Serdecznie zapraszamy do
odwiedzenia naszej strony ataksja.org.pl Strona
Forum korzysta z plików cookies w celu realizacji usług
zgodnie z Polityką
Prywatności Możesz określić
warunki przechowywania lub dostępu do cookies w Twojej przeglądarce lub
konfiguracji usługi.
Marcus1972
Wysłany: 2015-06-08, 10:54 OPIS UŻYTKOWNIKA - UZUPEŁNIENIE PROFILU (SKĄD)
Witam Wszystkich,
zwracam się z prośbą do wszystkich aktualnych i przyszłych użytkowników forum o uzupełnienie swojego profilu poprzez dopisanie miejscowości (SKĄD), z której dana osoba pochodzi.
Dzięki temu nie zdradzając danych osobowych, ułatwimy sobie nawzajem kontakt pomiędzy użytkownikami/chorymi oraz będziemy mogli sprawdzić m.in. jak rozkłada się członkostwo na mapie polski pod względem miejsca zamieszkania.
Adam L.
Wysłany: 2015-06-08, 12:07
Marcin zbierał te dane, bo chciał robić mapkę,.
W internecie trudno o anonimowosć, ale wiem, że nie wszyscy chcą się ujawniać, że są chprzy, albo ze swoimi problemami.
_________________ Ela
Niech nasza droga będzie wspólna. Niech nasza modlitwa będzie pokorna. Niech nasza miłość będzie potężna. Niech nasza nadzieja będzie większa od wszystkiego, co się tej nadziei może sprzeciwiać.
— Jan Paweł II
Marcus1972
Wysłany: 2015-06-08, 13:07
Panie Adamie,
....nie uszło mi uwadze, jestem codziennie na forum, o ile jest sprawne technicznie, np. nie przeskakuje co chwila na j. angielski, nie można się wylogować itd.;
wiem, że niektórzy ludzie chcą być anonimowi, ale wygląd avatara to często nie jest zdjęcie danej osoby, nick również nie zdradza personaliów, dodatkowo nie sadzę że 90 % użytkowników nie chce podać miejsca zamieszkania, po prostu pominęło to podczas wypełniania swojego profilu;
wielu z nas nie ma ze sobą kontaktu np. nie ma konta na facebook-u, a chciałoby się móc skontaktować z innymi chorymi z "sąsiedztwa" chorymi na taksje, żeby porozmawiać, spotkać się, pomóc, może stworzyć regionalne grupy wsparcia itd.
i kolejna uwaga, Sz. P Adamie L. ja nie jestem administratorem forum, czy strony www naszego stowarzyszenia, aktualnie administratorem jest członek naszego stowarzyszenia P. Damian Sosnowski, to że Pan bez mojej woli i zgody namaścił mnie tym zaszczytem, to Pana sprawa, mam zasadę, nie podejmuje się rzeczy, których nie potrafię, i umiem się do tego przyznać - ja nie jestem informatykiem, Pan Damian jest.
Pan Damian wyraźnie Panu napisał, że chce "pomóc" , Pan sam zrezygnował z administrowania co nie było moją wolą;
Adam L.
Wysłany: 2015-06-08, 14:20
Marcus1972 napisał/a:
Panie Adamie,
....nie uszło mi uwadze, jestem codziennie na forum, o ile jest sprawne technicznie, np. nie przeskakuje co chwila na j. angielski, nie można się wylogować itd.;
Panie Marku, nie musi Pan wylogowywać się. Ustawiony jest czas danej sesji, po pewnym czas zostaje Pan automatycznie wylogowany. A co do języka angielskiego, to tego nie rozumiem.
Cytat:
i kolejna uwaga, Sz. P Adamie L. ja nie jestem administratorem forum, czy strony www naszego stowarzyszenia, aktualnie administratorem jest członek naszego stowarzyszenia P. Damian Sosnowski, to że Pan bez mojej woli i zgody namaścił mnie tym zaszczytem, to Pana sprawa, mam zasadę, nie podejmuje się rzeczy, których nie potrafię, i umiem się do tego przyznać - ja nie jestem informatykiem, Pan Damian jest.
Pan Damian wyraźnie Panu napisał, że chce "pomóc" , Pan sam zrezygnował z administrowania co nie było moją wolą;
Wie Pan, skoro Pan na prośbę Pana Damiana nakazuje mi przekazanie praw administracyjnych do strony i forum, "zrobienie go" administratorem, to jest równoznaczne z przejęciem przez nowego administratora również wszystkich obowiązków. Po przekazaniu moja rola zakończyła się. Uznałem, ze trzeba tak postąpić w tej sytuacji.
Bo jak mam to rozumieć? :
Cytat:
zamierzam pomóc w aktualizowaniu strony a także w ramach możliwości chciałbym także trochę ją przerobić.
Jakoś do tej pory dawałem sobie radę z administrowaniem strony, którą n.b postawiłem. Nie było żadnych problemów. Pracy też nie za dużo. Ja o pomoc nie prosiłem.
Równieżż forma, w jakiej żądał Pan Damian uprawnień była bardzo dziwna. Jak mogłem komuś mi nieznanemu przekazać danych "ściśle tajnych"? Nie przedstawił się.
Po pierwsze to WordPress na którym stoi nasza strona nie wymaga zbyt wielu aktualizacji. W zasadzie samo to się robi.
A przerobić?
Znaczy się mieć cała władzę nad stroną, prawda? I przerabiać. A dlaczego, coś nie tak? To warto było przedyskutować na forum, co zmienić, przerobić.
Teraz wszystko w rękach Pana Informatyka.
Do dzieła więc!
Czekamy na efekty.
Z administrowania forum zrezygnowałem, ponieważ uznałem, że trzeba ustąpić, w sensie, nowe władze, nowe rządy (pozytywnym oczywiście)
Zresztą Panu Prezesowi nie odmawia się
Nie jestem również członkiem Stowarzyszenia.
ps: czy ktoś zwracał się do Pana o pomoc w administrowaniu stroną i forum?
Bo ja o tym nie słyszałem.
Marcus1972
Wysłany: 2015-06-08, 15:17
Panie Adamie,
poprosiłem Pana Damiana o pomoc, ponieważ wiele osób mówiło mi, że strona jest nie czytelna, i jest to również moje osobiste zdanie
w momencie kiedy by Pan Damian mi odmówi, nie prosiłby go o pomoc w usprawnieniu strony
np.
tematy się zlewają (środkowa kolumna)
w fotogalerii jest tylko spotkanie z walnego w 2011 roku
zakładka "najnowsze wpisy" obejmuje wpisy aż z 2012 roku
a zakładka "archiwum artykułów"" wpisy z maja 2015
nie ma zakładki np. "do pobrania' - z deklaracją członkowską , wiem że jest link w tekście "członkostwo", gdzie jest na czerwono zaznaczony tekst, ale wiele osób nie jest informatykami i takiego zaznaczenia nie rozumie
w zakładce "możesz pomóc" nie ma żadnego linka strony gdzie można by było wypełnić PIT , w którym od razu są wpisane dane naszego stowarzyszenia np. http://www.e-pity.pl/prog...nline0000226419
Proponuję temat zamknąć. Każdy ma swoje zdanie i to jest prawo. Słyszałem też głosy o naszej stronie że jest bardzo fajna. Jak widać oponie były różne.
A w sprawie administrowania to układ "zero-jedynkowy" Jest (chyba) najlepszy. Jednoosobowa odpowiedzialność zawsze jest wskazana. Mnie było łatwiej jak był Adam - i za pomoc bardzo Mu dziękuję.
_________________ "Życie nie po to jest by tylko brać"
Wysłany: 2015-06-09, 10:33
wedle życzenia - zamykam. W sprawach informatycznych jako tako sobie radzę na Forum. Jak nie było Adama, kilka lat Foru też istniało. W razie czego Adam pewnie pomoże na Forum.
_________________ Ela
Niech nasza droga będzie wspólna. Niech nasza modlitwa będzie pokorna. Niech nasza miłość będzie potężna. Niech nasza nadzieja będzie większa od wszystkiego, co się tej nadziei może sprzeciwiać.
— Jan Paweł II
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum