni NFZ. Musi napisać - tak było kiedyś - pogorszenie stanu i dobra flaszka i to załatwi albo długie gadanie z takim. Sama sobie wystaw skierowanie do jakiejś poradni :) w końcu też masz stempel :) Żartuje ale na 100% znasz jakiegoś fajnego lekarza.

Pozdrawiam.

Ela 

Wysłany: 2010-03-10, 07:11   

No to już 5ozumiem, ale opisz moze dokładniej, co mlałeś w Konstancinie, bo to daleko ode mnie, ale jesli dobry osrodek, to warto jechać.
Domyslam sie, że jeden z lepszych w Polsce? Ale co konkretnie, czym sie różnmi na korzyść od innych?

Niech nasza droga będzie wspólna. Niech nasza modlitwa będzie pokorna. Niech nasza miłość będzie potężna. Niech nasza nadzieja będzie większa od wszystkiego, co się tej nadziei może sprzeciwiać.
— Jan Paweł II

Krzysio 

Wysłany: 2010-03-10, 07:46   

Czy ja wiem, liczy się to że dużo tego. Miałem rehabilitacje indywidualną, siłownie, rower, wyciągi, magnesy i do woli basen, jakieś bicze wodne, jacuzzi, saauna . No i w miare dobre warunki no i czas. ładne miejsce. Posawili mnie teoretycznie na nogi tak mi teraz moi rehabilitanci mówią. Ja tego nie czuje.

Chodze z balkonikiem po ulicy, 0 równowagi, robal w móżdżku uciekł ode mnie, a tak o niego dbałem. Czucie głębokie zanika - kawę i mleko rozlewam notorycznie.

No i ogólne niechciajstwo mnie dopada - ale czy to wina choroby - raczej nie. Nie mam pracy, rencista socjalny, jakieś zasiłki. No i w końcu szkoła www.eu.edu.pl, drugi semestr zarządzanie.

Pozdrawiam.

Marzannag 

Wysłany: 2010-03-10, 10:20   

No to kaszanka jednym słowem - trzymaj się i nie daj się.
M

Krzysio 

Wysłany: 2010-03-10, 10:45   

Niedawanie się przy nieuleczalnej i postępującej chorobie jest bardzo trudne. Objawy postępują, w mojej rodzinie 20 lat objawów i się idzie do ziemii, a mam kochaną zonę i córe.
I bardzo mądrą teściową co wszystko wie i robi najlepiej - żyć nie umierać.

A tu bezpośrednią przyczyną śmierci jest z reguły zaduszenie się - jak mnie córa zobaczy z wybałuszonymi oczami - mierna przyjemność. Nie chce umrzeć mając 50 lat ale jak nie wymyślą jakiegoś super leku nasi mądrzy lekarze to bida.

Trza walczyć i się nie poddawać. Trza się śmiać (wiesz ty co mój kochany wiesz ty co, śmiej się wciąż choćby nie wiem jak ci szło. czy masz więcej czy masz mniej ty się całe życie śmiej, śmiech to zdrowie - uświadom sobie to - nie ja to wymyśliłem.)

Nie wolno się bać - strach zabija dusze. Strach to mała śmierć lecz wielkie unicestwienie.
Zwalcze go !!!

I wiele wiele mądrych zdań.... a tam, nic to.... pozdrawiam.

Marzannag 

Wysłany: 2010-03-10, 10:57   

Ja sobie wyliczyłam , że się przekręcę mając 46 lat. Walczę z tym badziewiem, ale cały czas o tym myślę.

[ Dodano: 2010-03-10, 11:08 ]
Wszystkich z nas niestety czeka taki sam los.

Krzysio 

Wysłany: 2010-03-10, 11:09   

Psycholog mi zadała pytanie - opisać siebie siebie za 15 lat. Straszne co ludzie pisali - nie powtórze tego...

anna 

Wysłany: 2010-03-10, 11:10   rehabilitacja

Krzysztof mozesz napisac jak załatwic rehabilitacje z tej fundacji mieszkam w Kaliszu czytałam o niej w in ternecie ale nie moge zmnaslezc jak byc na takej rehabilitacji.

Krzysio 

Wysłany: 2010-03-10, 11:39   

W Warszawie to no problem, ale codzień walić tu z Kalisza - nie widze tego.

Znajdź jakąś dobrą fundacje blisko siebie i no problem. W Warszawie to Avalon, www.dzieciom.pl czy ta Hej Koniku. Trza szukać blisko siebie stety - niestety.

Ta Hej Koniku to rzut beretem ode mnie nawet na piechte tam chodzę.
Musisz poszukać w Kaliszu w końcu to nie dziura i pewnie coś jest.

W Wawie to bym ci pomógł coś konkretnego znaleźć.
Ja mam w tej fundacji stałą - cały rok a nie co chwila po lekarzach załatwić.
Jak chcesz w Wawie - zadzwoń do mnie jak w Kaliszu to nie znam niestety.

Sorki, spadam na parę godzn, do mnie fon jak by co 0-604-488-313.

Jeśli zdecydujesz się na Wawe to wydrukuj zaświadczenia ze strony fundacji Hej Koniku i pędź z nimi do lekarza pierwszego kontaktu a on cię skieruje dalej i niech ci neurolog wypisze - ja to załatwiłem 1 dzień u prywatnych lekarzy.

Pozdrawiam.

Beata 

Wysłany: 2010-03-10, 15:45   

Czy respektowane są skierowania od prywatych lekarzy ? To by bardzo ułatwiło życie .

Krzysio 

Wysłany: 2010-03-10, 16:05   

Pewnie, ja to załatwiam tak:
1. Zapisuje się prywatnie do neurologa i od razu do lek. pierwszego kontaktu - prywatnie, chwała bogu mam za darmo.
2. Ide od razu do fundacji lub tam dzwonie.

Pani Marta Woińska - koniecznie powołaj się na mnie, bardzo dobrze mnie zna, to kierowniczka tam i od razu cię zapisze. Koniecznie - 9-15 pani Marta Woińska i powołaj się na Krzyśka marude od SCA:) od razu cię zapisze:) Hipoterapia i rehabilitacja. Ona wie wsio.

Pozdrawiam, spotkajmy się na kawie, koniecznie.

Ela 

Wysłany: 2010-03-10, 16:07   

są respektowane, jak najbardziej, ale koszty nie są refundowane przez NFZ, czyli trzeba płacić za niektóre rzeczy, kak Cie prywatny skieruje gdzieś. Bo za leki to nie.

— Jan Paweł II

Ela 

Wysłany: 2010-03-10, 16:21   

Krzysio napisał/a:

spotkajmy się na kawie, koniecznie.

nmoże będzie okazja porozmawiać, jak bedzie to spotkanie w Kwietniuw Warszawie.

— Jan Paweł II

Krzysio 

Wysłany: 2010-03-10, 17:45   Dziś Dzień Chłopaka - trzeba być twardym nie miętkim

Dziś Dzień Chłopaka - trzeba być twardym nie miętkim

anna 

Wysłany: 2010-03-10, 19:39   rehabvilitacja

dzieki za odpowiedz będe szukać blizej kalisz jest dziuran chociaz to duże miasto predzej będzie w Poznaniu

Beata 

Wysłany: 2010-03-12, 14:40   

Chętnie bym z tobą Krzysiu wypiła kawę , bo lubię spotykać się z ciekawymi ludźmi , ale niestety z Leszna do W-wy trochę daleko ( jakieś 5 godz. jazdy ) . Planuję pobyt w Konstancinie , to się zgadamy . Na razie dobrze , że jest to forum . :-D

Krzysio 

Wysłany: 2010-03-12, 15:21   

Poszczekamy - zobaczymy. Byłem w Konstancinie 6 tyg. i z mojej winy jest gorzej - tak twierdzi moja żona. A lekarz mówią co innego. A ja wiem swoje. Nic to.

Pozdrawiam

Ela 

Wysłany: 2010-03-12, 16:49   

Krzysio napisał/a:
Byłem w Konstancinie 6 tyg. i z mojej winy jest gorzej - tak twierdzi moja żona.
a dlaczego ??

— Jan Paweł II

Odpowiedz do tematu