Świadczenia i ulgi - renta
Ela - 2014-02-24, 07:25
Jutro jadę na komisję, zrobiam sobie na to kontro pół dnia wolnego w pracy. Mogę dłużej pospać bo wyjeżdżam dopiero po 9 tej
Beata - 2014-02-24, 10:12
POWODZENIA !!!
Iwona 1972 - 2014-02-24, 11:17
| AGATA napisał/a: | | Sama jestem bardzo ciekawa finiszu tej sprawy (jakby tak zebrać w kupę te nasze perypetie z TĄ firmą wyszła by niezła komedia) [{ALBO DRAMAT}] |
Raczej dramat
Ela - 2014-02-25, 15:19
Jestem po "komisji", ktrą stanowił miły starszy pan. Mam niecałkowitą zdolność do racy na rok, bo , jak powiedział, tyle może pierwszy raz.
łos mi z emocji oczyiście wysiadł, pokazałam jak się mówi i chodzi z ataksją.
Ale z tej radości, wracając przekroczyłam szybkość i zapłaciłam 100. Dobrzem, że nie wysiadałam z samochodu, by bym musiaa w balonik dmuchać.
Teraz siedzę i piszę wiadomość przy kawie i obiedzie i zaraz wracam do pracy, bo moje wolne się skończyło.
AGATA - 2014-02-25, 15:38
No to masz już z głowy jeden problem na rok , ale ja też ::: dostałam decyzję w związku z moim odwołaniem, miałam zastrzeżenia do zasiłku pielęgnacyjnego który mam ponownie zabrany ale za to rentę mam na stałe ,mam takie mieszane uczucia bo trochę liczyłam na ten zasiłek, ale przynajmniej jakiś czas odpocznę od nich, za jakiś czas postaram się o zmianę orzeczenia o niepełnosprawności i może o ten zasiłek.
Beata - 2014-02-25, 16:50
wszystko się fajnie układa
AGATA - 2014-02-25, 18:30
No chyba raczej nie powinnam narzekać
Iwona 1972 - 2014-02-25, 22:41
| AGATA napisał/a: | No chyba raczej nie powinnam narzekać |
Agatko mi Panie z komisji powiedziały,że jak sama przy sobie wszystko robię ,to nie może być mowy o zasiłku pielęgnacyjnym,pomimo problemów z chodzeniem.
Iwona 1972 - 2014-02-25, 22:44
| Ela napisał/a: | Jestem po "komisji", ktrą stanowił miły starszy pan. Mam niecałkowitą zdolność do racy na rok, bo , jak powiedział, tyle może pierwszy raz.
łos mi z emocji oczyiście wysiadł, pokazałam jak się mówi i chodzi z ataksją.
Ale z tej radości, wracając przekroczyłam szybkość i zapłaciłam 100. Dobrzem, że nie wysiadałam z samochodu, by bym musiaa w balonik dmuchać.
Teraz siedzę i piszę wiadomość przy kawie i obiedzie i zaraz wracam do pracy, bo moje wolne się skończyło. |
To BĘDZIESZ MOGŁA DOROBIĆ.To chyba dobrze dla Ciebie?
Ela - 2014-02-26, 07:03
właśnie świeża rencistka dopija kawę i rusza do pracy
wczoraj sobie zrobiłam pół dnia wolnego, a dziś idę już po 7 mej, by odrobić zaległosci.
Ale sama ją sobie z "gracją" zaniosłam przed komputer, czyli mogę pracować. A wczoraj mi się pogorszyło i całe szczęście, bo w ZUSie nie musiłam udawać,
Beata - 2014-02-26, 10:07
| Ela napisał/a: | właśnie świeża rencistka dopija kawę i rusza do pracy
wczoraj sobie zrobiłam pół dnia wolnego, a dziś idę już po 7 mej, by odrobić zaległosci.
Ale sama ją sobie z "gracją" zaniosłam przed komputer, czyli mogę pracować. A wczoraj mi się pogorszyło i całe szczęście, bo w ZUSie nie musiłam udawać, |
raz na wozie , raz pod wozem...
AGATA - 2014-02-26, 11:51
| Ela napisał/a: | właśnie świeża rencistka dopija kawę i rusza do pracy
Ale sama ją sobie z "gracją" zaniosłam przed komputer, czyli mogę pracować. A wczoraj mi się pogorszyło i całe szczęście, bo w ZUSie nie musiłam udawać, |
no to zamiast pobyczyć się i odpocząć po tych emocjach to Ty od razu na głęboką wodę?
Ela - 2014-02-26, 13:36
takie są uroki własnej firmy
AGATA - 2014-04-01, 19:11
HURA -muszę się pochwalić , właśnie dostałam pismo z naszej ulubionej instytucji z informacją o wysokości podwyżki z tytułu rewaloryzacji; idę z Kasią się upić bo stać mnie będzie ,żeby postawić Jej MAŁĄ Colę (na więcej mnie nie stać bo to całe 21 zł.)ale zaszaleję
Ela - 2014-04-01, 19:34
To moje gratulacje 21 zl to cały majątek, tylko do Kasi musisz dojechać, a na to Ci podwyżki nie starczy
AGATA - 2014-04-01, 21:03
OJJJJJJ
Na pewno nie , ale wykorzystam sposobność jak Kasia będzie w Warszawie, wtedy zaszalejemy
Ela - 2014-04-01, 21:10
szkoda, że mnie nie będzie z Wami, dużo mi nie trzeba
Józefa - 2014-04-01, 21:13
| AGATA napisał/a: | OJJJJJJ
Na pewno nie , ale wykorzystam sposobność jak Kasia będzie w Warszawie, wtedy zaszalejemy |
Dołączam się do tego szaleństwa
AGATA - 2014-04-01, 21:14
To może ew. imprezkę przełożymy na wrzesień
AGATA - 2014-04-01, 21:15
| Józefa napisał/a: | | AGATA napisał/a: | OJJJJJJ
Na pewno nie , ale wykorzystam sposobność jak Kasia będzie w Warszawie, wtedy zaszalejemy |
Dołączam się do tego szaleństwa |
to nie wiem , czy mi wystarczy tej podwyżki????
Józefa - 2014-04-01, 21:16
| Ela napisał/a: | szkoda, że mnie nie będzie z Wami, dużo mi nie trzeba |
Szkoda Elu, że Cię nie będzie
AGATA - 2014-04-01, 21:17
No może na jakąś wodę mineralną
Józefa - 2014-04-01, 21:18
| AGATA napisał/a: | | Józefa napisał/a: | | AGATA napisał/a: | OJJJJJJ
Dołączam się do tego szaleństwa |
to nie wiem , czy mi wystarczy tej podwyżki???? |
Zrobimy zbiórkę na Walnym
franek - 2014-04-02, 10:04
| AGATA napisał/a: | HURA -muszę się pochwalić , właśnie dostałam pismo z naszej ulubionej instytucji z informacją o wysokości podwyżki z tytułu rewaloryzacji; idę z Kasią się upić bo stać mnie będzie ,żeby postawić Jej MAŁĄ Colę (na więcej mnie nie stać bo to całe 21 zł.)ale zaszaleję |
A ja dostałem ok 60 zł
katarzynab_81 - 2014-04-02, 11:43
| AGATA napisał/a: | HURA -muszę się pochwalić , właśnie dostałam pismo z naszej ulubionej instytucji z informacją o wysokości podwyżki z tytułu rewaloryzacji; idę z Kasią się upić bo stać mnie będzie ,żeby postawić Jej MAŁĄ Colę (na więcej mnie nie stać bo to całe 21 zł.)ale zaszaleję |
Agatko złożymy się i wystarczy na 5 flaszek szampona pikolo też niezle daje w palnik
katarzynab_81 - 2014-04-02, 11:48
| franek napisał/a: | | AGATA napisał/a: | HURA -muszę się pochwalić , właśnie dostałam pismo z naszej ulubionej instytucji z informacją o wysokości podwyżki z tytułu rewaloryzacji; idę z Kasią się upić bo stać mnie będzie ,żeby postawić Jej MAŁĄ Colę (na więcej mnie nie stać bo to całe 21 zł.)ale zaszaleję |
A ja dostałem ok 60 zł |
wow Franek ale jesteś kasiasty normalnie co my zrobimy z taką kasą ale Państwo dba o nas no szok
Ela - 2014-04-02, 12:51
Kasia, ta podwyżka tak Cię odmieniła?
katarzynab_81 - 2014-04-02, 13:02
na lepsze czy gorsze????????????:dancer:
AGATA - 2014-04-02, 13:53
A ja dostałem ok 60 zł[/quote]
widocznie zasłużyłeś sobie na te pieniążki - co takiego zrobiłeś ?????
AGATA - 2014-04-02, 13:56
| Ela napisał/a: | | Kasia, ta podwyżka tak Cię odmieniła? |
| katarzynab_81 napisał/a: | na lepsze czy gorsze????????????:dancer: |
po fajnym zdjęciu widać , że na lepsze
katarzynab_81 - 2014-04-02, 16:49
to dobrze bo już się bałam że starość mnie dopada
AGATA - 2014-04-02, 17:39
KASIA -Ciebie , a co ja mam powiedzieć
franek - 2014-04-02, 22:15
| AGATA napisał/a: |
widocznie zasłużyłeś sobie na te pieniążki - co takiego zrobiłeś ????? |
Bo ja mam wysoką rentę lata pracy jako Wicedyrektor ZOZ i Szpitala (ponad 10 lat) a także inne prace ( w tym doradztwo dla Ministra Zdrowia) Nazbierało mi się tego prawie 30 lat Stąd podstawa duża a podwyżka procentowo taka sama jak Twoja
AGATA - 2014-04-02, 22:43
To wszystko jasne , zapracowałeś na to ,ja niestety i mniej lat pracy i resort trochę inny. A pewno wszyscy dostali tak samo procentowo- względem stawki.
pamar - 2018-08-03, 19:01
Temat nie odświeżony od trzech lat! Trochę to dziwne
Marcin Ł - 2018-08-07, 09:07
| pamar napisał/a: | Temat nie odświeżony od trzech lat! Trochę to dziwne |
jak nikt nie ma pytań to nikt nie odpowiada.
To nie jest miejsce informacji rządowej o zmianach w prawie tylko forum dyskusyjne.
Widać wszyscy wiedzą co im potrzebne
Zapytaj o coś to dyskusja się rozpocznie na nowo
Beata Murawska - 2018-08-07, 09:27
Witam tak jak Marcin napisał nie ma pytania nie dyskutujemy ... szkoda dawno np. nie rozmawiałam z Elą czy Beatą Frankiem nawet nie wiem co u nich ? pozdrawiam serdecznie
katarzynab_81 - 2018-08-09, 12:19
no szkoda że już nie zaglądają tu
Ela - 2018-08-27, 21:22
Przestałam zaglądać, bo nic ciekawego nie było, dopiero dzisiaj czytam. Renty już nie mam tylko emerytuę. Pracuję, ale piętro niżej i u siebie
LordDino - 2018-08-28, 15:43
| Ela napisał/a: | . Pracuję, ale piętro niżej i u siebie
|
Nie każdy ma tyle szczęścia, na naszym terenie zatrudnianie osoby niepełnosprawnej graniczy z cudem. Pracodawcy robią się dzicy jak mają zatrudnić osobę niepełnosprawną .wg nich jak osoba jest niepełnosprawna to nie fizycznie ale zawsze teżt psychicznie. Wg.nich jak jesteś niepełnosprawny to i ułomny.
