Niepełnosprawny w pracy - Propozycja pracy
Ela - 2011-05-30, 15:15 Temat postu: Propozycja pracy OPomysł zaczerpniety z życia :)
ostatnio korzystałam z myjni ręcznej. Przypatrzałam się, jak to wygląda i pomyślałam,ze może niektórzy z nas, by mogli coś takiego robić.
Nie potrzeba mieć nie wiadomo jakich urzadzeń. Można ją urządzić w swoim lub wynajętym pomieszczeniu, zakupić jakiś dobry odkurzacz, coś do mycia. Można poszukać w internecie.
Są rózne ulgi dla niepełnospraWnych przy zakładaniu własnych firm, t5rzeba popytać w PCPRach. teraz jest program Drogowskazy.
Każdy by pracował na swoim, nie miałby szefa czy złośliwych kolegów.
Kluienci, szybko by poznali, że mają do czynienia z chorym, a nie pijanym, każdemu nowemu klientowi możnaby mówić od razu, ze jest się chorym.
Praca nie wymaga jakichś kwalifikacji, myślę, że wielu z nas - mężczyzn raczej, mogłoby spróbować.
franek - 2011-05-31, 21:48
Pomysł fajny :)
Ela - 2011-06-01, 09:37
I takie myjnie są bardzo potrzebne, do naszej trzeba sie zapisywać wcześniej, taka kolejka
maria feliks - 2013-11-20, 06:18
Mam serdeczną prośbę czy ktoś ma jakieś adresy na chałupnictwo sprawdzone już od 6 lat siedzę w domu i dłużej nie mogę z tej bezsilności chciałabym pomóc rodzinie w dochodach tak jak kiedyś życie coraz droższe interesuje mnie fizyczna praca nie komputer czy adresowanie kopert itp. jeżeli ktoś może pomoc w tej sprawie proszę o pomoc.
Ela - 2013-11-20, 07:09
świetny pomysł, może w internecie gdzieś poszukać? Może te osoby niepracujace mogłyby się tym zająć?
maria feliks - 2013-11-20, 07:22
Zgadzam się tylko jest jedno ale?znam kilka osób które szukały podobną drogą jak internet i spotkały się z oszustwem i dlatego boję się ryzykować nie stać mnie na ryzykowięc dlatego napisałam na forum czy może ktoś ma sprawdzone namiary na taką pracę.
Dorota75 - 2013-11-21, 13:25
| maria feliks napisał/a: | Mam serdeczną prośbę czy ktoś ma jakieś adresy na chałupnictwo sprawdzone już od 6 lat siedzę w domu i dłużej nie mogę z tej bezsilności chciałabym pomóc rodzinie w dochodach tak jak kiedyś życie coraz droższe interesuje mnie fizyczna praca nie komputer czy adresowanie kopert itp. jeżeli ktoś może pomoc w tej sprawie proszę o pomoc. |
Ja nie pomogę . Nic nie wiem w tym temacie . Mam całkowitą niezdolność do pracy , nie chcę ryzykować , że ulegnie to zmianie jak ZUS sie dowie , że jednak pracuję . Można dorobić do renty , ale ja nie chcę bo wolę mieć marną bo marną rentę niż dorabiać do niej .
maria feliks - 2013-11-21, 17:56
ja też mam rodzinę i marną rentę na nikogo nie mogę liczyć mam pytanie do F ranka czy jak mam całkowitą niezdolność do pracy czy mogę podjąć się chałupnictwa???????????????
Dorota75 - 2013-11-21, 18:05
JA MAM RENTĘ NA DWA LATA , CAŁKOWITĄ NIEZDOLNOŚĆ DO PRACY . POWSTAJE PYTANIE CZY JAK ZUS SIĘ DOWIE O TYM , ŻE JEDNAK PRACUJE TO CZY I NIE ZABIERZE KASY Z TEGO TYTUŁU . O ILE WIEM TO JEST JAKIEŚ 200 ZŁOTY RÓZNICY .MOJA RENTA NIE JEST DUŻA , ALE GDYBY MIAŁA BY BYĆ JESZCZE MNIEJSZA TO JA DZIĘKUJĘ . A SKĄD WIEM ILE BY MI SIĘ UDAŁO POPRACOWAĆ . JAK DLA MNIE TO GRA NIE WARTA ŚWIECZKI . NO , ALE TO TYLKO MOJE ZDANIE.
katarzynab_81 - 2013-11-21, 22:13
ja wiem że jak ma się rentę to można pracować na umowę o dzieło lub na zlecenie i można dorobić tylko nie można jakiejś kwoty przekroczyć ale jaka to kwota nie wiem
franek - 2013-11-21, 23:27
| maria feliks napisał/a: | | ja też mam rodzinę i marną rentę na nikogo nie mogę liczyć mam pytanie do F ranka czy jak mam całkowitą niezdolność do pracy czy mogę podjąć się chałupnictwa??????????????? |
Zadzwoń do Orzeczników ZUS - wydaje mi się że nie. Ale możesz na kogoś rejestrować działalność a robotę wykonywać. Kluczowa jednak jest rozmowa. Ja gadałem o swoim problemie i uspokoili mnie.
maria feliks - 2013-11-22, 10:03
dziękuję i pozdrawiam.
Dorota75 - 2013-11-22, 10:27
| katarzynab_81 napisał/a: | ja wiem że jak ma się rentę to można pracować na umowę o dzieło lub na zlecenie i można dorobić tylko nie można jakiejś kwoty przekroczyć ale jaka to kwota nie wiem |
Mnie Pani w ZUS mówiła , aż byłam zdziwiona , że taka duża kwota , to było 2 tysiaki z hakiem . No , ale jak znaleźć taką pracę
Dorota75 - 2014-02-21, 16:06
http://www.ckon.org.pl/pl...y/oferty-pracy/
|
|
|