Świadczenia i ulgi - dodatkowe ubezpieczenie
Anecia - 2016-09-15, 07:59 Temat postu: dodatkowe ubezpieczenie Witam
jestem tu nowa jak wiecie
zastanawiam się teraz nad dodatkowym ubezpieczeniem zdrowotnym, co o tym sądzicie?
A może ktoś już jest ubezpieczony w teki sposób?
Pozdrawiam Aneta
Ania - 2016-09-15, 09:10
Dzień dobry.
Napisałam na pw , nie ma odpowiedzi czy nie dotarło.
Kłaniam się.
Anecia - 2016-09-15, 13:28
Witaj Aniu niestety na pw nic nie dotarło, może trzeba jeszcze raz.
Ania - 2016-09-15, 14:42
spróbowałam jeszcze raz.
Marcin Ł - 2016-09-15, 23:30
z pw jest problem ogólnie więc proponuje pisać na maile
Ela - 2016-09-16, 12:12
Ja nie mam problemu z PW, ale "od zawsze" jest problem a emailami z Forum
Adam L. - 2016-09-16, 19:43
| Ela napisał/a: | | Ja nie mam problemu z PW, ale "od zawsze" jest problem a emailami z Forum |
Elu, to wina hostingu Home.pl.
Pisałem do nich aby włączyli tą usługę. Brak odpowiedzi.
PW działają jak najbardziej.
Ela - 2016-09-16, 20:30
tak myślałam, że to poza nami, nie mam dostępu już od dawna do tych maili.
pamar - 2017-01-20, 20:18
Dodatkowe ubezpieczenie odpada w przypadku wcześniejszego przewidywania ewentualnej diagnozy, której ubezpieczenie ma dotyczyć. Jeśli kiedykolwiek, przed oficjalną diagnozą/rozpoznaniem, było choć niewielkie podejrzenie choroby z tytułu której ubiegamy się o świadczenie - nic z tego niestety :(
Beata - 2017-01-20, 21:52
ja jak wjeżdżam za granicę , na wczasy , albo do córek ,to się zawsze dodatkowo ubezpieczam ,tylko muszę zaznaczyć ,że choruję przewlelekle ,to trochę więcej kosztuje ,ale nigdy nie miałam z tym problemu ,teściowa leczyli w Niemczech na zawał z tego ubezpieczenia
Beata Murawska - 2017-01-20, 23:39
| Beata napisał/a: | | ja jak wjeżdżam za granicę , na wczasy , albo do córek ,to się zawsze dodatkowo ubezpieczam ,tylko muszę zaznaczyć ,że choruję przewlelekle ,to trochę więcej kosztuje ,ale nigdy nie miałam z tym problemu ,teściowa leczyli w Niemczech na zawał z tego ubezpieczenia | Ja jak jadę np.do Chorwacji ( co roku ) mąż kocha ten kraj
- też ubezpieczam się dodatkowo - ale nie przyznawałam się do tej pory do choroby Beata wtedy są inne - większe dodatkowe profity ? powiem szczerze nigdy się tym nie interesowałam
Beata - 2017-01-21, 09:34
jak nie prztznas zsię do choroby przewlekłej , to mogą Ci tego nie uznać , zależy to od ubezpieczyiela ,musisz pytać konsultanta
katarzynab_81 - 2017-01-21, 13:58
nas nie chcieli ubezpieczyć w PZU
Beata - 2017-01-21, 14:39
bardzo dziwne
AGATA - 2017-01-21, 19:00
nie wiem jaka by teraz była sytuacja - ja mam ubezpieczenie takie ogólne w PZU ale jak jeszcze pracowałam to się ubezpieczyła i nic nie wspominałam o chorobie
Marcin Ł - 2017-01-28, 23:17
z ubezpieczeniami jest różnie w różnych towarzystwach.
Nie pytajcie przedstawicieli bo oni mogą was okłamać bo podpisana umowa to kasa,lepiej udać się do siedziby ubezpieczyciela lub zadzwonić na infolinie.
Pamiętajcie jednak że w przypadku poważnego urazu ubezpieczyciel zawsze będzie szukał dziury w całym żeby nie wypłacić odszkodowania i wtedy dojdzie do tego że w naszej chorobie ludzie mają problemy z równowagą i odszkodowania nie wypłaci.
Więc od razu należy zaznaczyć w kwestionariuszu zgłoszeniowym chorobe - zapłacicie więcej ale choroby się nie będą czepiać.
W przypadku osób chorych istnieje większe prawdopodobieństwo urazu właśnie z powodu równowagi więc nie radze oszczędzać pare złotych bo jak traficie do szpitala za granicą to te drobne będą wam się długo czkały
Pamiętajmy że mówimy o dobrowolnym ubezpieczeniu więc zasadniczo nie chcecie oszczędzać
Ela - 2017-01-29, 09:23
Warto czytać samemu, a jak się podpisyuje cvoś, to koniecznie, żeby wiedzieć, pod czym się podpisuje. Na infolini też siedzą ludzir i mogą mieć dobrą woę ale wiedzy nie.
Beata - 2017-01-29, 10:12
jja zawsze korzystam z agnta. nigdy nie załatwiam tego przez internet i przyznaę się do choroby
|
|
|