Beata Murawska - 2018-08-29, 20:46
| Ela napisał/a: | Przestałam zaglądać, bo nic ciekawego nie było, dopiero dzisiaj czytam. Renty już nie mam tylko emerytuę. Pracuję, ale piętro niżej i u siebie
| Ela witaj bardzo się cieszę że u Ciebie wszystko w porządku i że nadal pracujesz - pozdrawiam serdecznie
Beata Murawska - 2018-08-29, 20:50
| LordDino napisał/a: | | Ela napisał/a: | . Pracuję, ale piętro niżej i u siebie
|
Nie każdy ma tyle szczęścia, na naszym terenie zatrudnianie osoby niepełnosprawnej graniczy z cudem. Pracodawcy robią się dzicy jak mają zatrudnić osobę niepełnosprawną .wg nich jak osoba jest niepełnosprawna to nie fizycznie ale zawsze teżt psychicznie. Wg.nich jak jesteś niepełnosprawny to i ułomny. | I tu masz rację jak ktoś jest niepełnosprawny to od razu UŁOM
Marcin Ł - 2018-08-31, 00:11
| LordDino napisał/a: | | Ela napisał/a: | . Pracuję, ale piętro niżej i u siebie
|
Nie każdy ma tyle szczęścia, na naszym terenie zatrudnianie osoby niepełnosprawnej graniczy z cudem. Pracodawcy robią się dzicy jak mają zatrudnić osobę niepełnosprawną .wg nich jak osoba jest niepełnosprawna to nie fizycznie ale zawsze teżt psychicznie. Wg.nich jak jesteś niepełnosprawny to i ułomny. |
To nie pracodawca szuka osoby tylko osoba pracodawce.
My z Dorotką mamy koleżanke która jest na wózku praktycznie się nie porusza samodzielnie (trzeba ją nawet karmić) a pracuje jako "naganiacz" klientów dla pewnej firmy.
Jakoś tam daje rade naciskać klawisze w kompie ( ma totalną spastyke) i poszukuje klientów za granicami kraju bo zna języki.
Jest najlepszym przykładem że jak ktoś chce to może
Ela - 2018-09-01, 08:49
Lekarzy trzeba szukać, na całe szczęście moje głównie, pracuje dwa popoludnia w tyygodniu, a ja wtedy mam wolne.
Beata Murawska - 2018-09-01, 12:47
| Marcin Ł napisał/a: | | LordDino napisał/a: | | Ela napisał/a: | . Pracuję, ale piętro niżej i u siebie
|
Nie każdy ma tyle szczęścia, na naszym terenie zatrudnianie osoby niepełnosprawnej graniczy z cudem. Pracodawcy robią się dzicy jak mają zatrudnić osobę niepełnosprawną .wg nich jak osoba jest niepełnosprawna to nie fizycznie ale zawsze teżt psychicznie. Wg.nich jak jesteś niepełnosprawny to i ułomny. |
To nie pracodawca szuka osoby tylko osoba pracodawce.
My z Dorotką mamy koleżanke która jest na wózku praktycznie się nie porusza samodzielnie (trzeba ją nawet karmić) a pracuje jako "naganiacz" klientów dla pewnej firmy.
Jakoś tam daje rade naciskać klawisze w kompie ( ma totalną spastyke) i poszukuje klientów za granicami kraju bo zna języki.
Jest najlepszym przykładem że jak ktoś chce to może | Takie osoby bardzo podziwiam ale One muszą się do tego nadawać i w tym sprawdzać nie każdy może być lekarzem,kierownikiem czy handlowcem jak np.mój mąż On nawet targuje się w sklepie haha ja tak nie umiem także każdy powinien robić to w czym jest najlepszy - pozdrawiam serdecznie
Beata - 2018-09-02, 10:01
ja jestem na rencie i nie chcę pracować ,niech pracują młodzi , bo oni tego potrzebują
Marcin Ł - 2018-10-10, 10:10
co do pracy to ostatnio dzwoniła do mnie Pani w sprawie "pracy" dla Was - praca na internecie w domu - wypełnianie ankiet.
wynagrodzenie za każdą sztukę.Ankiety również można przeprowadzać telefonicznie jak ktoś potrzebuje zajęcia logopedyczne.
Pieniążki niewielkie jak widzę po rynku ankietowym ale jest zajęcie,pracujesz kiedy chcesz no i jest umowa.
Jakby ktoś zainteresowany był to piszcie do mnie
|
|
|