To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Niepełnosprawny w pracy - Aktywizacja zawodowa - powrót niepełnosprawnego do pracy

gusia256 - 2009-10-28, 17:16
Temat postu: Aktywizacja zawodowa - powrót niepełnosprawnego do pracy
Wiele z osób chorych na SCA nie może znaleźć pracy.

Zamieszczam tutaj namiar na kilka organizacji, które pomagają niepełnosprawnym w aktywizacji zawodowej (zaczerpnięte z doświadczeń mojego męża) - warunek: trzeb chcieć!

www.pomocmaltanska.pl (na ul. Jezierskiego 7 w Warszawie) - wspierają każdego niepełnosprawnego - możliwości kursów językowych i zawodowych.
www.tus.org.pl - pomagają w znalezieniu telepracy
www.hejkoniku.org.pl - fundacja dająca rehabilitację (teren Warszawy-Targówka) mąż ma u nich hipoterapię
www.fpmiinr.idn.org.pl (Fundacja Pomocy Matematykom i Informatykom
Niepełnosprawnym Ruchowo) pomagają nie tylko informatykom i matematykom
www.integracja.pl (Fundacja Integracja na ul. Dzielnejw Warszawie) - trudno się z nimi skontaktować, ale mogą wiele podpowiedzieć

Mąż porusza się po terenie warszawy, jednak wiele fundacji maswoje oddziały w Polsce bądź pomagają "zdalnie", wiec warto do nich napisać. Może pomogą znaleźć organizację z Waszych okolic.

Naprawdę warto działać i wyjść z domu.

Ela - 2009-10-29, 07:34

Warto pracować, ja jeszcze pracuję i widzę, jak mnie to usprawnia, na inną rehabilitację już tylko nie starcza czasu. Ale nawet pisanie na klawiaturze bardzo usprawnia palce. Tak że mam też rehabilitację, ale nie ruchową.