Rehabilitacja - wiadomości ogólne, pytania i nasze doświadczenia - czy mogą nas porównać do osób z padaczką??
Monika FF - 2011-03-23, 13:40 Temat postu: czy mogą nas porównać do osób z padaczką?? Moi drodzy dziś dowiedziałam się że Sławkowi (jeden z użytkowników forum) chcą zabrać prawo jazdy mimo iz on sam za kierownicą mówi że czuje się dobrze.Ktoś życzliwy zgłosił go do sprawdzenia dostał skierowanie na badania lecz stwierdzili że nie możę jeździć lecz będzie się odwoływał.Czy można porównać nas do osób z padaczką??Jaka jest szansa na prowadzenie pojazdu??
Anonymous - 2011-03-23, 15:43
jesli w badaniu przynajmniej eeg nie zostanie wykazana padaczka,czy na podstawie jakich kolwiek innych badań diagnostycznych,logicznym jest ze nie wolno traktowac nas jako osoby z padaczka ,co do np naglych ,silnych skurczy mięśni które dotykaja zapewne większośc z nas ma,to inna sprawa,,,w wyniku takiego skurczu mozna spowodowac wypadek komunikacyjny
(jeden z przykladów)
teoretycznie jest to mozliwe....
pozdrawiam
sławek staniews - 2011-03-23, 16:17
Witam jak do tej pory to za kierownicą czuje się bardzo dobrze i siedzę wygodnie i a kurcze mam sporadycznie i tylko w nocy ,a mam 51 lat i gdybym widział że mogę być zagrożeniem w ruchu to na pewno bym nie wsiadł .pozdrawiam
Marzannag - 2011-03-23, 16:58
Ja tylko męża po pijaku z imprez odwożę ale jak bym miała jakieś obawy to bym nie wsiadała, ale prowadzić nie lubię. Ktoś pisał, że Policja się go czepiała - bo pijany ale się wytłumaczył. Przecież ludzie mają różne choroby, które mogą prowadzić do różnych zdarzeń drogowych. To głupota jakaś z tym zabieraniem prawa jazdy.
AGATA - 2011-03-23, 19:30
Zgadzam się z Tobą całkowicie sama jeżdżę dużo można powiedzieć ,że jestem uzależniona od samochodu ,lubię kierować i nie wyobrażam sobie żeby ktoś "zyczliwy" pozbawił mnie- dla mnie przyjemności , nawet jak złapie kurcz to zjeżdżam na pobocze rozmasowuję i jadę dalej przecież nie jeździ się brawurowo i z reakcją też nie mam problemu,tylko z nogami, a przecież są auta dla inwalidów,którzy nogi mają całkowicie np. niewładne.
Anonymous - 2011-03-23, 23:28
racja,jesli tylko jest ok podczas jazdy to jaknajbardziej,kieruj!! a zabieranie prawa jazdy z powodu takiej choroby to wrecz dyskryminacja,,,prowadz poki stan zdrowia pozwala,,,pozdrawiam kierowcow
Monika FF - 2011-03-24, 19:50
Co wg Was Sławek ma teraz zrobić ??Gdzie się udać i jakich argumentów użyć?? Ja tu wiele nie pomoge ,niemam prawka..
Monika FF - 2011-03-24, 19:53
ale wg mnie może zaświadczenie najpierw zdobyć lekarskie i czy zdolność jest do jazdy wg lekarzy czy instruktorów
stasia21 - 2011-03-24, 20:34
ja już pisałam jak mąż chory stracił prawo jazdy gdy, ubiegal się o kartę parkingową, wiec nie będę powielać.
Zanim zabiorą prawko, to skierują na badania do medycy pracy, w naszym województwie , to lekarz w wojewódzkiej medycyny pracy i jak badania przejdzie pozytywnie to nie zabiorą
Ela - 2011-03-24, 20:38
Sławku, napisz dokładnie, masz coś na piśmie? i od kogo?
stasia21 - 2011-03-24, 21:47
Moniko, skąd Ci sie wziął pomysł porównania padaczki z ataksją? , coś nie tak.
Monika FF - 2011-03-25, 12:08
W tym rzecz że to nie mój pomysł .. Sławkowi tak powiedział lekarz na komisji .
sławek staniews - 2011-03-25, 12:39
Witam tak właśnie porównał naszą chorobę do padaczki. Badanie było krótkie jak badają lekarze państwowo (bez urazy) i choroba wyklucza mnie do prowadzenia pojazdu do 2014 roku czekając na cud. odwoływać się nie będę bo to szkoda czasu nerw i pieniędzy. pozdrawiam
stasia21 - 2011-03-25, 18:46
Sławku jakiej specjalności byl lekarz? Ataksja nie ma nic wspólnego z padaczką, predzej
mozna porownac do SM. Nie daj się tak pozbyć prawa jazdy.
Ela - 2011-03-25, 19:56
napisz jednak dokładnie - kto, nie chodzi o nazwisko, tylko to za tym stoi - jaka instytucja. i jak się tam znalazłeś, jakieś wezwanie masz? jest tam termin odwołania? Przepisz to może albo zeskanuj.
|
|
|