Strona Główna

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

Serdecznie zapraszamy do odwiedzenia naszej strony ataksja.org.pl
Strona Forum korzysta z plików cookies w celu realizacji usług zgodnie z Polityką Prywatności
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookies w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.

Poprzedni temat «» Następny temat
OPIS UŻYTKOWNIKA - UZUPEŁNIENIE PROFILU (SKĄD)
Autor Wiadomość
Marcus1972 

Wysłany: 2015-06-08, 10:54   OPIS UŻYTKOWNIKA - UZUPEŁNIENIE PROFILU (SKĄD)

Witam Wszystkich,

zwracam się z prośbą do wszystkich aktualnych i przyszłych użytkowników forum o uzupełnienie swojego profilu poprzez dopisanie miejscowości (SKĄD), z której dana osoba pochodzi.

Dzięki temu nie zdradzając danych osobowych, ułatwimy sobie nawzajem kontakt pomiędzy użytkownikami/chorymi oraz będziemy mogli sprawdzić m.in. jak rozkłada się członkostwo na mapie polski pod względem miejsca zamieszkania.

Adam L. 

Wysłany: 2015-06-08, 12:05   

Witam.

Możliwe, że uszło to uwadze Sz.P., http://www.ataksja.home.p...p?p=19988#19988

http://www.ataksja.home.p...p?p=19988#19988

Warto częściej bywać na forum :-) Taka rola admina, niestety :-D

Ela 

Wysłany: 2015-06-08, 12:07   

Marcin zbierał te dane, bo chciał robić mapkę,.
W internecie trudno o anonimowosć, ale wiem, że nie wszyscy chcą się ujawniać, że są chprzy, albo ze swoimi problemami.

Niech nasza droga będzie wspólna. Niech nasza modlitwa będzie pokorna. Niech nasza miłość będzie potężna. Niech nasza nadzieja będzie większa od wszystkiego, co się tej nadziei może sprzeciwiać.
— Jan Paweł II

Marcus1972 

Wysłany: 2015-06-08, 13:07   

Panie Adamie,

....nie uszło mi uwadze, jestem codziennie na forum, o ile jest sprawne technicznie, np. nie przeskakuje co chwila na j. angielski, nie można się wylogować itd.;

wiem, że niektórzy ludzie chcą być anonimowi, ale wygląd avatara to często nie jest zdjęcie danej osoby, nick również nie zdradza personaliów, dodatkowo nie sadzę że 90 % użytkowników nie chce podać miejsca zamieszkania, po prostu pominęło to podczas wypełniania swojego profilu;

wielu z nas nie ma ze sobą kontaktu np. nie ma konta na facebook-u, a chciałoby się móc skontaktować z innymi chorymi z "sąsiedztwa" chorymi na taksje, żeby porozmawiać, spotkać się, pomóc, może stworzyć regionalne grupy wsparcia itd.

i kolejna uwaga, Sz. P Adamie L. ja nie jestem administratorem forum, czy strony www naszego stowarzyszenia, aktualnie administratorem jest członek naszego stowarzyszenia P. Damian Sosnowski, to że Pan bez mojej woli i zgody namaścił mnie tym zaszczytem, to Pana sprawa, mam zasadę, nie podejmuje się rzeczy, których nie potrafię, i umiem się do tego przyznać - ja nie jestem informatykiem, Pan Damian jest.

Pan Damian wyraźnie Panu napisał, że chce "pomóc" , Pan sam zrezygnował z administrowania co nie było moją wolą;

Adam L. 

Wysłany: 2015-06-08, 14:20   

Marcus1972 napisał/a:
Panie Adamie,

....nie uszło mi uwadze, jestem codziennie na forum, o ile jest sprawne technicznie, np. nie przeskakuje co chwila na j. angielski, nie można się wylogować itd.;

Panie Marku, nie musi Pan wylogowywać się. Ustawiony jest czas danej sesji, po pewnym czas zostaje Pan automatycznie wylogowany. A co do języka angielskiego, to tego nie rozumiem.

Cytat:
i kolejna uwaga, Sz. P Adamie L. ja nie jestem administratorem forum, czy strony www naszego stowarzyszenia, aktualnie administratorem jest członek naszego stowarzyszenia P. Damian Sosnowski, to że Pan bez mojej woli i zgody namaścił mnie tym zaszczytem, to Pana sprawa, mam zasadę, nie podejmuje się rzeczy, których nie potrafię, i umiem się do tego przyznać - ja nie jestem informatykiem, Pan Damian jest.

