Serdecznie zapraszamy do
odwiedzenia naszej strony ataksja.org.pl Strona
Forum korzysta z plików cookies w celu realizacji usług
zgodnie z Polityką
Prywatności Możesz określić
warunki przechowywania lub dostępu do cookies w Twojej przeglądarce lub
konfiguracji usługi.
Wysłany: 2014-10-20, 09:50 Ocena Turnusu w dniach 05-18.10.2014
(To wyłącznie moja ocena) - Inne oceny mile widziane
Przyjechaliśmy w niedzielę (to znakomity pomysł) byliśmy u lekarza, zapisał Nam zabiegi i od poniedziałku mogliśmy zaczynać (bez straty czasu – ekstra!). Każdy miał zabiegi wg własnych potrzeb – ja nie miałem np PNF, ale to ze względu na dyskopatię). Kto chciał mógł po kilku zabiegach u lekarza zmienić swoje zabiegi (ja np. wybrałem jazdę cyklometrem w miejsce „prądów”)
Jednak (nie tylko mojej ocenie) najlepszą rehabilitacją był BASEN (przy okazji dzięki Romkowi za pomoc dla mnie na Basenie). Jedzenie było dobre. Trochę problemów było jednego dnia z pielęgniarkami (chyba powinny lepiej znać naszą chorobę). Jednak ogólna ocena ich pracy jest wysoka. 14 dni zleciało szybko. Dopiero przyjechaliśmy a już trzeba było wyjeżdżać Miałem jeszcze 10.10.2014 uroczyste urodziny (był tort) – miła niespodzianka, za którą jeszcze raz dziękuję. Moja ocena ogólna – jest bardzo wysoka.
Szczególnie dziękuję Romkowi – On był świetnym Kierownikiem i znakomitym opiekunem chorych, – mimo, że musiał także opiekować się Krysią – swoją żoną.
Wysłany: 2014-10-20, 17:49 Re: Ocena Turnusu w dniach 05-18.10.2014
franek napisał/a:
(To wyłącznie moja ocena) - Inne oceny mile widziane
Przyjechaliśmy w niedzielę (to znakomity pomysł) byliśmy u lekarza, zapisał Nam zabiegi i od poniedziałku mogliśmy zaczynać (bez straty czasu – ekstra!). Każdy miał zabiegi wg własnych potrzeb – ja nie miałem np PNF, ale to ze względu na dyskopatię). Kto chciał mógł po kilku zabiegach u lekarza zmienić swoje zabiegi (ja np. wybrałem jazdę cyklometrem w miejsce „prądów”)
Jednak (nie tylko mojej ocenie) najlepszą rehabilitacją był BASEN (przy okazji dzięki Romkowi za pomoc dla mnie na Basenie). Jedzenie było dobre. Trochę problemów było jednego dnia z pielęgniarkami (chyba powinny lepiej znać naszą chorobę). Jednak ogólna ocena ich pracy jest wysoka. 14 dni zleciało szybko. Dopiero przyjechaliśmy a już trzeba było wyjeżdżać Miałem jeszcze 10.10.2014 uroczyste urodziny (był tort) – miła niespodzianka, za którą jeszcze raz dziękuję. Moja ocena ogólna – jest bardzo wysoka.
Szczególnie dziękuję Romkowi – On był świetnym Kierownikiem i znakomitym opiekunem chorych, – mimo, że musiał także opiekować się Krysią – swoją żoną.
Zajęcia , rehabilitacja są bardzo pomocne i każdy dostaje to co dla niego w chwili obecnej potrzebne.
Logopeda-Pani z wielkim sercem, wkładająca tyle pracy aby nam pomóc, nie zaprzepaście tego wielka szkoda, każdy wie jak było na początku , a jak teraz mówicie.
Psycholog-Pani z wielkim oddaniem, słuchająca i chcąca Wam pomóc w trudnych chwilach i jak nad nimi panować.
PNF-Iza i Łukasz-wkładali masę pracy w Waszą rehabilitację- nie spocznijcie na laurach, nie uważajcie ,że kilka godz rehabilitacji Wam wystarczy do następnego turnusu, skoro sami nie będziecie nad sobą pracować ,nikt za Was tego nie zrobi.
Basen to dopiero rewelacja połączenie suchego PNF i mokrego basenu to dopiero rewelacja.
Na koniec tylko praca nad sobą prowadzi do jako takiej stabilizacji ,osoby które były ze mną wiedzą, że mogę być przykładem
Kłaniam się i pozdrawiam.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum