|
Turnus Rehabilitacyjny w Aleksandrowie Kujawskim 05-06/2016 |
| Autor |
Wiadomość |
Marcus1972
|
Wysłany: 2015-11-06, 11:52 Turnus Rehabilitacyjny w Aleksandrowie Kujawskim 05-06/2016
|
|
|
Witam Państwa,
Stowarzyszenie Rodzin z Ataksją Rdzeniowo-Móżdżkową z siedzibą w Warszawie organizuje 14-dniowy turnus rehabilitacyjny w Kolejowym Szpitalu Uzdrowiskowym w Aleksandrowie Kujawskim http://kolejowyszpitaluzdrowiskowy.pl/
Specyfikacja turnusu:
Pakiet usług
- Zakwaterowanie wg wybranego standardu pokoi.
- Całodzienne wyżywienie, w tym zlecone przez lekarza diety.
- Całodobowa opieka lekarsko-pielęgniarska.
- 6 zabiegów dziennie wg przepisu lekarskiego ( od poniedziałku do soboty, z wyłączeniem dnia przyjazdu i wyjazdu oraz dni świątecznych ) - w tym PNF
- Terapia zajęciowa
- Zajęcia grupowe z psychologiem
- Zajęcia grupowe z logopedą
- Zajęcia na basenie – dla chętnych w godzinach popołudniowych (basen będzie dla Państwa udostępniony 2 razy dziennie - niezależnie od zleconych zabiegów).
- Dodatkowe atrakcje tj. ognisko z pieczoną kiełbaską wliczone jest w cenę pobytu.
- Podczas turnusu odbędzie się Walne zebranie członków Stowarzyszenia Rodzin z Ataksją Rdzeniowo-Móżdżkową z siedzibą w Warszawie
Termin turnusu: miesiąc 05-06/2016 (ze względów technicznych, ostateczna data rozpoczęcia i zakończenia turnusu zostanie podana w późniejszym terminie, będzie to jednak na pewno miesiąc maj lub czerwiec , ewentualnie przełom tych miesięcy)
Koszt turnusu dla członka Stowarzyszenia 600,00 PLN, pozostałą kwotę pokrywa Stowarzyszenie.
Termin zgłaszania kandydatur to 28 grudzień 2015 !!!
Zgłoszenia proszę wysyłać na 2 adresy e-mail łącznie tj.:
marcus72@poczta.fm
gajekfranciszek@gmail.com
Alternatywnie dla osób nie posiadających dostępu do komputera, lub nie mogących wysłać wiadomości e-mail, wyjątkowo w uzasadnionych wypadkach, proszę o potwierdzanie swojego uczestnictwa telefonicznie, a następnie za pośrednictwem operatora pocztowego np. Poczta Polska wysłanie wszystkich danych/informacji w formie papierowej
tel.: 600 826 171
adres:
Stowarzyszenie Rodzin z Ataksją Rdzeniowo- Móżdżkową
Marek Boniuszko
Ul. Skarbka 71 i / 30
81-097 Gdynia
Wraz ze zgłoszeniem proszę o podanie danych:
Data (rok) wstąpienie do Stowarzyszenia
Ilość turnusów organizowanych przez Stowarzyszenie, w których dana osoba uczestniczyła (nie dotyczy pełnopłatnych ).
Data (rok) ostatniego turnusu w którym dana osoba uczestniczyła (nie dotyczy pełnopłatnych).
Informacje, czy osoba wymaga opieki podczas turnusu tj. dana osoba jest samodzielna, czy jest niesamodzielna - i przyjedzie na turnus z opiekunem (osoba niesamodzielna pozostawiona świadomie przez opiekuna będzie odsyłana do miejsca zamieszkania na koszt opiekuna oraz obciążona kosztami 100% ceny turnusu - jak osoba pełnopłatna).
Informacje, czy osoba porusza się samodzielnie , przy pomocy kuli łokciowej , chodzika, wózka inwalidzkiego - niezbędne w celu doboru odpowiedniego pokoju.
Dodatkowym warunkiem jest niezaleganie ze składkami członkowskimi za lata wcześniejsze, rok 2015 i 2016 (wpłata składki za rok 2106 zostanie dokonana w miesiącu styczeń 2016 na konto Stowarzyszenia).
Stowarzyszenie na czas turnusu dokona ubezpieczenia uczestników turnusu w wy branym przez siebie towarzystwie ubezpieczeniowym.
Proszę o zabranie ze sobą aktualnego orzeczenia o stopniu niepełnosprawności (kopia)
Wpłatę 600,00 PLN należy dokonać na konto Stowarzyszenia do dnia 28 grudnia 2015r. , w tytule bezwzględnie należy wpisać: „DAROWIZNA NA CELE STATUTOWE, + imię , nazwisko, miejscowość, PESEL”
na konto bankowe Stowarzyszenia w:
ING Bank Śląski S.A. Oddział w Warszawie
Numer konta : 12 1050 1025 1000 0022 9293 4276 |
|
|
|
 |
LordDino
|
Wysłany: 2015-11-07, 23:15
|
|
|
| A kwota bez dofinansowania? I czy przyjmują tam na NFZ? |
|
|
|
 |
anelka
|
Wysłany: 2015-11-08, 12:48
|
|
|
| No właśnie ile kosztuje bez bycia członkinią stowarzyszenia? |
|
|
|
 |
Marcus1972
|
Wysłany: 2015-11-09, 10:23
|
|
|
Witam,
1. oczywiście że KSU przyjmuje na NFZ, podałem link do strony KSU w AK, ale z tego co wiem to okres oczekiwania to kilka lat
2. jako pełnopłatny 100% poza Stowarzyszeniem - proszę o bezpośredni kontakt z KSU
3. turnus jest organizowany dla członków Stowarzyszenia, podczas turnusu odbędzie się Walne Zgromadzenie Członków Stowarzyszenia , oczywiście można się zapisać do Stowarzyszenia, wypełnić deklaracje dostępną na oficjalnej stronie www Stowarzyszenia , dokonać stosownych opłat na konto bankowe tj. wpisowe - 10 PLN, składka członkowska za 2015 rok - 40,00 PLN i zgłosić swoją kandydaturę na turnus w 2016 roku
Brane pod uwagę jest: staż członkowski, niezaleganie ze składkami, a ze względu na ograniczone zasoby finansowe, udział w turnusie jest rotacyjny , tzn. pierwszeństwo mają te osoby które nie były, były dawno, mało razy, maja długi staż członkowski itd.
W przypadku wolnym miejsc istnieje możliwości, że zakwalifikują się osoby, które wstąpiły do Stowarzyszenia np. w 2015 roku, były już takie przypadki podczas wcześniejszych turnusów
Z oczywistych przyczyn nie mogę podać na forum, do publicznej wiadomości kwoty jaka Stowarzyszenie wynegocjowało z KSU za turnus dla Stowarzyszenie , nie możemy ujawniać umowy, szczególnie kwoty za osobę, pozostałe informacje są zamieszczone tj. np. liczba zabiegów |
|
|
|
 |
LordDino
|
Wysłany: 2015-11-11, 19:45
|
|
|
| Z tego postu dowiedziałem się o tym, że można wstąpić do stowarzyszenia całkiem dobre, zapiszę się. |
|
|
|
 |
Ela

|
Wysłany: 2015-11-11, 20:11
|
|
|
| Zapisz się, im nas więcej tym lepiej dla nas wszystkich i dla Ciebie też |
_________________ Ela
Niech nasza droga będzie wspólna. Niech nasza modlitwa będzie pokorna. Niech nasza miłość będzie potężna. Niech nasza nadzieja będzie większa od wszystkiego, co się tej nadziei może sprzeciwiać.
— Jan Paweł II |
|
|
|
 |
Marcus1972
|
Wysłany: 2015-11-12, 10:34
|
|
|
"Brane pod uwagę jest: staż członkowski, niezaleganie ze składkami, a ze względu na ograniczone zasoby finansowe, udział w turnusie jest rotacyjny , tzn. pierwszeństwo mają te osoby które nie były, były dawno, mało razy, maja długi staż członkowski itd."
To ze ktoś wpadnie na pomysł, że się celowo zapisze do Stowarzyszenia żeby tylko móc skorzystać z dofinansowania Stowarzyszenia i za 600 pln pojedzie na turnus rehabilitacyjny, nie jest jednoznaczne, napisałem jw. jaka jest m.in. weryfikacja kandydatur, jednakże wcale nie jest powiedziana, że nowy członek Stowarzyszenia, który w 2015 przystąpi do Stowarzyszenia nie pojedzie na organizowany aktualnie turnus, wszystko jest uzależnione od liczby chętnych .... |
|
|
|
 |
Marcus1972
|
Wysłany: 2015-11-12, 10:34
|
|
|
"Brane pod uwagę jest: staż członkowski, niezaleganie ze składkami, a ze względu na ograniczone zasoby finansowe, udział w turnusie jest rotacyjny , tzn. pierwszeństwo mają te osoby które nie były, były dawno, mało razy, maja długi staż członkowski itd."
To ze ktoś wpadnie na pomysł, że się celowo zapisze do Stowarzyszenia żeby tylko móc skorzystać z dofinansowania Stowarzyszenia i za 600 pln pojedzie na turnus rehabilitacyjny, nie jest jednoznaczne, napisałem jw. jaka jest m.in. weryfikacja kandydatur, jednakże wcale nie jest powiedziana, że nowy członek Stowarzyszenia, który w 2015 przystąpi do Stowarzyszenia nie pojedzie na organizowany aktualnie turnus, wszystko jest uzależnione od liczby chętnych .... |
|
|
|
 |
Ela

|
Wysłany: 2015-11-12, 11:40
|
|
|
Lepej się i tak wczesniej zapisać, bo staż leci.
Wydaje mi się też, że jesli można, o lepszy czerwiec. J mam komunię wnuczki w maju i pewnie więcej takich osób będzie.
Jesli mozna, to negocjuj Marku, także termin czerwcowy na Walne przynajmniej. |
_________________ Ela
Niech nasza droga będzie wspólna. Niech nasza modlitwa będzie pokorna. Niech nasza miłość będzie potężna. Niech nasza nadzieja będzie większa od wszystkiego, co się tej nadziei może sprzeciwiać.
— Jan Paweł II |
|
|
|
 |
LordDino
|
Wysłany: 2015-11-12, 18:13
|
|
|
| O ukazuje się, że POLSKIE myślenie jest wszędzie tak zapiszę się tylko dla korzyści, jakie to małostkowe ale czego się można spodziewać. W tym momencie chciałbym się zapisać, a nawet nie chciałem składać prośby. Ale skutecznie mi to zostało wybite z głowy. Jeszcze mnie stać na rehabilitację bez łaski. POZDRAWIAM. |
|
|
|
 |
katarzynab_81

|
Wysłany: 2015-11-12, 22:14
|
|
|
| Marek nie miał nic złego na myśli !!!!! ludzie są różni nie bierz wszystkiego tak do siebie |
_________________ KAŚKA |
|
|
|
 |
katarzynab_81

|
Wysłany: 2015-11-12, 22:16
|
|
|
| poprostu były takie przypadki i teraz jesteśmy ostrożni |
|
|
|
 |
LordDino
|
Wysłany: 2015-11-12, 22:40
|
|
|
Poza tym zobaczcie moją datę dołączenia do forum i jak bym wtedy wiedział, że można się do stowarzyszenia dołączyć to bym to zrobił ale nie wiedziałem nikt o tym nie wspominał. Ale wystarczy zabronić "młodym" się zgłaszać i po problemie. Po co to roztrząsać???? Człowiek nie jest tępy i się rozumie niektóre wypowiedzi. Zaoszczędzasz ok. 600 zł. nie jest to kwota straszna i za nią nie mam zamiaru robić z siebie głupka.
W tym momencie oświadczam i gwarantuje, że jeśli się zapiszę to nie będę korzystał z żadnych przywilejów. |
|
|
|
 |
Ela

|
Wysłany: 2015-11-13, 07:20
|
|
|
Forum nie jest oficjalną stroną Stowarzyszenia, nie służy werbowaniu członków Stowarzyszenia, tylko pomocy ludziom zmagającym się z ataksją.
Na stronie natomiast są jasne zasady wstępowania do do Stowarzyszenia, także jego statut, który warto przeczytać.
Z Forum, od czasu założenia konta, nie raz mogłes dowiedzieć się o Stowarzyszeniu i o turnusach.
Marek pewnie chciał tylko przyponieć jakie są zasady turnusu. Forum czytasz nie tylko Ty, ostatnio kilka osób się zapisało do Stowarzyszenia. Nie chcielibysmy, by ktos był zawiedziony, że jest członkiem, a nie może jechać na turnus.
----
Z różnych motywów wstępuje się do Stowarzyszenia. ożna też wstąpić, by było nas wiecej, łatwiej z wieloma sprawami. |
_________________ Ela
— Jan Paweł II |
|
|
|
 |
Dorota75

|
Wysłany: 2015-11-13, 10:25
|
|
|
| LordDino napisał/a: | Poza tym zobaczcie moją datę dołączenia do forum i jak bym wtedy wiedział, że można się do stowarzyszenia dołączyć to bym to zrobił ale nie wiedziałem nikt o tym nie wspominał. Ale wystarczy zabronić "młodym" się zgłaszać i po problemie. Po co to roztrząsać???? Człowiek nie jest tępy i się rozumie niektóre wypowiedzi. Zaoszczędzasz ok. 600 zł. nie jest to kwota straszna i za nią nie mam zamiaru robić z siebie głupka.
W tym momencie oświadczam i gwarantuje, że jeśli się zapiszę to nie będę korzystał z żadnych przywilejów. |
Hhahhah,
Dobre. Jak będziesz miał tysiaka renty i będziesz mnusiał z tego utrzymać dom, rodzinę itp. itd. to bedziesz inaczej śpiewał . A na razie to nie nazywaj Nas głupkami !!! |
_________________ Pozdrawiam,
Dorota
"Dum Spiro Spero" |
|
|
|
 |
Dorota75

|
Wysłany: 2015-11-13, 10:37
|
|
|
| LordDino napisał/a: | | O ukazuje się, że POLSKIE myślenie jest wszędzie tak zapiszę się tylko dla korzyści, jakie to małostkowe ale czego się można spodziewać. W tym momencie chciałbym się zapisać, a nawet nie chciałem składać prośby. Ale skutecznie mi to zostało wybite z głowy. Jeszcze mnie stać na rehabilitację bez łaski. POZDRAWIAM. |
A mnie nie stać i będę korzystać z każdej okazji i nie widzę w tym nic złego . |
Dorota
"Dum Spiro Spero" |
|
|
|
 |
LordDino
|
Wysłany: 2015-11-13, 16:09
|
|
|
| Mam tysiaka renty i nie płaczę nad swoim losem. I widzę, że brak niektórym obiektywizmu szkoda. |
|
|
|
 |
Dorota75

|
Wysłany: 2015-11-13, 16:49
|
|
|
| LordDino napisał/a: | | Mam tysiaka renty i nie płaczę nad swoim losem. I widzę, że brak niektórym obiektywizmu szkoda. |
Ja też nie płaczę a na brak obiektywizmu nie narzekam. A tak apropops to na co Ci ta renta wystarcza ?? Sprzedaj mi patent , bo może ja roz\rzutna jestem - hmmmmm |
Dorota
"Dum Spiro Spero" |
|
|
|
 |
Ela

|
Wysłany: 2015-11-13, 17:37
|
|
|
| Masz jeszcze Wiktorię na utrzymaniu |
_________________ Ela
— Jan Paweł II |
|
|
|
 |
Dorota75

|
Wysłany: 2015-11-13, 17:47
|
|
|
| Ela napisał/a: | | Masz jeszcze Wiktorię na utrzymaniu |
Mam ,
Już mi brak słów na to wszystko . Mam Wiktorię , mam dom i miliony innych zobowiązań . Nie będę tu narzekać i biadolić . A Ci co mają rodziny i są w podobnej sytuacji wiedzą jak jest . Trudno , sytuacja niepełnosprawnych w Polsce woła o pomstę do Nieba . Nie starcz na podstawowe rzeczy a gdzie reszta ? Rehabilitacja np. żeby utrzymać się jak najdłużej w formie. |
Dorota
"Dum Spiro Spero" |
|
|
|
 |
LordDino
|
Wysłany: 2015-11-13, 17:52
|
|
|
Nie powiedziałem, że starcza tylko, że nie narzekam to różnica.
A bądźmy obiektywni.
Jak to zabrzmiało, tak jakby pojawił się u was chłopaczek i był spryciarzem i chciał naciągać stowarzyszenie. A tylko stwierdziłem, że chciałem się zapisać nawet nie wspomniałem mojej kandydatury. A tu niektórych boli.
I na koniec chcę stwierdzić, że kończę moje wypowiedzi w tym temacie. |
|
|
|
 |
Dorota75

|
Wysłany: 2015-11-13, 17:55
|
|
|
| LordDino napisał/a: | Nie powiedziałem, że starcza tylko, że nie narzekam to różnica.
A bądźmy obiektywni.
Jak to zabrzmiało, tak jakby pojawił się u was chłopaczek i był spryciarzem i chciał naciągać stowarzyszenie. A tylko stwierdziłem, że chciałem się zapisać nawet nie wspomniałem mojej kandydatury. A tu niektórych boli.
TAK JEST!!!
POZDRAWIAM !!! |
Dorota
"Dum Spiro Spero" |
|
|
|
 |
stasia21
|
Wysłany: 2015-11-13, 20:16
|
|
|
| LordDino napisał/a: | Poza tym zobaczcie moją datę dołączenia do forum i jak bym wtedy wiedział, że można się do stowarzyszenia dołączyć to bym to zrobił ale nie wiedziałem nikt o tym nie wspominał. Ale wystarczy zabronić "młodym" się zgłaszać i po problemie. Po co to roztrząsać???? Człowiek nie jest tępy i się rozumie niektóre wypowiedzi. Zaoszczędzasz ok. 600 zł. nie jest to kwota straszna i za nią nie mam zamiaru robić z siebie głupka.
Witam.
Chyb trochę przesadzasz w tym wpisie ,. Forum służy głównie do rozmowy, dyskusji, i nie wszystkie informacje mają tu miejsce. Informacje dotyczące członkowstwa znajdują się na głównej stronie stowarzyszenia www.ataksja.org.pl ,zakładka na czerwonym pasku " członkowstwo" oraz inne zakładki dotyczące Stowarzyszenia. Przed zapisaniem się zapoznaj z obowiązkami i prawami członka stowarzyszenia ,i podejmij decyzję.
Nikt Ci nie zabrania zapisać się do stowarzyszenia, tylko trzeba mieć chęci.
Na forum zawsze są informacje o walnych zebraniach, mogłeś przyjechać i też się zapisać.
Członkami stowarzyszenia są osoby , które nie tylko opłacają roczną składkę ale angażują się w jego funkcjonowanie oczywiście charytatywnie.
To że dla Ciebie 600zł to niestraszna kwota przy dochodach jak piszesz1000zł ,to tylko się cieszyć . |
|
|
|
 |
stasia21
|
Wysłany: 2015-11-13, 20:26
|
|
|
| Dorota75 napisał/a: | | LordDino napisał/a: | Nie powiedziałem, że starcza tylko, że nie narzekam to różnica.
A bądźmy obiektywni.
Chcesz to się zapisuje ,nie chcesz to nie zapisuje ,nie ma przymusu,to Twój wybór.
TAK JEST!!!
POZDRAWIAM !!! |
A |
|
|
|
 |
stasia21
|
Wysłany: 2015-11-13, 20:39
|
|
|
| Dorotko przepraszam ,dokleiłam się do Twojej odpowiedzi 😠 |
|
|
|
 |
Dorota75

|
Wysłany: 2015-11-13, 21:20
|
|
|
| stasia21 napisał/a: | | Dorotko przepraszam ,dokleiłam się do Twojej odpowiedzi 😠 |
Jasne, spoko
Nic się nie stało |
Dorota
"Dum Spiro Spero" |
|
|
|
 |
KuKsU
|
Wysłany: 2016-01-07, 10:57
|
|
|
| a w temacie... znany jest może dokładny termin? |
|
|
|
 |
Ela

|
Wysłany: 2016-01-07, 13:36
|
|
|
| Zapytaj Pezesa - mailowo najlepiej, na Forum rzadko zagląda |
_________________ Ela
— Jan Paweł II |
|
|
|
 |
Dorota75

|
Wysłany: 2016-01-07, 18:29
|
|
|
| KuKsU napisał/a: | | a w temacie... znany jest może dokładny termin? |
Albo może masz fejsa ?? Tam możesz. |
Dorota
"Dum Spiro Spero" |
|
|
|
 |
Marcus1972
|
Wysłany: 2016-01-10, 17:31
|
|
|
prawdopodobnie turnus zacznie się od dnia 29.05.2016 (niedziela)- ostatni weekend maja 2016
natomiast walne odbędzie się w kolejnym weekendzie, już w czerwcu 2016
ale to prawdopodobnie - ostatecznie terminy będę znał w kwietniu 2016, ponieważ do końca 31.03.2016 mamy wspólnie z KSU ustalić ostateczny termin turnusu, ilość osób itd. |
|
|
|
 |
katarzynab_81

|
Wysłany: 2016-01-11, 17:12
|
|
|
| KuKsU napisał/a: | | a w temacie... znany jest może dokładny termin? | aga też jedziesz????????????????? super fajnie |
|
|
|
 |
KuKsU
|
Wysłany: 2016-01-21, 19:20
|
|
|
Też się cieszę, że Was wszystkich zobaczę
W pracy w ostatni weekend maja robimy duży Festiwal, raczej nie bierze się wtedy wolnego. Planuję być na ostatnim koncercie do 15, 29 maja i później mogę dojechać wszędzie |
|
|
|
 |
Marcus1972
|
Wysłany: 2016-01-26, 22:08
|
|
|
Uwaga!!!
Potwierdzam datę rozpoczęcia turnusu rehabilitacyjnego w KSU w Aleksandrowie Kujawskim 29.05.2016
Osoby, które się zakwalifikowały, proszone są o zabranie ze sobą kopii aktualnego orzeczenia o przyznanym stopniu niepełnosprawności. |
|
|
|
 |
Marcus1972
|
Wysłany: 2016-01-27, 09:45
|
|
|
Nie mogę zamieścić listy osób zalegajacych ze składkami za lata poprzednie i osób, ktore nie opłaciły składki za 2016 rok . Proponuje samemu przypomnieć sobie czy opłacałem/am składki w latach poprzednich czy też nie, przeszukać historie swojego rachunku bankowego, poszukać Kp - jeżeli wpłacałem/am na walnym , w ostateczności napisac lub zadzwinić do mnie - mam wyciagi bankowe za lata 2012-2016 i zrobione zestawienie opłaconych składek
warunek braku zalegania ze składkami za lata poprzednie był wymieniony jako jedno z kryterium wyjazdu na turnus wraz z opłaceniem w styczniu składki za 2016 |
|
|
|
 |
franek
Administrator

|
Wysłany: 2016-01-27, 11:28
|
|
|
| Marcus1972 napisał/a: |
warunek braku zalegania ze składkami za lata poprzednie był wymieniony jako jedno z kryterium wyjazdu na turnus wraz z opłaceniem w styczniu składki za 2016 |
Ludzie wpłacili po 600 zł a zaległe składki to najwyżej 100 zł może ewentualnie wezwać tych co zalegają ? |
_________________ "Życie nie po to jest by tylko brać"
Pozdrawiam
Franciszek Gajek |
|
|
|
 |
Marcus1972
|
Wysłany: 2016-01-27, 11:39
|
|
|
Franku,
Właśnie to robię, informuje na Facebook-u , na Forum Stowarzyszenia, jak ktoś nie pamięta czy wpłacił wykonuje telefon lub mail do mnie - ja sprawdzam na wyciągach bankowych, ewentualnie podaje za jakie lata nie ma składek członkowskich, podaje ich kwotę , dana osoba wpłaca i mamy po problemie
Inne wyjście, na turnusie chodzę od pokoju do pokoju wraz z wyciągami bankowymi, i to samo , każdy może sam zweryfikować czy są wpłacone składki czy też nie ma, i dokonuje przelewu bankowego, lub idzie na pocztą , położoną na tej samej ulicy co KSU, oddaloną może 200-300 metrów |
|
|
|
 |
franek
Administrator

|
Wysłany: 2016-01-27, 14:39
|
|
|
| Marcus1972 napisał/a: | Franku,
Inne wyjście, na turnusie chodzę od pokoju do pokoju wraz z wyciągami bankowymi, i to samo , każdy może sam zweryfikować czy są wpłacone składki czy też nie ma, i dokonuje przelewu bankowego, lub idzie na pocztą , położoną na tej samej ulicy co KSU, oddaloną może 200-300 metrów |
Właśnie o to mi chodzi żeby Turnus był a ewentualne braki w składkach osoba dana uzupełni |
Pozdrawiam
Franciszek Gajek |
|
|
|
 |
Marcus1972
|
Wysłany: 2016-01-28, 08:50
|
|
|
ok Franku, kompromis - czy zalegle składki osób uczestniczących na turnusie, będą zweryfikowane i ewentualnie wpłacone podczas turnusu w AK
to ogłaszam wszem i wobec, osoby zakwalifikowane na turnus zabierają ze sobą potwierdzenia uiszczenia składek członkowskich za lata 2012-2016
w przypadku braku posiadania przez danego członka takiego potwierdzenia, i braku wpłaty składki na wyciągu bankowym Stowarzyszenia - dana osoba bezzwłocznie (natychmiast tj. w czasie trwania turnusu) zrealizuje stosowną płatność, czy to poprzez przelew bankowy czy też wpłatę na poczcie , nie będzie zbierania zaległych jak i obecnych składek na dokument KP, i przedstawi mi potwierdzenie zrealizowania takiego przelewu/wpłaty
z doświadczenia wiem, że najlepszym rozwiązaniem jest przelew bankowy z własnego rachunku bankowego, bo zawsze mamy historię rachunku i można sobie samemu zweryfikować, czy dana składka była/jest opłacona czy też nie |
|
|
|
 |
Ela

|
Wysłany: 2016-01-28, 14:30
|
|
|
| Ja mam zlecenie stałe i swięty spokój |
_________________ Ela
— Jan Paweł II |
|
|
|
 |
Paweł

|
Wysłany: 2016-03-15, 20:33
|
|
|
| interesuja mnie warunki w |AK |
_________________ Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny. |
|
|
|
 |
Ela

|
Wysłany: 2016-03-17, 06:56
|
|
|
nikt nie odpowada, bo może nie domtsla się skrótu - a to chodzi o Aeksandrów Kujawsi |
_________________ Ela
— Jan Paweł II |
|
|
|
 |
franek
Administrator

|
Wysłany: 2016-03-17, 07:34
|
|
|
| Paweł napisał/a: | | interesuja mnie warunki w |AK | Polecam bardzo sobie chwalę |
Pozdrawiam
Franciszek Gajek |
|
|
|
 |
Marcus1972
|
Wysłany: 2016-04-04, 14:19
|
|
|
Niniejszym potwierdzam datę rozpoczęcia 14-dniowego turnusu rehabilitacyjnego w Kolejowym Szpitalu Uzdrowiskowym w Aleksandrowie Kujawskim w dniu 29.05.2016 (niedziela) .
Osoby, które zakwalifikowały się na turnus proszone są o zabranie ze sobą kopii aktualnego orzeczenia o przyznanym stopniu niepełnosprawności oraz kopii dokumentu potwierdzającego ataksje, jej rodzaj np. "wynik badań DNA" z Zakładu Genetyki Instytutu Psychiatrii i Neurologii lub innego dokumentu zawierające takie informacje. |
|
|
|
 |
KuKsU
|
Wysłany: 2016-04-05, 10:37
|
|
|
| Ma znaczenie godzina przyjazdu. czy można późno nawet, byle tego dnia? |
|
|
|
 |
Marcus1972
|
Wysłany: 2016-04-05, 10:49
|
|
|
poprosiłem żeby w niedziele był lekarz, aby przepisał każdemu zabiegi i od poniedziałku intensywna rehabilitacja, czekam na info z KSU
turnus zaczyna się chyba jak poprzednio od obiadu
wg mnie należy przyjechać do AK max. do południa, jest nas razem 45 osób , to lekarzowi trochę zajmie, wieczorem na sali zrobimy zebranie organizacyjne
dam znać na forum i na stronie www i na FB |
|
|
|
 |
Marcus1972
|
Wysłany: 2016-04-11, 11:08
|
|
|
Witam Państwa,
Turnus rehabilitacyjny w Kolejowym Szpitalu Uzdrowiskowym w Aleksandrowie Kujawskim rozpoczyna się w dniu 29 maja 2016 od obiadu o godz. 13:30 i kończy w dniu 11.06.2016 śniadaniem/obiadem (do ustalenia w trakcie turnusu)
Lekarz również w niedzielę tj. 29 maja 2016 od godz. 16:00 będzie zlecał zabiegi , w skład 6 zabiegów obowiazkowo PNF dla każdego (chyba że ktoś ma przeciwwskazania medyczne), w skład zlecanych zabiegów nie bedzię zlecany jako zabieg BASEN, ponieważ basen mamy oddzielnie, poza zabiegami, po południu, tylko dla osób z naszego Stowarzyszenia, które będą chciały z basenu skorzystać.
Prosze o przyjazd do południa w celu zakwaterowania w pokojach. |
|
|
|
 |
Dorota75

|
Wysłany: 2016-05-20, 10:45
|
|
|
Hej,
JJuż za chwileczkę , już za momencik!!!!!!!!!!! Jeju jak ja się cieszę , że Was znowu zobaczę . |
Dorota
"Dum Spiro Spero" |
|
|
|
 |
Dorota75

|
Wysłany: 2016-05-20, 10:47
|
|