Pan Damian wyraźnie Panu napisał, że chce "pomóc" , Pan sam zrezygnował z administrowania co nie było moją wolą;

Wie Pan, skoro Pan na prośbę Pana Damiana nakazuje mi przekazanie praw administracyjnych do strony i forum, "zrobienie go" administratorem, to jest równoznaczne z przejęciem przez nowego administratora również wszystkich obowiązków. Po przekazaniu moja rola zakończyła się. Uznałem, ze trzeba tak postąpić w tej sytuacji.
Bo jak mam to rozumieć? :

Cytat:
zamierzam pomóc w aktualizowaniu strony a także w ramach możliwości chciałbym także trochę ją przerobić.

Jakoś do tej pory dawałem sobie radę z administrowaniem strony, którą n.b postawiłem. Nie było żadnych problemów. Pracy też nie za dużo. Ja o pomoc nie prosiłem.

Równieżż forma, w jakiej żądał Pan Damian uprawnień była bardzo dziwna. Jak mogłem komuś mi nieznanemu przekazać danych "ściśle tajnych"? Nie przedstawił się.

Po pierwsze to WordPress na którym stoi nasza strona nie wymaga zbyt wielu aktualizacji. W zasadzie samo to się robi.

A przerobić?

Znaczy się mieć cała władzę nad stroną, prawda? I przerabiać. A dlaczego, coś nie tak? To warto było przedyskutować na forum, co zmienić, przerobić.
Teraz wszystko w rękach Pana Informatyka.
Do dzieła więc! :-)
Czekamy na efekty.

Z administrowania forum zrezygnowałem, ponieważ uznałem, że trzeba ustąpić, w sensie, nowe władze, nowe rządy (pozytywnym oczywiście)

Zresztą Panu Prezesowi nie odmawia się :-)

Nie jestem również członkiem Stowarzyszenia.

ps: czy ktoś zwracał się do Pana o pomoc w administrowaniu stroną i forum?
Bo ja o tym nie słyszałem.

Marcus1972 

Wysłany: 2015-06-08, 15:17   

Panie Adamie,

poprosiłem Pana Damiana o pomoc, ponieważ wiele osób mówiło mi, że strona jest nie czytelna, i jest to również moje osobiste zdanie

w momencie kiedy by Pan Damian mi odmówi, nie prosiłby go o pomoc w usprawnieniu strony

np.
tematy się zlewają (środkowa kolumna)

w fotogalerii jest tylko spotkanie z walnego w 2011 roku

zakładka "najnowsze wpisy" obejmuje wpisy aż z 2012 roku

a zakładka "archiwum artykułów"" wpisy z maja 2015

nie ma zakładki np. "do pobrania' - z deklaracją członkowską , wiem że jest link w tekście "członkostwo", gdzie jest na czerwono zaznaczony tekst, ale wiele osób nie jest informatykami i takiego zaznaczenia nie rozumie

w zakładce "możesz pomóc" nie ma żadnego linka strony gdzie można by było wypełnić PIT , w którym od razu są wpisane dane naszego stowarzyszenia np. http://www.e-pity.pl/prog...nline0000226419

dodatkowo link do strony "FaniMani" https://fanimani.pl/wspieram/?keywords=ataksja&model=organization

itd.

generalnie chciałby żeby strona była intuicyjna, nie trzeba było szukać istotnych danych

Adam L. 

Wysłany: 2015-06-08, 15:19   

Panie Marku, pełna zgoda!

Marcus1972 napisał/a:
Panie Adamie,

poprosiłem Pana Damiana o pomoc, ponieważ wiele osób mówiło mi, że strona jest nie czytelna, i jest to również moje osobiste zdanie

Szkoda tylko, że nie poinformował mnie Pan o tym, że jest nieczytelna.

Proszę działać.

Powodzenia :-)

franek 
Administrator

Wysłany: 2015-06-09, 07:55   

Proponuję temat zamknąć. Każdy ma swoje zdanie i to jest prawo. Słyszałem też głosy o naszej stronie że jest bardzo fajna. Jak widać oponie były różne.

A w sprawie administrowania to układ "zero-jedynkowy" Jest (chyba) najlepszy. Jednoosobowa odpowiedzialność zawsze jest wskazana. Mnie było łatwiej jak był Adam - i za pomoc bardzo Mu dziękuję.

Pozdrawiam
Franciszek Gajek

Ela 

Wysłany: 2015-06-09, 10:33   

wedle życzenia - zamykam. W sprawach informatycznych jako tako sobie radzę na Forum. Jak nie było Adama, kilka lat Foru też istniało. W razie czego Adam pewnie pomoże na Forum.

Niech nasza droga będzie wspólna. Niech nasza modlitwa będzie pokorna. Niech nasza miłość będzie potężna. Niech nasza nadzieja będzie większa od wszystkiego, co się tej nadziei może sprzeciwiać.
— Jan Paweł II

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi