Strona Główna

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

Serdecznie zapraszamy do odwiedzenia naszej strony ataksja.org.pl
Strona Forum korzysta z plików cookies w celu realizacji usług zgodnie z Polityką Prywatności
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookies w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.

Poprzedni temat «» Następny temat
MOŻLIWOŚĆ REFUNDACJI REHABILITACJI
Autor Wiadomość
Marcin Ł 
Administrator

Wysłany: 2017-06-28, 21:39   MOŻLIWOŚĆ REFUNDACJI REHABILITACJI

Witam Wszystkich

Narodził się nowy sposób finansowania rehabilitacji.
Próbowałem zdobyć środki na refundacje naszych turnusów w tym roku - niestety nie udało się ponieważ nie refundują turnusów rehabilitacyjnych.

ALE!!!!!!

Przed zebraniem się komisji rozpatrującej wnioski zadzwoniła do mnie Pani z tej fundacji i poinformowała mnie że pewnie projekt nie przejdzie i podała mi bardzo ważne informacje dotyczące indywidualnego składania wniosków o dofinansowanie którą każdy z Was powinien wykorzystać.

Informacje dotyczą Fundacji PZU
http://fundacjapzu.pl - tu wszelkie informacje i wnioski

Co dowiedziałem się od Pani telefonicznie? :

- każdy może złożyć wniosek o dofinansowanie indywidualnie
- zwracają do 90% wartości kosztów.
- wniosek można złożyć na dofinansowanie rehabilitacji nawet na cały rok
- do kosztów rehabilitacji można wliczyć koszt dojazdu na rehabilitację bądź z przyczyn oczywistych złożyć wniosek o pokrycie kosztów rehabilitacji domowej.

Jak to zrobić?

- szukacie rehabilitanta PNF bądź takiej rehabilitacji jaka Wam odpowiada u siebie
- kontaktujecie się i pytacie jaki byłby koszt takiej rehabilitacji 2-3 razy w tygodniu w zależności od waszych możliwości (najlepiej szukać takiej z dojazdem do domu i o taki koszt pytać)
- gdy macie już koszt tygodnia to liczycie ile to wyniesie w ciągu roku i na taką kwotę składacie wniosek.

Jak wygląda rozliczenie w przypadku otrzymania dofinansowania

1. otrzymujecie kasę na własne konto i bierzecie fakturę na siebie za rehabilitację do rozliczenia otrzymanej kwoty.

2. Rehabilitant wysyła fakturę do fundacji i ona ją opłaca

Bez względu który sposób wybierzecie pamiętajcie że fundacja zwraca do 90% projektu jaki napiszecie czyli też musicie dołożyć od siebie.
Ile fundacja Wam dołoży dowiecie się po zaakceptowaniu wniosku.
Możecie taki wniosek złożyć na dłuższy czas (według informacji telefonicznej nie ma to znaczenia) ale im większa kwota tym może być trudniej o dofinansowanie - tak ja myśle.

Zasięg - cała Polska

Pamiętajcie o kosztach dojazdu jeżeli będziecie sami dojeżdżać to może być Wasz wkład własny i należy to uwzględnić we wniosku.

Przepraszam ale sam Was wszystkich nie ogarne bo mógłbym to zrobić jako Stowarzyszenie - jednak jest to tak duża akcja logistyczna że musiałbym nie pracować żeby jeździć do Was i wszystko załatwiać - jest to do wykonania ale dla kogoś kto nie pracuje

Odpowiedz do tematu